Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bedenk zelf een scenario voor de opvolger van Magic Maze

Het populaire partyspel Magic Maze krijgt een stand alone vervolg genaamd Magic Maze: Tower! Het wordt een stand alone vervolg en is dus geen uitbreiding.


Minder party, meer puzzelen in Magic Maze: Tower
Magic Maze: Tower zal dezelfde ervaring bieden als zijn voorganger, maar er zijn wel een paar aanpassingen in deze nieuwe aanwinst. Zo speelt elk level zich af op een enkele tegel. Om allemaal rond de tafel te passen is het spelersaantal verder gehalveerd naar 1 tot 4 spelers. Ook is de zandloper verdwenen en komt de ‘Doe iets’ pion niet meer terug. Het is dus meer puzzelen minder stressen geblazen straks.

Verder zijn de verschillende karakters zoals de Dwerg, Elf, Heks en Barbaar weer terug en hebben zij elk hun eigen specialiteiten. Zo kan de Dwerg, net als in Magic Maze, door kleine gaten heen etc.


Help mee in de ontwikkeling en bedenk een level!
Er zijn in totaal 100 levels die je met een groep of solo kan proberen op te lossen. 70 van deze levels zijn al uitgewerkt. De andere 30 krijgt de community de kans om in de ontwikkeling aan deel te nemen.

Wil je wel een handje helpen, dan kan je hier alle Magic Maze Tower regels vinden. Zijn die duidelijk, dan vind je hier de instructies voor het uitwerken van je level. Ze zijn vooral op zoek naar extra moeilijke levels. Je kan hier ook levels uitproberen in print of via Tabletopia.

Weet je jouw scenario-idee er doorheen te krijgen, dan krijg je als ‘designer’ de credits voor jou level en krijg je zowel een exemplaar van Magic Maze: Tower als Maps of Misterra.

 

Of je nu creatief bent of niet, het is in ieder geval leuk nieuws dat er een opvolger aan gaat komen van Magic Maze. Ook heel gaaf dat je mee kan denken in het ontwikkelproces. Wel lijkt het er op dat als je alle levels een keer gespeeld hebt, dat je dan alles wel kent a la de Brains serie. Wil je overigens nog een extra oefening, dan kan je deze puzzel hieronder oplossen.

Belangrijke informatie voor deze puzzel:
De elf kan over andere heen springen in een rechte lijn
De dwerg kan door de oranje lijnen heen (kleine gaten)
Het vakje met de sleutel is een drukplaat, zolang er iemand opstaat, blijven de sleuteldeuren open. 

Geplaatst door Yorn op 31-07-2023 17:19
Aantal keer bekeken: 612

Reacties


Er is nog niet gereageerd.