Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

White Goblin Games kondigt Pyramido aan

White Goblin Games heeft aangekondigd dat ze Pyramido uit gaan geven in Nederland. Een bouwspel voor 2 tot 4 spelers waarin je aan de slag gaat om de mooiste piramide te bouwen:

Farao Mido heeft jullie de opdracht te geven een piramide te bouwen en deze vol te stoppen met juwelen. De piramides moeten de functie van zijne majesteit weerspiegelen. De architect die de meest indrukwekkende piramide bouwt, wordt benoemd tot vizier en krijgt alle rijkdom en macht die je maar kunt bedenken.

In Pyramido bouw je in 4 fases een piramide van 4 lagen. Elke beurt bouw je aan je piramide en voeg je een schakel toe. Om een piramide van dit formaat te bouwen, moeten de lagen goed in elkaar zitten en ben je verplicht je te houden aan de bouwregels. Na elke fase levert de gebouwde laag punten op. Door de fases heen kun je ook punten ontvangen voor de bouwstenen van eerdere lagen. Ga aan de slag en maak de mooiste piramide voor de majesteit!

Pyramido heeft wat weg van Kingdomino, dus fans van dit genre zullen zich ook vast bekoren met een spel als Pyramido. Op Boardgamegeek druppelen verder de eerste reviews al binnen en die lijken positief.

Houd je van tile placement spellen, dan is dit er dus misschien eentje voor jou.

Geplaatst door Yorn op 14-08-2023 14:00
Aantal keer bekeken: 1261

Reacties

Door San Kroepoek (477 reacties) op 14-08-2023 14:59
( PM )
als ik hoge lagen zie moet ik nu altijd denken aan Cuzco.

Houd wel van dit soort simpelere spellen, en als het zoals kingdomino is zal het met die symbolen ook weer x de oppervlakte zijn voor de punten.