Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Uitbreidingen voor Everdell nu verkrijgbaar!

Het is weer maandag en wat is er nu beter dan de nieuwe week goed te beginnen met vers bordspelnieuws vanuit White Goblin Games? Voor de Everdell-liefhebbers is er weer het één en ander toe te voegen aan hun collectie, namelijk Everdell: Trailblazers en Freshwater. 

"Hét populaire familiespel Everdell kun je nu aanvullen met de bonusmaterialen van de uitbreidingen Pearlbrook en Spirecrest: Freshwater en Trailblazers.
Deze uitbreidingen bevatten alle geweldige bonusmaterialen uit de Collector's edities van Everdell: Pearlbrook en Everdell: Spirecrest."

Trailblazers bevat de volgende inhoud: 
  • 9 ontdekkingskaarten
  • 3 grote boswezen
  • 4 plastic zadels (1 reserve)
  • 6 houten uilen
  • 6 houten mollen
  • 6 houten hagedissen
  • 3 kikkerambassadeurs
  • 3 konijnreizigers

Freshwater bevat de volgende inhoud:

  • 25 glazen parels
  • 4 decoratiekaarten
  • 4 boskaarten
  • 6 speciale gebeurteniskaarten
  • 4 3D wonderen
  • 6 open/gesloten speelstukken
  • 6 houten axolotls
  • 6 houten spreeuwen
  • 6 houten vogelbekdieren
  • 3 kikkerambassadeurs
  • 1 scoreblok

Beide uitbreidingen liggen nu in de (digitale) winkels.

Everdell




Geplaatst door Linnsane op 12-09-2022 09:00
Aantal keer bekeken: 1775

Reacties

Door Lucky Jack (768 reacties) op 12-09-2022 09:09
( PM )
Een upgrade van een uitbreiding... Leuk voor de fans, maar ergens is het een trieste ontwikkeling in de bordspellen wereld.
Door Geitje (81 reacties) op 12-09-2022 11:03
( PM )
Quote:
Een upgrade van een uitbreiding... Leuk voor de fans, maar ergens is het een trieste ontwikkeling in de bordspellen wereld.
Mee eens. Ben bang dat we in de toekomst naast de "upgrade van een uitbreiding" ook een "special edition upgrade van een uitbreiding" krijgen.
Door PBJ85 (172 reacties) op 12-09-2022 11:39
( PM )
dit zijn de extra's die bij de limit/collectors edition zaten.

Kort gezegd zijn de limit/collector editions niet meer zo bij zonder nu je dit er los bij kan kopen.
Daarbij vind ik de prijs echt absurd hoog. en zijn deze extra's overbodig.
Door GeneralDripple (71 reacties) op 12-09-2022 13:01
( PM )
Enige voordeel is dat je deze dlc wel kan door verkopen.
Verder is het uitkleden van een base game.
Koop het niet, steun deze ontwikkeling niet.
Door PBJ85 (172 reacties) op 12-09-2022 13:39
( PM )
Enige uitbreiding die ik graag zou zien die we los kunnen aanschaffen is een score bock met alle uitbreidingen (hopelijk volgt deze na het uitbrengen van NEW LEAF
Door GeneralDripple (71 reacties) op 12-09-2022 13:42
( PM )
Quote:
Enige uitbreiding die ik graag zou zien die we los kunnen aanschaffen is een score bock met alle uitbreidingen (hopelijk volgt deze na het uitbrengen van NEW LEAF

Kwestie van het pdfje downloaden van BGG wat iemand tegen die tijd gemaakt heeft? uitprinten, sealen, whiteboard stift en klaar.
Door Buur (748 reacties) op 12-09-2022 14:51
( PM )
Hoewel ik het 100% eens ben met de bovenstaande reacties verbaas ik me er eigenlijk wel over, aangezien hier genoeg mensen zijn die 30 US$ neertellen voor metalen munten om bij Viticulture te gebruiken, of andere overbodige dingen waar het spel beslist niet beter van wordt. "Maar wel de beleving he!" Blijkbaar zijn er mensen die graag hun geld aan extra spelcomponenten uitgeven, dus waarom pik je deze fantastische uitbreiding dan ook niet gewoon mee? Ergo, dit wordt gegarandeerd weer een succes
Door Lucky Jack (768 reacties) op 12-09-2022 14:56
( PM )
Goed punt Buur! Die metalen Viticulture munten zijn echt een aanwinst voor de spelbeleving! Heerlijk om met dat metaal te kletteren. Ik heb echt medelijden met de karton sloebers.
Door Videostar (480 reacties) op 12-09-2022 16:51
( PM )
Quote:
karton sloebers.

Door Palam (116 reacties) op 13-09-2022 00:22
( PM )
Ja, punten voor 'kartonsloebers'!

Verder is voor mij bordspelen zo leuk (tov computerspellen) om 2 redenen: 1) life interactie met anderen 2) de tactiele beleving.

Een spel komt bij ons ook duidelijk vaker op tafel als het er mooi uitziet en lekker aanvoelt. Voor mijn favoriete games wil ik dus best wat extra uitgeven voor upgrades (doorgaans dat liever dan uitbreidingen). Maar ik ben ook zunig en selectief . Bovenstaande sla ik dus graag over.
Door Vanriel3000 (31 reacties) op 13-09-2022 10:51
( PM )
Ach.. dit is gewoon voor de liefhebber. Prima toch?
Door Metroid_Dark_Sky (558 reacties) op 13-09-2022 16:45
( PM )
Zolang als het verkoopt, zullen ze het maken.
Stem met je portomonee, mogelijk dat het dan niet meer voorkomt.

Aan de andere kant, bordspellen zijn hobby producten, coor vele een luxe product dat geld mag kosten.
Door Sanderanders (52 reacties) op 13-09-2022 21:18
( PM )
Prima dit soort upgrades voor wie het er voor over heeft. Het geeft mij een rijkere beleving.

Overigens is het niet overdreven duur. Je krijgt er mooie componenten bij geleverd als exclusive en het is gewoon niet rendabel om dit soort extra's in een basisset te gooien. tenzij je een basisspel 100€ maakt. maar dat willen we toch ook niet?

Ik begrijp niet goed waar de afkeer vandaan komt. Soort jaloezie of afgunst? Het is toch geweldig dat de bordspelproducenten zoveel energie steken in doorontwikkelen van materialen? Wanneer ze goed verkocht worden zullen ze de conclusie trekken dat spellen aantrekkelijker gemaakt moeten worden en dat is gewoon goed in de breedte. De tijd van kartonnetjes en houten mens-erger-je-niet meeples licht nu wel een keer achter ons, nietwaar?
Door Buur (748 reacties) op 19-09-2022 16:01
( PM )
Quote:
Een upgrade van een uitbreiding... Leuk voor de fans, maar ergens is het een trieste ontwikkeling in de bordspellen wereld.
Quote:
[..]Die metalen Viticulture munten zijn echt een aanwinst voor de spelbeleving! [..]
Ik kan je niet helemaal volgen. Je gaat je Viticulture wel van andere componenten voorzien, maar deze Everdell-onderdelen vind je een trieste ontwikkeling in de bordspelwereld? Zit 't 'm er in dat het een upgrade van een uitbreiding is? Je zou het toch ook als een upgrade van je totale spel kunnen zien? Wat is dan het verschil met die muntjes die jij hebt gekocht?

Wat nou als ze ineens de luxe componenten van Creature Comforts los gaan verkopen voor de mensen die niet de Kickstarter-versie hebben? Is het dan ook een trieste ontwikkeling, of maakt het dan niet uit omdat het om het basisspel gaat en niet over een uitbreiding?

Net als Sanderanders zie ik ook niet waar die afkeer vandaan komt. Wat is precies het probleem eigenlijk? Als je dit wilt kopen dan is dat gelukkig een vrije keuze, en niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen. Niemand dwingt je er toe.

Ik zie zelf niet zo goed hoe deze twee sets iets zouden toevoegen aan het spel, daar maak ik graag cynische grappen over, maar zoals blijkt zijn er genoeg mensen die deze en andere vervangende spelcomponenten wel kunnen waarderen. Hartstikke leuk toch? En geef ze eens ongelijk: wie kan er nou een axolotl en platypus meeple weerstaan? Als dat geen extra rijke beleving teweeg gaat brengen, dan weet ik het ook niet meer!