Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 26 maart 2021

Dicks Starter Kick
Hoi allemaal,

Het is alweer lente. De vogeltjes zijn druk met hun nesten. We hebben verkiezing gehad. Allemaal signalen dat verandering er aan komt. Maar toch blijft mijn Starter Kick hetzelfde. Om de twee weken zoek ik de meest aantrekkelijke campagnes voor jullie uit. Dus laten we snel kijken wat ik deze keer voor jullie gevonden heb.

Robinson Crusoe: Collector’s Edition (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €115,-
Verzendkosten: ca. €20,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 april 2021
Verwachte levering: februari 2022

Robinson Crusoe: Collector's Edition

Omschrijving: Robinson Crusoe is een overlevingsspel. Je kiest een scenario en je probeert door middel van goed gekozen acties, en wat geluk met dobbelen dit tot een goed eind te brengen. De collector’s edition komt met miniaturen in plaats van kleine schijven. Ook wordt de Book of Adventures toegevoegd. Dit boek bevat oude en nieuwe scenario’s. Deze is ook los te krijgen voor €30,-.

Mijn mening: Robinson Crusoe is mijn favoriete spel aller tijden. Het zal dan ook niemand verbazen dat ik zo snel mogelijk dit gebacked heb. Ik ben wel voor de veteran pledge gegaan aangezien deze alleen de nieuwe dingen bevat. Het spel staat erom bekend erg moeilijk te zijn om te winnen, en dat zal ik niet ontkennen. Het geeft ook een super goed gevoel als je wel succesvol bent.

Floriferous (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $20,- (ca. €17,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 april 2021
Verwachte levering: mei 2022

Floriferous

Omschrijving: Het is een mooie lentedag. Je loopt door de tuin en probeert punten te scoren door bloemen te verzamelen, nieuwe opdrachten aan te nemen en door naar beelden te kijken. De tuin is een raster van kaarten en die kaarten staan voor de dingen die je kan doen in de tuin. Elke keer kiest degene die het hoogst in de rij staat een kaart van de volgende kolom. Welke kaart je kiest, bepaalt dus ook je beurt in de volgende fase. Je gaat zo drie keer door de tuin en wie zo de meeste punten scoort, wint het spel.

Mijn mening: Aan de artwork kan je zien dat Floriferous van dezelfde makers is als Herbaceous. Het heeft ook dezelfde rustgevende uitstraling. Persoonlijk vind ik dat wel fijn, want niet elk spel hoeft er super druk en/of gewelddadig uit te zien. De regels zijn niet moeilijk dus dit spel is ook geschikt voor de beginnende gamer.

Solani & The Girl Who Made The Stars (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $49,- (ca. €42,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) BTW toegevoegd in de pledge manager.
Eindigt op: 14 april 2021
Verwachte levering: december 2021

Solani & The Girl Who Made The Stars

Omschrijving: Beide spellen draaien om sterrenbeelden. In Solani probeer je je bord te vullen met verschillende sterren om punten te scoren. Dit gebeurt door middel van een snake draft, dat wil zeggen van eerste tot laatste speler en dan van laatste speler tot eerste. In The Girl Who Made The Stars, maak je sterrenbeelden na op je spelersbord. Elke keer als je een sterrenbeeld af hebt scoor je onder andere licht, met dat licht kan je het bereik van je werkers uitbreiden. Dan kunnen deze betere acties voor je uitvoeren. Zo probeer je steeds meer vooruitgang te boeken en punten te scoren.

Mijn mening: Beide spellen zien er erg mooi uit. Dat trok me ook naar deze campagne. Van de twee spellen trekt The Girl Who Made The Stars me net iets meer omdat er voor mijn gevoel meer diepgang in zit, zowel in thema als in spelverloop. Maar ik zou beiden graag eens willen spelen.

Fjords (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: AU$33,- (ca. €22,-)
Verzendkosten: AU$15,-  (ca. €10,-)  voor zover bekend niet EU vriendelijk
Eindigt op: 13 april 2021
Verwachte levering: november 2021

Fjords

Omschrijving: Fjords is een reprint van het spel met dezelfde naam. In Fjords bouw je in de eerste fase omstebeurt een gebied met zeshoekige tegels. Op deze tegels staan water, grasvelden en bergen. Een tegel moet aansluiten op de betreffende gebieden. Tijdens je beurt mag je er voor kiezen om één van je boerderijen te plaatsen. Zodra alle tegels gelegd zijn, probeer je zoveel mogelijk velden te claimen. Dit doe je door omstebeurt schijven te plaatsen op grasvelden. Je moet bij je boerderij beginnen en de andere gebieden zijn onbruikbaar. Degene die de meeste velden claimt is de winnaar.

Mijn mening: Ik heb de oude versie in huis gehad. Het is een simpel spel qua regels, maar het zit diep met tactiek. Hoe ga ik het gebied vormen? Waar plaats ik mijn velden zodat ik anderen afsnijdt, of juist voorkom dat ik afgesneden wordt. Ik heb best wel spijt dat ik het spel ooit verkocht heb, misschien wordt het tijd om deze weer in huis te halen.

Factory Funner, Bear Raid, and Ghosts of Christmas (link)

  Factory funner Bear Raid Ghosts of Christmas
Aantal spelers: 1 tot 6 3 tot 6 3 tot 4
Basis pledge level: $34,- (ca. €29,-) $34,- (ca. €29,-) $15,- (ca. €13,-)
Verzendkosten: $9,- (ca. €7,-) BTW komt in de pledgemanager
Eindigt op: 16 april 2021
Verwachte levering: November 2021
 

Factory Funner, Bear Raid, and Ghosts of Christmas

Omschrijving: Deze campagne bevat drie spellen. Als eerste Ghosts of Christmas Past welke is gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens. Het is een slagen spel waarbij de spelersvolgorde continu verandert.
Dan is er Factory Funner. Hier bouw je door het plaatsen van tegels machines in je fabriek. Het doel is om de meest efficiënte verbindingen te maken om zo meer punten te scoren.
Tot slot is er Bear Raid. Dit is een spel over de aandelenmarkt. Je probeert aandelen op het juiste moment te kopen of juist te verkopen.

Mijn mening: Alledrie de spellen zien er leuk uit. Maar als ik moest kiezen zou ik voor Factory Funner gaan. Dit spel is al een tijdje uit, maar nu komt er een reprint. Het is een spel waarin je goed moet nadenken over je systeem. En het zal vast wel eens gebeuren dat je een leiding pakt, die niet in jouw machine past. Maar dat mag de pret niet drukken.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 26-03-2021
Aantal keer bekeken: 1216

Reacties

Door Spelbreker (3 reacties) op 26-03-2021 21:05
( PM )
Floriferous was een instant back voor mij aangezien we enorm fan zijn van Herbaceous!
Door Metroid_Dark_Sky (101 reacties) op 26-03-2021 21:29
( PM )
Voor mij een dure periodeL
-Floriferous
-So you have been Eaten
-RC The Book of Adventures

Bij Robinson Crusoe, hoe goed ik het spel ook vind, is de prijs van 55 euro (Excl. verzenden) het niet waard voor plastic.

Door Ardenius (5 reacties) op 26-03-2021 22:01
( PM )
Ik heb doomlings gebacked. Is nog een paar dagen te backen. Ik vind het er heel tof uitzien en lijkt me super leuk.
Door Dutchyoda (170 reacties) op 26-03-2021 23:58
( PM )
Quote:
Bij Robinson Crusoe, hoe goed ik het spel ook vind, is de prijs van 55 euro (Excl. verzenden) het niet waard voor plastic.
Ik begrijp je stand punt, maar het is meer dan alleen plastic. Je krijgt ook de nieuwe doos om het allemaal in te doen, en die productiekosten worden altijd onderschat. Jamey Stegmaier heeft er ooit een blog overgeschreven (ik kan het niet 1-2-3 terugvinden, dus link volgt).
De Open & Play tutorial zal voor een veteraan zoals jou niet veel toevoegen.
Door Mesa (47 reacties) op 27-03-2021 07:35
( PM )
Ik heb Clash of Deck gebacked (kaarspel waarvoor je alleen €2 verzendkosten betaald. Twijfel nog heel erg over Solani & The Girl Who Made The Stars.
Door Metroid_Dark_Sky (101 reacties) op 27-03-2021 08:41
( PM )
Quote:
[..]

Ik begrijp je stand punt, maar het is meer dan alleen plastic. Je krijgt ook de nieuwe doos om het allemaal in te doen, en die productiekosten worden altijd onderschat. Jamey Stegmaier heeft er ooit een blog overgeschreven (ik kan het niet 1-2-3 terugvinden, dus link volgt).
De Open & Play tutorial zal voor een veteraan zoals jou niet veel toevoegen.

De doos doet het voor mij ook niet, wij hebben de Folded Space insert erbij en alles past (inclusief de Treasure Chest) in de originele doos.

Maar inderdaad het is persoonlijke smaak, vind de figuren wel mooi gemaakt.

(Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die de Blogs van Jamey volgen )
Door Buur (485 reacties) op 28-03-2021 13:38
( PM )
Quote:
[..]Robinson Crusoe is mijn favoriete spel aller tijden. Het zal dan ook niemand verbazen dat ik zo snel mogelijk dit gebacked heb

Nou eh, om eerlijk te zijn verbaast me dat dus wel, haha. Met alle respect hoor, enthousiasme moet je koesteren, dus laat je door niemand tegen houden, maar ik persoonlijk snap echt nooit wat het vervangen van de componenten nou toevoegt aan een spel dat je al hebt en al vele keren hebt gespeeld

Mijn all-time favoriet is Pandemic, daar is ook een luxe anniversay-editie van uitgekomen, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om die te kopen. Ik heb dat spel toch al? Waarom zou ik er dan nog een kopen. En de pionnetjes vervangen met de poppetjes? Wat voegt dat nou toe? Het gaat toch om het spel, niet hoe het eruit ziet? Nee het is wel goed zo. Lekker Pandemic spelen. Voor mij geen "deluxe editions", en al helemaal niet als ik het "normale" spel al gewoon in huis heb.

Maar uiteraard wens ik je er natuurlijk veel spel- en opbergplezier mee!

Zijn er meer mensen die zo goedkoop denken als ik, of ik sta ik alleen in mijn mening/beleving?
Door CandyShine (1020 reacties) op 28-03-2021 20:36
( PM )
Quote:
Mijn all-time favoriet is Pandemic, daar is ook een luxe anniversay-editie van uitgekomen, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om die te kopen
Die heb ik dan weer wel. Ik heb verder eigenlijk ook geen enkel spel waar ik later nog een mooiere editie of vervangende onderdelen voor heb gekocht. Bij kickstarters zal ik ook sneller de normale editie backen dan 30 dollar extra voor de mooiere. Als een spel goed is, is deze goed. Andersom is het wel zo dat als een spel qua kwaliteit en productie niet goed in elkaar zit, mij dat wel opvalt. Bijvoorbeeld Marvel Legendary is de kaartkwaliteit bout van, of spellen waarbij ze resources houten blokjes hebben gehouden ipv het in de vorm van de resource kan ik zeker ook jammer vinden.
Dan terug naar Pandemic anniversary. Want waarom heb ik die dan gehaald? Simpel. Favoriete spel van mij en mijn vriend. We zijn allebei arts, het spel is in de vorm van een verbandkist. Dus toen hij voor de helft vd prijs te krijgen was, hebben we hem op de kop getikt en nu denkt iedereen die niet van de bordspellen is, dat we een fancy verbandskist aan de muur hebben hangen. Soort inside joke dat zelfs dat een bordspel is.
Door Swizard (166 reacties) op 29-03-2021 11:05
( PM )
Erg mooi spel Floriferous, zou hem wel in het nederlands willen (leer ik nog wat bloemnamen )

Overigens vind ik zelf de plastic troep maar wasted value. Heb liever een extra spel ipv wat minaturen die ik ongeverfd niet zo speciaal vind. Wat CandyShine ook zegt; als je het spel echt leuk vind kan je wel deluxifyen
Door Baxter (35 reacties) op 29-03-2021 11:15
( PM )
Je staat vast niet alleen Buur, maar voor mij is het tegenovergesteld. Als ik een big-box versie met alle uitbreidingen kan kiezen, dan zal ik altijd daarvoor gaan, en als er metalen munten voor zijn dan ben ik ook geneigd deze aan te schaffen. Ik heb bijvoorbeeld Ticket to Ride Europe 15th anniversary besteld, terwijl ik Europa al heb (en die niet eens weg kan doen omdat ik de gewone treintjes nodig ben voor de uitbreidingen).

Misschien omdat er naast het spelen van spellen ook een beetje verzameldrang is. Niet zozeer een drang om alle spellen te hebben, maar wel om van de spellen die ik dan goed genoeg acht om in de verzameling te komen, die een plekje in de bordspellenkast hebben verdiend, om daar de best mogelijk versie van te hebben.

Het is misschien wel zo dat je veel meer bordspellen kan kopen als je steeds voor de minder luxe versie gaat, maar ik heb al weinig tijd om de bordspellen te spelen die ik heb. Wel heb ik tijdens het eten uitzicht op de spellenkast, en wordt ik nét een beetje blijer wetende dat het de nét wat luxere versie is. Maar misschien sta ik daar dan weer alleen in.
Door Skull_kid (2162 reacties) op 29-03-2021 15:58
Rol: Forum Moderator
( PM )
Hier wil ik ook even Clash of Deck promoten. Een gratis spel (€2 verzendkosten), wat later uitgebreid kan worden met nieuwe decks e.d.

Zover ik kan zien krijg je een compleet spel wat een beetje a la Keyforge steeds groter wordt.
Door Dutchyoda (170 reacties) op 30-03-2021 23:54
( PM )
Quote:
Nou eh, om eerlijk te zijn verbaast me dat dus wel, haha. Met alle respect hoor, enthousiasme moet je koesteren, dus laat je door niemand tegen houden, maar ik persoonlijk snap echt nooit wat het vervangen van de componenten nou toevoegt aan een spel dat je al hebt en al vele keren hebt gespeeld.
Er zijn, voor mij, meerdere reden. Ja, mooiere componenten verrijken de spelervaring voor mij. Daarom heb ik de painted resin-tokens al in huis.
Maar er is meer: nieuwe scenario's, andere kleine uitbreidingen (zoals nu het paard en de grot). Deze zullen de herspeelbaarheid vergroten.