Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

King of Tokyo en Colt Express krijgen kinderversies

King of Tokyo en Colt Express zijn al een tijdje uit, maar het is nu pas dat we mogen gaan uitkijken naar de junior edities voor het kleine kroost in huis.

King of Tokyo: Origins
King of Tokyo: Origins is een standalone titel voor spelertjes vanaf 8 jaar.... wat stiekem opvallend is, want het originele King of Tokyo is ook vanaf 8 jaar. In ieder geval is deze editie goedkoper en met simpelere regels. Het spel bevat vier nieuwe monsters, een assortiment aan oude en nieuwe krachtkaarten, energie kubusjes en groene dobbelstenen voor de gele karakters. Verder zijn de regels gelijk aan het oudere broertje en moet je 20 punten scoren of het enige monster zijn wat nog overeind staat. Goed nieuws voor de echte verzamelaars, want deze monsters zijn ook compatibel met alle andere King of Tokyo-delen.

Kids Express
Kids Express voelt een beetje als de Toy Story uitvoering van Colt Express en is al te spelen vanaf 5 jaar. De pistolen zijn vervangen door katapulten en in plaats van dat je goud steelt, help je de zoon van de Marshall Sam, om al het goud terug te krijgen van de bandieten.

De beurten zijn ook versimpeld, want in plaats dat iedereen een kaart inlegt en dat er dan van alles gebeurt, zijn er maar twee opties. Je verplaatst een kind of schiet met Sam. Als je met Sam schiet, moet je de katapult positioneren en een schijf lanceren met je vinger en proberen een bandiet te raken.





Volgerns ons zijn de originele spellen al niet al te moeilijk voor kinderen, maar vooral Kids Express is het slim dat ze de geweren en sherrif hebben vervangen met wapens die meer in de kinderbeleving vallen. Wat vinden jullie van deze junior edities?

 

Geplaatst door Yorn op 14-02-2024 10:54
Aantal keer bekeken: 691

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (566 reacties) op 14-02-2024 14:59
( PM )
King of Tokyo Origins is niet echt een "kids" versie, deze is vooral bedoelt om in de grote Winkels te leggen (Zoals b.v. een Amerikaanse Target of Wallmart) om voor een voordeligere prijs het spel aan te bieden.

IELLO ziet het ook als soort semi expansion van de serie.
(Hier is KoT al vaak voor bijna 20 euro te krijgen, dus echt veel maakt het niet uit voor NL)