Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 15 januari 2021

Dicks Starter Kick

Hoi allemaal,

Deze winter schieten de crowdfunding campagnes niet zo snel uit de grond als de afgelopen jaren. Dit is best begrijpelijk aangezien het ook geld kost om een campagne op te zetten en met een wereldwijde lockdown heeft de economie een flinke deuk opgelopen. Dat was ook één van de redenen dat er geen starterkick was op 1 januari (de andere omdat het nIeuwjaarsdag was). Maar ik heb wel een aantal pareltjes gevonden die ik graag met jullie deel.

Darwin’s Journey (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €45,-
Verzendkosten: €14,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 januari 2021
Verwachte levering: november 2021

Darwin’s Journey
Omschrijving: Charles Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie, reisde onder andere langs de Galapagos eilanden om allerlei diersoorten te bestuderen. Jij gaat dezelfde reis aan en stuurt jouw bevindingen naar musea om punten te verdienen. Ben jij degene die de meeste, eerste, of meest unieke ontdekkingen doet?

Mijn mening: De evolutietheorie heb ik altijd wel interessant gevonden. Ook als thema voor een bordspel vind ik het erg interessant. Natuurlijk draait het hier meer om het reizen en ontdekken dan de evolutie zelf, maar toch krijg je het gevoel dat jij zelf die bevindingen voor de theorie aan het ontdekken bent. Daarnaast ziet het spel er erg mooi uit. Ik zou Darwin’s Journey dan ook graag op mijn tafel zien.

Mint Bid (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $10,- (ca. €9,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. €7,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 februari 2021
Verwachte levering: juni 2021

Mint Bid
Omschrijving: Mint Bid is al weer de vijfde titel in de Mint serie. Net als de voorgaande delen richt deze titel zich op een mechanisme: bieden. Iedere speler biedt op een stuk grond (een kaart). Je kan zelfs met een speler naast je samen bieden. Degene(n) die het hoogste bod doen krijgen de kaart en leggen deze tussen zich in. Wint een speler het bod, dan kiest deze zelf of de kaart met de speler links of rechts gedeeld wordt. Zodra alle kaarten op zijn gaan de effecten van de kaarten in werking. Nadat deze zijn afgehandeld worden de punten geteld. De speler met de meeste punten aan beide zijdes wint.

Mijn mening: Ik heb tot nu toe alle Mint titels gebacked. Het zijn spelletjes die snel op tafel gelegd kunnen worden en ook nog eens snel uitgelegd zijn. Ik had altijd wel twee of drie tins in mijn rugzak naar het werk. Hoewel bieden/veilingen niet echt mijn ding zijn, ga ik deze toch in huis halen, want ik weet zeker dat deze regelmatig op tafel zal gaan komen.

CMON Presents: The Animation Collection (link)

Aantal spelers:
2 tot 4 voor één van de Mayhem titels (Teen Titans/ Looney Tunes)
1 tot 5 voor Scooby Doo
Basis pledge level: $50,- (ca. €42,-) voor één van de Mayhem titels (Teen Titans/ Looney Tunes)
$80,- (ca. €66,-) voor Scooby Doo
Verzendkosten: vanaf $14,- (ca. €13,-) btw en invoerbelasting komen in de pledgemanager
Eindigt op: 21 januari 2021
Verwachte levering: november 2021

CMON Presents: The Animation Collection
Omschrijving: Deze campagne bevat drie spellen. De eerste twee, Looney Tunes en Teen Titans Go, zijn titels in het nieuwe Mayhem systeem van CMON. In dit systeem strijd je tegen elkaar voor de winst en is het spelbord opgebouwd met allerlei zeskantige tegels. De bedoeling is dan ook dat het spel chaotisch leuk is om te spelen. In Scooby Doo probeer je gezamenlijk een mysterie op te lossen en materiaal te verzamelen om een val te zetten. Lukt het jullie om te achterhalen wie zich vermomd heeft als monster?

Mijn mening: Vooral Looney Tunes en Scooby Doo brengen bij mij nostalgische gevoelens naar boven. Ik was al een beetje ouder toen Teen Titan Go op TV kwam. De geverfde miniaturen maken deze campagne extra aantrekkelijk. Ik denk dat een chaotisch potje met het Mayhem systeem op zich wel leuk is, maar ik vraag me af voor hoelang. Dan trekt het monster jagen in Scooby Doo mij net iets meer. Maar je kan me altijd aan tafel vragen voor elk van deze drie titels.

Tinners’ Trail (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: £33,- (ca. €36,-)
Verzendkosten: €6,- maar nog niet EU vriendelijk
Eindigt op: 5 februari 2021
Verwachte levering: september 2021

Tinners’ Trail
Omschrijving: Tinners’ Trail is een heruitgave van het gelijknamige spel uit 2008. In de 19de eeuw in Cornwall, zuidwest Engeland, werd er veel gemijnd naar koper en tin. Jij bent de eigenaar van zo’n mijnbedrijf. Je probeert je tin en koper te verkopen op het juiste moment, maar daarnaast investeer je in havens en spoorwegen om de kosten voor mijnbouw laag te houden. Uiteindelijk spendeer je je zuurverdiende geld aan investeringen buiten Cornwall om zo punten te verdienen.

Mijn mening: Ik heb Tinners’ Trail nooit eerder gespeeld en ik vind de nieuwe uitgave er stukken beter uit zien. Deze titel is van Martin Wallace en deze heeft aardig wat goede spellen op zijn naam staan. Ik ben daarom ook erg benieuwd naar deze titel. Ja, het is wel weer een typische Euro, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn.

The Road (link)

Aantal spelers: 1
Basis pledge level: €32,-
Verzendkosten: €6,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 6 februari 2021
Verwachte levering: juni 2021

The Road
Omschrijving: In dit solo kaartspel ben je maar met één ding bezig, namelijk volhouden tot je gered kan worden in deze post-apocalyptische wereld, in dit spel Geynum genoemd, komt er van alles op je pad en probeer je te overleven. Je zoekt naar middelen, probeert voedsel te kweken, vrienden te maken en nog veel meer. Je zal keuzes moeten maken terwijl je rekening houdt met je gezondheid, energie en moraal. Haal jij het einde?

Mijn mening: The Road kwam voor mij als een totale verrassing. Tussen al die grote titels was deze campagne ook succesvol. Het donkere thema spreekt mij zeer aan. Overleven als thema is niet uniek, maar The Road voelt wel uniek. Het doet me nog het meest denken aan This War Of Mine, waarin je probeert te overleven tijdens oorlogstijd. Dat spel vind ik geweldig, en daarom heb ik voor The Road zeker hoge verwachtingen.

Snelvuur:

We hebben weer wat voor het snelvuur:
Ping Yao: First Chinese Banks (link): Zoals de titel al aangeeft is dit een spel waarin het eerste Chinese bankensysteem wordt opgericht.
Illumination & The Road to Canterbury (link): Heruitgaven van deze spellen van Alf Seegert.
Fallen Land 2 (link): Een nieuw deel in de Fallen Land war game serie.
Skate - the card game (link): Voer allerlei skateboard tricks uit door de juiste combinatie van kaarten te spelen.
Snack Attack (link): Probeer zoveel mogelijk lekkernijen te stelen en eten.
Epic Seven Arise (link): Co-op dungeon crawler, waar je met vrienden monsters aan kunt pakken in een thematische anime wereld.
Call of Madness (link): Draai de rollen om in het Cthulhu universum en roep de oude goden op terwijl andere sektes en onderzoekers je proberen te stoppen.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 15-01-2021
Aantal keer bekeken: 1471

Reacties

Door Geert27 (457 reacties) op 15-01-2021 21:13
( PM )
Ik ga wellicht Darwin's Journey backen. Ziet er goed uit, nog wel even wat meer research doen. Want misschien heb ik inmiddels wel genoeg van dit soort spellen in de kast.

Ik had de oude versie van Tinner's Trail, en heb die uiteindelijk zonder te spelen verkocht omdat deze minimaal 3 spelers nodig had. Ik kreeg hem nooit op tafel. De nieuwe versie is nu geschikt voor 1-5 spelers. Dus ik ga hem wel even volgen (maar waarschijnlijk niet backen).
De oude versie is overigens redelijk goedkoop op de kop te tikken.
Door Streetnerd (491 reacties) op 15-01-2021 22:13
( PM )
volgende week ook nieuwe Human Punishment
Door Nin (1015 reacties) op 16-01-2021 08:56
( PM )
Darwin’s Journey heeft mijn aandacht ook getrokken door het thema en visuele stijl. Aankomende week maar eens een keer digitaal spelen.
Door Stef (186 reacties) op 16-01-2021 10:04
( PM )
Ik zit te denken over een Late Pledge van The Isofarian Guard.

Darwin's Journey ga ik digitaal maar proberen, want ik neig ernaar om het niet te kopen.
Door Skull_kid (2323 reacties) op 16-01-2021 15:56
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik overweeg ALBA, maar twijfel nog, voornamelijk door de hoge verzendkosten (vergeleken met het product).
Door Videostar (270 reacties) op 16-01-2021 18:56
( PM )
O jee. Alweer een nieuwe Luciani.
Dikke twijfel, al moet ik Newton en Barrage toch echt vaker op tafel krijgen.
Door Lordindo (42 reacties) op 17-01-2021 10:39
( PM )
Voor mij geen twijfel, heb Darwin's Journey gebacked. Goede combinatie van designers Luciani en Gigli en van uitgever Thundergryph Games
Door Videostar (270 reacties) op 17-01-2021 14:02
( PM )
Quote:
Voor mij geen twijfel, heb Darwin's Journey gebacked. Goede combinatie van designers Luciani en Gigli en van uitgever Thundergryph Games

Niet Gigli maar Mangone, hetzelfde duo dat Newton ontwierp.
Door Geert27 (457 reacties) op 17-01-2021 15:00
( PM )
Quote:
Voor mij geen twijfel, heb Darwin's Journey gebacked. Goede combinatie van designers Luciani en Gigli en van uitgever Thundergryph Games
Ik heb hem ook gebacked, na een playthrough van Before You Play gekeken te hebben. Wat mij heel goed bevalt is de hoge variatie, met name met de ronde-doelstellingen.
En het is verder vooral FOMO, want bij de Kickstarter zitten toch wel heel veel exclusives. Ik heb dus meteen maar de Collector's Edition gebacked.
Door Lordindo (42 reacties) op 17-01-2021 15:58
( PM )
Quote:
[..]
Niet Gigli maar Mangone, hetzelfde duo dat Newton ontwierp.

Ja sorry, haal ze nu door elkaar. Voor Golem werkt Luciani samen met Gigli.
Door Stinkdeken (37 reacties) op 18-01-2021 11:55
( PM )
Moet zeggen dat The Road erg aantrekkelijk is, zeker qua prijs.

Quote:
Ik overweeg ALBA, maar twijfel nog, voornamelijk door de hoge verzendkosten (vergeleken met het product).

Wahhhh gaaf! deze heb ik gelijk geback'd! bedankt voor de tip.
Door Mave XI (7 reacties) op 18-01-2021 15:05
( PM )
ISS Vanguard gebackt via Gamefound Is wel even genoeg zo voor mij
Door Fusirion (96 reacties) op 19-01-2021 21:29
( PM )
Primal is net live gegaan en heeft een 24h early bird aanbieding. Ziet er erg vet uit met heel veel content. In principe is het een bordspel uitvoering van Monster Hunter.
http://www.kickstarter.com/projects/reggiegames/primal-the-awakening?ref=android_project_share
Door Metroid_Dark_Sky (162 reacties) op 21-01-2021 10:31
( PM )
Darwins Journey lijkt mij ook een goeie, alleen vorig jaar al niet kunnen inhouden kwa aankopen :-(
Door Joep-SpeeltMetRood (6 reacties) op 22-01-2021 11:05
( PM )
Darwin’s Journey ziet er erg interessant uit, nu nog de keus: Standard Edition of Collectors Edition
Door Lordindo (42 reacties) op 22-01-2021 13:00
( PM )
Quote:
Darwin’s Journey ziet er erg interessant uit, nu nog de keus: Standard Edition of Collectors Edition
Ik zou zeggen let goed op de stretch goals. Veel daarvan zijn enkel voor de collectors edition.