Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spiel: TOP 5 Solospellen

Spiel is in volle gang. Ruim 1200 titels zullen dan uitgebracht of gedemoëd worden. Dan is het lastig om de parels tussen al dat moois te vinden. Daarom hebben we voor verschillende categorieën een top 5 lijstje samen gesteld. Deze keer is het solospellen. Dit zijn spellen die je ook alleen kunt spelen.

5. Find the Source / Animus Magnus Games / 3X105


Dit is een coöperatieve roll and write met een Matrix-achtig thema. Je moet de Source vinden om de mensheid te redden. En het mooie is, deze print and play titel kost maar 7 euro en is meteen uit te printen.

 

4. Hoplomachus: Victorum / Chip Theory Games / 3B11

In dit solospel uit de Hoplomachus serie vecht je tegen verschillende om Pluto tot kalmte te bedaren. De focus ligt op de helden en de campagne in dit uitgebreide spel en krijgt nu al een 8,4 gemiddeld op BGG.

 

3. After Us /  Catch Up Games / 6F406


Het is 2083. De mensheid bestaat niet meer in deze deckbuilding en resource game. Het is aan jou om jouw apenstam verder te evolueren tot de intelligentste wezens. Zie hier voor meer informatie.

 

2. Witchcraft! / Salt & Pepper Games / 3S102


Na Septima, is dit het tweede heksenspel in onze lijstjes. Dit solitaire spel is gebaseerd op het systeem van Resist! Het is aan jou om te bewijzen dat heksen niet slecht zijn. Witchcraft is volledig gefocust op de solo ervaring.

 

1. Between Light and Shadow /  Boardgame Racoon / 3N130


Deze roll and write voor 1 speler, is een legacy campaign spel waarbij je apparatuur en bronnen gebruikt om allerlei taken te vervullen.

In dit eerste hoofdstuk van de moet je in verschillende scenario's voorkomen dat de Schaduwdienaren hun meester weten terug te brengen. Of ervaar het hele verhaal door de ogen van verschillende personages in de Chapter-campagne, waarbij elk van je beslissingen tijdens de reis de wereld verandert voor de volgende sessies. 
 
Zit er iets voor jou bij? Of heb je nog andere interessante solo ervaringen voorbij zien komen? Laat het weten in de comments, zo helpen we elkaar mooie titels te vinden.
 

 

 

Geplaatst door Yorn op 06-10-2023 11:00
Aantal keer bekeken: 1016

Reacties

Door San Kroepoek (477 reacties) op 06-10-2023 11:05
( PM )
Groot Nadeel vind ik zelf dat alles van Hoplomachus van plastic is
Door Usurper (134 reacties) op 06-10-2023 11:32
( PM )
Witchcraft had ik in eerste instantie bij het snel scannen van alle nieuwe spellen genegeerd door de omschrijving pool building. Nu ik het nogmaals lees dat het gebaseerd is op Resist heb ik hem alsnog op mijn lijstje voor zondag gezet.