Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Holy Grail Games sluit de deuren

Een verdrietig bericht: Holy Grail Games stopt er mee! Na zes jaar gaat de stekker er helaas uit en wel per direct. Spellen die onder anderen uitgebracht zijn: Museum: Deluxe, Encyclopedia, Dominations: Deluxe en Tiles of the Arabian Nights and Rallyman: Dirt.

Een stukje uit het statement van de uitgever: "The lockdowns we experienced in 2020, both in France and for our production partners in China, caused us to take on huge delays. This effectively bottlenecked our production schedule, blocking the projects that we had been about to produce at the time (Museum: Deluxe and Titan) as well as drastically slowing the development of our subsequent projects (Museum: Pictura, Dominations Deluxe and Rallyman: Dirt). These delays wrought havoc in our editorial calendar, worsened by our team struggling to cope with quarantining and working from home. We were unable to produce and release our games at our usual pace, resulting in the loss of a lot of our retail revenue for almost two years."

Helaas was het niet meer mogelijk om alle kosten te dekken en ging er meer geld in dan er uit kwam. Diverse distributeurs hadden al aangekondigd dat ze de komende zes maanden geen orders zouden plaatsen vanwege de huidige economische situatie. Helaas zijn ze daarom nu ook failliet verklaard. Diverse kickstarters waren al gestart en helaas zijn diverse backers de dupe en hebben ze of gaan ze hun pledge niet krijgen. Hoewel er nog gekeken wordt naar een oplossing, de vraag is echter hoe?

Het hart ligt bij Holy Grail Games bij de bordspellen en zij hopen dat de mooie projecten die zijn opgestart worden opgepakt door andere uitgevers en publishers. 

Het complete statement is terug te lezen op de website van Holy Grail Games

Holy Grail Games Logo

Geplaatst door Linnsane op 17-02-2023 19:59
Aantal keer bekeken: 1781

Reacties

Door Kapudovic (300 reacties) op 17-02-2023 21:32
( PM )
Wat zijn de consequenties voor de retail versies van Museum, Museum: Pictura en Rallyman GT?
Door RemingtonInk (1051 reacties) op 17-02-2023 21:46
( PM )
Als backer van Rallyman DIRT die 18 maanden aan delays, smoesjes, mismanagement, en soms zelf misinformatie van HGG heeft meegemaakt, ben ik iets minder sympatiek en totaal niet verrast.

Quote:
Wat zijn de consequenties voor de retail versies van Museum, Museum: Pictura en Rallyman GT?

Ik ben 110euro kwijt en krijg er niks voor terug, maar Rallymam DIRT retail was al een tijdje via o.a. amazon te bestellen. Verwachting is dat de IP's overgenomen worden en er uiteindelijk wel reprints verschijnen.
Door Metroid_Dark_Sky (558 reacties) op 17-02-2023 23:04
( PM )
Misschien pakt Grail Games ze op

Minder Holy, maar toch een graal.
Door TammiLion (147 reacties) op 18-02-2023 09:23
( PM )
Vind het vooral verdrietig voor de backers en voor de medewerkers die hier geen invloed op hadden. Had al gelange tijd het idee dat sommige "kickstarter" bedrijven zoals HGG en o.a. Mythic Games er al een langere tijd een potje van maken. Vind niet dat dat soort bedrijven met complete mismanagement nog verdienen te bestaan. Ik wacht nog op de dag dat Mythic Games waarschijnlijk ook omvalt al kost me dat dan helaas wel rond de 150 euro in een wijze les.
Door Videostar (480 reacties) op 18-02-2023 11:39
( PM )
Ik ben meer en meer klaar met alle Kickstarters. Er is altijd wel weer wat en zelfs de sympathiekste uitgevers weten het te verprutsen.
Door Swizard (347 reacties) op 18-02-2023 13:16
( PM )
Geld uitgeven aan vorige projecten met je nieuwe projecten, terwijl je leeft van de "omzet". 1x een slechter project of te grote kosten en je "model" stort in elkaar