Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Unmatched gaat op avontuur

De bordspelaankondigingen stromen binnen. Nieuwste aankondiging bij White Goblin Games is Unmatched Adventures: Tales to Amaze. 

In deze editie van Unmatched neem je het samen op, je speelt dus cooperatief, tegen angstaanjagende schurken en hun handlangers. Unmatched Adventures: Tales to Amaze brengt klassieke schurken uit de pulpfictie samen met welbekende lokales legendes uit de 20e eeuw. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Annie Christmas, Nikola Tesla en Golden Bat. De vijanden waar je het tegen op neemt zijn: Mothman en Martian Invader. Kort door de bocht: kies een schurk, kies de handlangers en red de wereld! 

Geen liefhebber van cooperatief spelen? Dan kan er ook competitief gespeeld worden. De helden kun je daarnaast gebruiken voor een standaardspel Unmatched. 


Unmatched-avonturen

Geplaatst door Linnsane op 19-08-2023 14:26
Aantal keer bekeken: 767

Reacties

Door Zwaan (71 reacties) op 20-08-2023 17:05
( PM )
Ik wil deze sowieso een keer. Maar twijfel tussen Engels en Nederlands.

Iemand die (een van) de andere Unmatched spellen heeft gespeeld en voors of tegens weet voor Unmatched in Engels of Nederlands?
Door Sunnyfield (209 reacties) op 20-08-2023 17:18
( PM )
De Nederlandse vertaling van Deel 1 had een vertaalfout waar ik mij aan stoorde. 'Feint' was vertaald als 'flauwvallen', maar betekent 'schijnbeweging'. Waarschijnlijk een foutieve verwisseling met de Engelse homofoon 'faint', wat dus wel flauwvallen betekent. Flauwvallen is ook helemaal niet thematisch. Voor de rest zou ik gaan voor je voorkeurstaal. Wel is (was?) het zo dat een aantal uitbreidingen alleen in het Engels uitgegeven zijn. Dat had te maken met licenties.
Door Dutchyoda (270 reacties) op 21-08-2023 11:18
( PM )
Ik ga voor puur Engels. Maar dat komt omdat ik al vele sets had voordat WGG begon met het uitgeven van een NLse variant. En zoals Sunnyfield aangeeft is niet alles in het Nederlands beschikbaar (soms zelfs in het Engels niet meer) vanwege licenties.
Door Zwaan (71 reacties) op 25-08-2023 07:36
( PM )
Dank! Dan neig ik nu meer naar Engels. Ik mag hopen dat ze van de vertaalfout geleerd hebben. Ik weet nog niet of ik uitbreidingen ga kopen, maar als ik voor NL kies sluit ik er een aantal bij voorbaat al uit.