Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Plaid Hat Games eerste kickstarter heet Wandering Galaxy

Plaid Hat games, ook wel bekend van Mice and Mystics, Forgotten Waters en Familiar Tales, heeft aangekondigd dat zij zich voor het eerst op Kickstarter gaan begeven. Hun allereerste Kickstartercampagne zal rond juli plaats gaan vinden voor het spel Wandering Galaxy: A Crossroads Game.

In Wandering Galaxy maak je deel uit van een bemanning die in hun gehavende ruimteschip de grenzen van het heelal opzoeken in de jacht naar roem en rijkdom. Samen zal je het bevel voeren over een schip dat tegen de fantastisch lage rente van 23,5% is aangeschaft van een goudeerlijke woekeraar. Ga op een melkweg-springende-campagne en neem banen aan die te gevaarlijk (of te krankzinnig) zijn voor de gemiddelde ruimtereiziger. Met als doel genoeg winst te maken om je schip af te betalen en meester te worden over je eigen kosmische bestemming.

Wandering Galaxy wordt een coöperatief worker placement spel dat te spelen is vanaf 14 jaar met 1 tot en met maar liefst 6 spelers. Daarnaast gaat het om een campagne, waar je in meerdere sessies door een verhaal zal gaan spelen. De leeftijdsgrens van 14 jaar suggereert verder dat het spel complex zal worden, of dat het thema een wat volwassen tintje zal gaan krijgen. Er is verder al gemeld dat er een app zal gaan verschijnen om het spel te ondersteunen, maar dat deze niet verplicht zal gaan zijn om Wandering Galaxy te kunnen spelen.

Voor de rest is er nog niet veel bekend, je kan je hier op de hoogte laten houden. Het artwork ziet er in ieder geval mooi uit.

Geplaatst door Yorn op 14-02-2024 14:14
Aantal keer bekeken: 1160

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (566 reacties) op 15-02-2024 15:35
( PM )
Ben nieuwsgierig, zijn voorgaande werk was goed en dit ziet er ook leuk uit.
Alleen voor mij is Kickstarter in NL voorbij, door de VAT en hoge Shipping Cost is het niet meer de moeite waard.

Daarbij heb ik tot nu toe bijna alle Kickstarters die zijn binnen gekomen gelijk op Marktplaats gezet.
Alleen Dinosaur Island Rawr and Write en So You Have Been Eaten heb ik gehouden.
Door Videostar (483 reacties) op 15-02-2024 17:16
( PM )
Waarom heb je ze dan gekickstart als ze meteen naar Marktplaats gegaan zijn? Ofwel, wat is er veranderd in de tijd tussen de Kickstart en levering?
Door Metroid_Dark_Sky (566 reacties) op 15-02-2024 19:54
( PM )
Quote:
Waarom heb je ze dan gekickstart als ze meteen naar Marktplaats gegaan zijn? Ofwel, wat is er veranderd in de tijd tussen de Kickstart en levering?

Tijd en vaak het product achteraf, b.v Dinosaur World, leek veel belovend, maar uit de revieuws merkte ik op dat het gewoon net niet was. Merchants of the Dark road had dat ook voor ons.

Cartographers big box hadden we trouwens ook nog gehouden.
Nu alleen nog wachten op robinson crusoe boek. Die komt een deze maanden, maar gaat wel in de collectie. RC is een favoriet van ons.

Daardoor ben ik ook al lange tijd gestopt met KS en dergelijke platformen.

Maar dit spel, vind ik ook raar dat het via Kickstarter moet, ze hebben al twee succesvolle spellen uitgebracht de laatste tijd in deze reeks (forgotten waters en nog eentje).