Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spiel: TOP 5 Familiespellen

De grootste bordspelbeurs ter wereld is in volle gang: Spiel. Ruim 1200 titels worden uitgebracht of gedemoëd. Dan is het lastig om de parels tussen al dat moois te vinden. Daarom hebben we voor verschillende categorieën een top 5 lijstje samen gesteld. Dit keer de familiespellen die ons enthousiast maakten op de Spiel lijst. Verwacht de komende tijd nog meer lijstjes met interessante titels per genre.

 

5. Mythwind / Board Games Circus / 2C142

 


 

Niet te koop, maar zeker een demo waard. Neem de rol van een pionier aan om een nieuwe gemeenschap te beginnen. Elke rol is uniek en speelt totaal anders. De kickstarter was succesvol en haalde meer dan 1 miljoen euro op.

4 Tucana Builders / Aporta Games / 3F102


Dit vervolg op de flip & write Trails of Tucana speelt erg anders. In plaats van dat je verbindingen tussen gebieden legt, bouw je nu zelf deze gebieden met tegeltjes. Zie ook BGG voor meer informatie.

3 Pyramido / Synapses Games / 4J110

 


 

Onze eigen Dick kan je dit spel leren. Je kiest omstebeurt een tegel uit en om een laag van je piramide te bouwen. Na elke laag scoor je punten, maar als je je dominotegels goed plaatst, dan scoor je ook nog punten voor de laag er onder. White Goblin Games maakte eerder al bekend dat ze een Nederlandse Editie van Pyramido uit gaan brengen.

 

 

 

2. Bonsai / DV Games / 2E143

 


 

Voor de Budgetspelers met groene vingers. Bouw je eigen bonsaiboom met hexagonale tegels die de stam en blaadjes symboliseren. Je scoort punten op basis van verschillende opdrachten. Zie BGG voor meer info.

 

1. House of Cats / Aporat Games / 3F102

 


In deze roll & write maak je een huis met de nummers die je rolt. De kamers zijn echter voor katten. Er zijn vier unieke levels waar je mee kunt varieren. Daarnaast worden er elke ronde 4 van de 12 vaardigheden gebruikt. Hierdoor is elk potje anders. Leuk is verder dat deze te spelen is met 1 tot maar liefst 6 spelers. De hele familie kan dus meedoen.

Zit er iets voor jou bij?

Geplaatst door Yorn op 05-10-2023 11:00
Aantal keer bekeken: 726

Reacties


Er is nog niet gereageerd.