Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Review MicroMacro Crime City (NL)

Uitgever: White Goblin Games
Aantal Spelers: 1 tot 4 spelers
Speelduur: circa 10 minuten
Leeftijdscategorie: vanaf 10 jaar

In de stad MicroMacro voert criminaliteit de boventoon. Moord en bedrog zijn aan de orde van de dag, de lokale autoriteiten kunnen het allemaal niet meer aan en daarom is jullie hulp ingeroepen. Op een enorme kaart van maar liefst 70cm bij 110cm ga je als een ware speurneus, alleen of coöperatief, aan de slag om de oplossingen te vinden achter de misdaden die op iedere hoek van de straat lijken plaats te vinden. Zet je detective-pet maar vast op, want A la ‘Waar is Wally’ ga je op zoek naar een speld in de hooiberg; oftewel kleine details op een enorme kaart en we kunnen alvast verklappen: dat is superleuk!Criminaliteit ten top
Een koelbloedige moord, een diefstal of overspel? In MicroMacro is dit allemaal heel normaal. De stad staat bol van de criminaliteit en over de hele kaart kun je je verademen aan de prachtige tekeningen met een ietwat duister tintje. De kaart is gigantisch, dus een eerste uitdaging is om een geschikte plek te vinden om de gehele stad te kunnen zien. Heb je eenmaal een geschikte (katvrije, want dit gladde papier trekt katten aan en gezien de kwetsbaarheid kan er zo pardoes een beschadiging op ontstaan) locatie gevonden dan is het ook nog handig om er voldoende (dag)licht bij te hebben om geen enkel detail te hoeven missen. De kaart is namelijk zwart wit, dus goed licht is aan te raden.Een tip is vooral om de kaart de eerste keer eens goed te bestuderen, want er is genoeg te zien en dit zou je zomaar alvast eens kunnen helpen in het oplossen van de misdaden die op je liggen te wachten. Zoeken, zoeken, zoeken
Het gaat om de details, middels zestien missies probeer je zestien misdaden op te lossen, ieder bestaande uit een verschillend aantal clues / kaarten. Ga op zoek naar het slachtoffer, vindt bewijs en motieven en vind uiteindelijk de dader. Meestal draait het om het hoe, waarom en waar. Uiteraard begin je eenvoudig met een introductie-spel om je de speelstijl eigen te maken. De eerste kaart geeft je een hint waar de misdaad is gebeurd, zoek hier naar en kijk vervolgens goed in de omgeving of je de dader of het slachtoffer nogmaals ziet en een stukje verderop wellicht nogmaals. Kun je de route terug volgen naar zijn of haar huis waar je wellicht meer aanwijzingen kunt vinden en zodoende het motief van de misdaad? Naarmate je steeds meer vordert zullen de missies ook steeds moeilijker worden. De moeilijkheidsgraad staat aangegeven op startkaart van de misdaad en wordt aangegeven middels een aantal sterren. Vanzelfsprekend is één ster makkelijk en bij vijf sterren worden je speurneuskwaliteiten aanzienlijk op de proef gesteld. De opdrachten zijn niet per definitie lastig, maar soms zul je toch regelmatig even logisch na moeten denken.

Zoeken is natuurlijk leuk in je uppie, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd en samen zie je natuurlijk meer dan één. Hoewel het spel aanbevolen is voor één tot vier spelers is een maximum van drie het meest aan te raden om toch allen de details op de kaart goed te kunnen zien. Ideaal is spelen als koppel, je vult elkaar aan en kunt er op los discussiëren wat het motief zou kunnen zijn zonder de vervolgkaarten van de missie al te hebben gelezen. Is MicroMacro waar voor je geld?
MicroMacro: Crime City is een spannend zoekspel voor de hele familie of om in je eentje te spelen. Met de bijbehorende semi-vergrootglas kun je diverse details uitvergroten. De missies duren zo’n vijf tot vijftien minuten per stuk, waardoor je toch aardig snel door alle zestien opdrachten heen bent. Aan te raden is om maximaal 3 missies per keer te doen om het “spel” toch leuk te houden. Enige jammere is dat je de missies in principe maar éénmalig kunt spelen, immers weet je bij een volgende speelsessie al de oplossingen van de meeste missies nog.  In feite valt er niet heel veel uit te leggen, want het zoekspel spreekt voor zich; een kind kan de was doen. In ieder geval smaakt MicroMacro: Crime City voor zowel volwassenen als kinderen absoluut naar meer; de grote gedetailleerde kaart zelf is een grote verademing om op zichzelf te bestuderen. Criminaliteit was nog nooit zo leuk en dit unieke zoekspel verdient daarom ook zeker een Gouden Budgy!

 

Aantal keer bekeken: 1534 

Laagste 3 prijzen voor MicroMacro Crime City (NL) (Bordspellen)

26.45 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Spelspul.nl 9.1
 
€  19.95€ 6.50   € 26.45
Bol.com Partner n.b.
 
€  27.93€ 0.00   € 27.93
Alternate 8.6
 
€  22.99€ 4.95   € 27.94

Meer prijzen 

Reacties

Door RemingtonInk (601 reacties) op 07-04-2021 19:53
( PM )
Extra content: http://www.micromacro-game.com/en/extracontent.html
Door Megane377 (29 reacties) op 07-04-2021 21:26
( PM )
Dit lijkt me echt heel leuk om te spelen, ben dol op where is Wally, daar heb ik verschillende boeken van.
MicroMacro ga ik zeker aanschaffen, thnx voor de review!
Door Metroid_Dark_Sky (250 reacties) op 07-04-2021 22:52
( PM )
Vandaag binnen gekregen, kwam met 2 promo missies. Binnenkort maar eens aan beginnen.

Oh en speel ook de online Demo deze geeft een goed beeld hoe het spel speelt.
Door Megane377 (29 reacties) op 08-04-2021 00:04
( PM )
Quote:
Vandaag binnen gekregen, kwam met 2 promo missies. Binnenkort maar eens aan beginnen.

Oh en speel ook de online Demo deze geeft een goed beeld hoe het spel speelt.
heb net de demo gespeeld, was leuk, nu denk ik hoe lang zal het duren voordat je alles gespeeld hebt (bordspel), wie na 30x te spelen heb je alles gehad??
En dan vind ik €30 wel aan de duren kant, maar vind het wel een leuke spel!

*Edit, zie dat er 16 misdaadverhalen zijn (15 als je de demo al gespeeld hebt), lijkt me vrij weinig, dus je kunt 16x spelen en dan heb je het wel gehad, dan wacht ik totdat het voor onder de €20 te verkrijgen is.
Door Linnsane (552 reacties) op 08-04-2021 08:10
( PM )
Quote:
[..]
*Edit, zie dat er 16 misdaadverhalen zijn (15 als je de demo al gespeeld hebt), lijkt me vrij weinig, dus je kunt 16x spelen en dan heb je het wel gehad, dan wacht ik totdat het voor onder de €20 te verkrijgen is.

In de doos zelf zitten 16 missies.
Daarnaast is er nog andere content: de demo online
De doos zelf is ook een zoekplaat.
2 bonus promo missies in de doos bij 1e oplage ofzo.
Zoals eerder aangegeven nog extra content via website.

Ik heb zelf zo'n 3 missies per dag gedaan, 20 minuten a half uur per dag.
Door Muskann (16 reacties) op 08-04-2021 19:53
( PM )
Hier ook fan van MicroMacro! En idd, in een koppel is dit denk ik het beste te spelen. Als je met meer tegelijk om die kaart moet zitten, wordt het denk ik een beetje onhandig en mis je zelf denk ik ook een deel van het zoeken.

Maar al met al zeker een aanrader!
Door Swizard (235 reacties) op 09-04-2021 11:01
( PM )
Spel maar besteld, de hoeveelheid missies is wat laag en de (relatieve) prijs wat hoog - maar het spel idee spreekt ons zeker aan!
Door Skull_kid (2402 reacties) op 09-04-2021 15:19
Rol: Forum Moderator
( PM )
Het idee is echt leuk! Even wachten totdat de tweedehandsmarkt op gang komt

En als je kinderen hebt, heb je een gigantische kleurplaat zodra je klaar bent met het spel.
Door Megane377 (29 reacties) op 10-04-2021 15:03
( PM )
Ik wacht wel totdat ie wat in prijs zakt of 2de hands verkrijgbaar is, maar zeker een leuk spel
Door Swizard (235 reacties) op 14-04-2021 11:30
( PM )
Ben inmiddels op de helft van het spel. Zonder spoilers, kan adviseren al redelijk snel naar de lastigere alternatief te stappen; alleen de eerste hint gebruiken om daarmee het hele verhaal te schetsen. De verdere hintkaarten geven al (zeer) veel weg.

Verder over de prijs.. het is een relatief kort spel. In een weekendje erdoorheen is niet onrealistisch, wat wel jammer is. Dat gezegd hebbende, gaat deze makkelijk de hele familie door nadat wij er klaar mee zijn! Een sequel zouden we nu al blind kopen