Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

999 Games kondigt Inside Job en Het Witte Kasteel aan

999 Games heeft twee nieuwe spellen aangekondigd die ze gaan uitgeven. Het kaartspel Inside Job en de eurogame Het Witte Kasteel.

Inside Job

Ontmasker in dit bijna coöperatieve slagenspel de infiltrant. Volbreng als agent voldoende missies of saboteer die juist als infiltrant. Als agent moet je je aan alle regels houden, als infiltrant mag je spelen wat je wilt. Maar te duidelijk de regels breken, maakt je direct verdacht. Extra rollenkaarten zorgen voor nog meer variatie. Wie kun je vertrouwen?

Inside Job zal vanaf september, 3 maanden lang exclusief verkrijgbaar zijn bij de speciaalzaken.

Onze Dick was erg gecharmeerd van de Engelse variant, dus tof dat 999 Games nu deze vertaald naar het het Nederlands. Let wel dat die tijdens de feestdagen alleen via de speciaalzaken te krijgen zal gaan zijn.

 

Het Witte Kasteel

Verder zal 999 Games ook de eurogame The White Castle van Iello games gaan vertalen en uitgeven in het Nederlands.

De beschrijving:
Als leider van een kleine stam probeer je familieleden op belangrijke posities in het Witte Kasteel te krijgen, van politieke functies tot militaire posities, maar ook zo laag als de arbeiders, die voor de paleistuinen zorgen. Listig en nauwkeurig resource management en het huisvesten van familieleden binnen het Himeji-kasteel vormen de sleutel naar de winst!

Wie aan de beurt is, kiest een dobbelsteen van één van de drie bruggen en zet die op het speelbord of zijn eigen tableau in. De waarde van de dobbelsteen die hij daarmee bedekt bepaalt of hij daar geld voor moet betalen of juist krijgt. Voor het kiezen van een lage dobbelsteen krijg je een bonus, die in de loop van het spel steeds aantrekkelijker wordt. Daarna voer je de acties uit die bij het betreffende veld horen.

De verschillende grondgebieden, zoals de bron, de trainingsterreinen en het kasteel bieden verschillende actiemogelijkheden. Zo kun je munten, daimyozegels en grondstoffen ontvangen, maar ook tuinmannen installeren of stamleden als hovelingen op de sociale ladder binnen het kasteel laten klimmen totdat ze misschien wel de etage van de daimyo bereiken. Tijdens het spel scoor je al wat punten, maar het is vooral te doen om de situatie aan het einde. Dan leveren je hovelingen op verschillende manieren punten op.

Omdat de dobbelstenen op de bruggen en de dobbelsteentegels op het speelbord altijd willekeurig worden gedobbeld en gelegd, is de uitgangspositie elk spel anders. Hetzelfde geldt voor de acties die op de verschillende plekken beschikbaar zijn. Daardoor blijft Het Witte Kasteel van Himeji altijd verrassend en uitdagend.

Wanneer deze uit gaat komen is nog niet bekend, ook de Engelse variant ligt nog niet in de winkels. Grote kans echter dat die ergens in het najaar zal gaan zijn.

 

Geplaatst door Yorn op 24-07-2023 13:53
Aantal keer bekeken: 1139

Reacties


Er is nog niet gereageerd.