Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Budgetspelen op Spellenspektakel terug met de Bring & Buy

Op 5 en 6 november vindt opnieuw het Spellenspektakel evenement plaats. Hier kan je de nieuwste spellen uitproberen die aankomend najaar uit zullen gaan komen. Ook wij zijn er dit jaar weer bij met de Budgetspelen Bring & Buy Stand! Wij gaan je weer helpen om kastruimte te creëren en geld te verdienen en dat terwijl jij zelf lekker over de beurs struint! Daarnaast help je ook nog eens het goede doel, want van de 15% commissie gaat 10% naar het goede doel Right to Play! Zij helpen kinderen in moeilijke omstandigheden, om weer even kind te kunnen zijn.


Verdien je entree kaartje terug door je oude spellen mee te nemen!

Op Budgetspelen kun je je spellen het gehele jaar door verkopen op het trading board en geld besparen met de prijsvergelijkingen. Maar hoe werkt het precies op een beurs? Werp een blik in je spellenkast en bekijk alvast welke spellen (max. 10) je bereid bent te verkopen.

Je mag zelf de prijs bepalen, weet je niet wat te vragen? Check dan alvast hier op Budgetspelen wat de laagste winkelprijs is voor een indicatie en deel die ongeveer door de helft. Hoe beter je je prijs stelt, hoe groter de kans op succes! Wie weet hebben jouw spellen er straks voor gezorgd dat je je entreekaartje hebt terugverdiend. En dat met een paar spellen, waar je toch niets mee deed. 

Aanmelden kan vanaf ongeveer twee weken van te voren
Ongeveer twee weken van tevoren zullen we de aanmeldformulieren op Budgetspelen plaatsen zodat je je te verkopen spellen kunt aanmelden. Breng je spellen in de ochtend van 5 en/of 6 november naar de Budgetspelen Bring ‘n Buy stand, elk spel beplakt met stickertje met je unieke code (straks meer info in de aanmeldformulieren) en je vraagprijs en wij doen de rest!


Kom gezellig langs op zoek naar mooie deals
Terwijl jij geniet van al het moois op de Spellenspektakel beurs, bieden wij de 10.000 andere bezoekers de kans om jouw spellen te kopen. Kom vooral ook zelf even langs om te zien wat anderen hebben achtergelaten aan moois. Als je naar huis gaat kom je bij ons terug en krijg je van ons je onverkochte spellen, plus het totaalbedrag van je verkochte spellen - 15%, mee naar huis.

Kom ook zeker zelf even langs op de Bring & Buy winkelvloer, wie weet vind je zelf ook nog een mooie deal! De vorige editie hadden we echt enorm veel mooie spellen! Elk spel dat je koopt, help je weer een kind mee die het minder heeft.

Deel van de opbrengsten gaan naar Right to Play
De verkochte bordspellen krijgen een extra nobel doel… 10% commissie gaat namelijk naar Right to Play. Een organisatie die zich inzet om kinderen het recht terug te geven om te kunnen spelen. Bordspellen, recht om te spelen. Je hebt dus straks niet alleen een mooie dag gehad en (hopelijk) een volle portemonnee, maar dus ook nog eens kinderen geholpen die in een mindere situatie zitten. Vorig jaar hebben we maar liefst € 3091 opgehaald dankzij al jullie ingeleverde titels! En er waren diverse bezoekers die zelfs hun hele tas vol spellen doneerden!

De andere 5% van de commissie gebruiken we om de Bring & buy stand ook dit jaar weer mogelijk te maken.


Inlevergedeelte open vanaf 1000, winkelgedeelte vanaf 11:00!

Het is tevens goed om te weten dat je je spellen direct vanaf opening al bij ons in kunt leveren. Het winkelgedeelte van de stand gaat een uur late, vanaf 11:00 open. Nu we een grotere stand hebben gaan we die eerst vullen, zodat we erna jullie met veel plezier kunnen gaan verwelkomen!

Ben je een demoer op de beurs? Dan kan je elke dag al vanaf 09:30 je spellen in komen leveren.

Bereid alvast contant geld voor om in te slaan
Zorg verder dat je alvast contant geld klaar legt, want we gaan alles afrekenen met contant geld. We hebben gekeken naar een pinmogelijkheid, maar grootste uitdaging is om einde dag al het verdiende geld bij de juiste eigenaren retour te krijgen. Daarnaast hebben we vorige sessie gemerkt dat Tikkie ook wat foutgevoelig is, dus leg alvast contant geld (hoe kleiner, hoe blijer we worden) klaar en je bent klaar om straks de bring & buy stand te veroveren!


Wij hebben er zin in!

Binnenkort maken we nog veel meer details bekend en rond Spiel zullen we ook de aanmeldformulieren met jullie gaan delen. Wij hebben er in ieder geval weer zin in! Zien we jullie terug op Spellenspektakel dit jaar? Als je geen spellen te verkopen hebt, ben je sowieso welkom om te kijken wat de rest van de bezoekers allemaal in de verkoop hebben gezet! We kijken er in ieder geval alvast weer naar uit om jullie daar te zien!

Geplaatst door Yorn op 09-10-2022 13:49
Aantal keer bekeken: 2225

Reacties

Door Mauz (6 reacties) op 10-10-2022 08:27
( PM )
Wat een leuk idee. Controlleren jullie ook of zo’n spel compleet is? En is zo’n beurs de plek om leuke deals te scoren, of zijn de spellen overal maximaal geprijst?

PS. De spellenspektakel link werkt niet.
Door JeffryK (5 reacties) op 10-10-2022 15:28
( PM )
Top dat jullie dit weer doen, vorig jaar was het super geregeld allemaal!
Door Buur (748 reacties) op 10-10-2022 16:09
( PM )
Quote:
Controleren jullie ook of zo’n spel compleet is?[..]
Volgens mij doen ze dat niet. Hier wordt een beroep gedaan op het fatsoen van de mensen die de spellen ter verkoop inleveren. Dit gaat in meer dan 99,9% gevallen gewoon goed. Vorig jaar was er iemand die daar een spel had gekocht en een essentieel onderdeel miste. Dat was geen opzet; die persoon heeft via deze website contact gezocht met de verkoper en de boel is helemaal goed afgehandeld. Ga er maar gewoon vanuit dat het compleet is!
Ik koop zo vaak zooi op de rommelmarkt en ik heb nog maar 1 keertje in mijn leven meegemaakt dat er iets niet compleet was waardoor het niet speelbaar was. En ik durf je te verzekeren dat het er bij de bring'n'buy-stand van budgetspelen een stuk beter aan toe gaat, daar liggen aanzienlijk betere spellen.

Quote:
En is zo’n beurs de plek om leuke deals te scoren[..]
Hier brand ik m'n vingers maar niet aan. Moet je aan Street Nerd vragen
Mijn ervaring: dat valt wel mee. Er zit wel eens een leuke deal tussen maar het is niet de voornaamste reden om naar de beurs te gaan. Normaal gesproken gewoon adviesprijs en af en toe een paar euro er af. Je zult er niet rijk van worden...

Hou rekening met de drukte. Kom zo vroeg mogelijk. De bring'n'buy-stand had de vorige keer een lange rij. Bij mijn laatste keer heb ik meerdere keren moeten wachten om überhaupt ergens een spelletje te kunnen spelen. Het mag dan de grootste spellenbeurs zijn van Nederland, ik zelf zoek mijn heil liever ergens anders. Mijn topper is die in Antwerpen. Maar je moet het eens meegemaakt hebben, denk ik.
Door Lucky Jack (771 reacties) op 10-10-2022 20:38
( PM )
Goed om te horen dat de Bring 'n Buy stand weer terugkomt. Vorig jaar vond ik het een groot succes en heb ik al mijn ingebrachte spellen verkocht. Oké, ik bood ze ook echt wel aan voor dumpprijzen, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Op Spellenspektakel gaan ze mij echter niet meer terugzien, maar dat heb ik hier al vaker te kennen gegeven.
Door GeneralDripple (71 reacties) op 11-10-2022 10:58
( PM )
Quote:
Wat een leuk idee. Controlleren jullie ook of zo’n spel compleet is? En is zo’n beurs de plek om leuke deals te scoren, of zijn de spellen overal maximaal geprijst?

PS. De spellenspektakel link werkt niet.

Mijn ervaring met incomplete spellen is dat vervangende onderdelen via de makers ook prima te krijgen zijn. Tenzij een spel echt niet meer gemaakt wordt.
Bij Dominion kreeg ik van 999games niet alleen de ontbrekende munten maar ook een setje promokaarten erbij.

Deze stand was trouwens voor onsn hoogtepunt van het hele spellenspektakel.
Mag wel een heel event van gemaakt worden.
Door Buur (748 reacties) op 12-10-2022 10:00
( PM )
Quote:
[..]Mijn ervaring met incomplete spellen is dat vervangende onderdelen via de makers ook prima te krijgen zijn. Tenzij een spel echt niet meer gemaakt wordt.
Bij Dominion kreeg ik van 999games niet alleen de ontbrekende munten maar ook een setje promokaarten erbij.[..]
Haha je kocht een nieuw spel en het was niet compleet? Dat heb ik met tweedehands spellen echt nog nooit meegemaakt. Behalve die ene keer dan.

Maar even zonder gekheid: het gaat hier om mensen die hun eigen spel aanbieden om dit te verkopen. Het kan aan mij liggen, maar zoals ik al in mijn eerste bericht al zei, ik mag er hopelijk vanuit gaan dat het hier om fatsoenlijke mensen gaat die niet een slaatje proberen te slaan uit een spellendoos die ze alleen maar wegdoen omdat ze een essentieel onderdeel zijn kwijtgeraakt. Als je daar al niet meer op kunt vertrouwen dan is het wel heel ernstig gesteld met de ethiek van tegenwoordig...

Overigens lees ik tussen de regels door dat het hier om een gevalletje n=1 gaat. 999 Games zit natuurlijk lekker in Nederland, maar heb je dit wel eens met andere uitgevers meegemaakt? Dat ze zo vriendelijk waren een ontbrekend onderdeel op te sturen?

In de regels van Viticulture (Stegmaier Games) staat het trouwens expliciet, dat als het niet compleet is je contact mag opnemen voor een replacement.

We zijn wel weer heel erg aan het afdwalen van het topic. Mag ik mijn offtopic award weer terug?
Door GeneralDripple (71 reacties) op 13-10-2022 14:33
( PM )
Quote:
[..]

Haha je kocht een nieuw spel en het was niet compleet? Dat heb ik met tweedehands spellen echt nog nooit meegemaakt. Behalve die ene keer dan.

Maar even zonder gekheid: het gaat hier om mensen die hun eigen spel aanbieden om dit te verkopen. Het kan aan mij liggen, maar zoals ik al in mijn eerste bericht al zei, ik mag er hopelijk vanuit gaan dat het hier om fatsoenlijke mensen gaat die niet een slaatje proberen te slaan uit een spellendoos die ze alleen maar wegdoen omdat ze een essentieel onderdeel zijn kwijtgeraakt. Als je daar al niet meer op kunt vertrouwen dan is het wel heel ernstig gesteld met de ethiek van tegenwoordig...

Overigens lees ik tussen de regels door dat het hier om een gevalletje n=1 gaat. 999 Games zit natuurlijk lekker in Nederland, maar heb je dit wel eens met andere uitgevers meegemaakt? Dat ze zo vriendelijk waren een ontbrekend onderdeel op te sturen?

In de regels van Viticulture (Stegmaier Games) staat het trouwens expliciet, dat als het niet compleet is je contact mag opnemen voor een replacement.

We zijn wel weer heel erg aan het afdwalen van het topic. Mag ik mijn offtopic award weer terug?

1x FFG/Asmodee 2x 999games, 3x White Goblin, 2x Ravensburger waarvan ze 1x nee moesten verkopen want Bora Bora hebben ze niks reserve van liggen en is echt op.
Sorry voor het misverstand, het ging in alle gevallen om 2dehands spellen!
En gaf ook elke keer netjes op het formulier aan dat het geen nieuw spel was maar het maakte niks uit. Merendeel hoor je niet eens wat van na de standaard 'bedankt voor uw reactie' mail en dan ligt het onderdeel paar dagen later in de brievenbus.