Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 4 juni 2021


Hoi allemaal,

Wat een warmte de afgelopen week! Voor sommige mensen is dit lekker, maar voor mij absoluut niet. Zodra het kwik boven de twintig gaat, blijf ik liever binnen met zoveel mogelijk afkoelingen tot mijn beschikking. Omdat ik deze week dus veel binnen ben geweest, heb ik genoeg tijd gehad om alle nieuwe campagnes te bekijken. Ik heb daarom weer een lijstje gemaakt met spellen die mij leuk leken.

Squaring Circleville (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €69,- 
Verzendkosten: €12,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 18 juni 2021
Verwachte levering: Oktober 2021

Squaring Cirleville

Omschrijving: In Squaring Circleville werk je voor de Circle Squaring Company. Het is aan jou om delen van Circleville af te breken en te herbouwen. Het doel? Maak het wegennet minder complex door de ronde wegen te verwijderen. Door je assistent over een rondel te verplaatsen kan je kiezen welke actie je wilt doen. De kleur van waar je eindigt, bepaald de acties die je mag uitvoeren. Je kan wegen afbreken (rood) of juist aanleggen (blauw). Je kan gebouwen neerhalen (oranje) of juist opbouwen (groen). Dit alles is nodig om de Circle uit Circleville te halen. Voor jouw aandeel in het ombouwen van krijg je punten. De meeste punten geven je de overwinning.

Mijn mening: Ik vind het grappig dat dit gebaseerd is op echte gebeurtenissen. Circleville bestaat echt en ze hebben echt de ronde wegen verwijderd. In het spel zie je dan ook echt dat de ronde wegen verdwijnen en het, in mijn ogen saaie, gridsysteem tevoorschijn komen. Het lijkt mij wel een leuk insteek voor een spel en wil deze zeker eens op tafel hebben.

The Witcher: Old World (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: €70,-
Verzendkosten: €20,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 11 juni 2021
Verwachte levering: juni 2022

The Witcher: The Old World

Omschrijving: The Witcher: Old World speelt zich af voor de boeken, TV serie en videospellen. Er zijn vele Witchers en jij bent er één van. Het is aan jou om te doen wat Witchers doen: monsters verjagen of doden voor geld. Maar soms moet je het ook tegen een andere Witcher opnemen voor eer en respect. Hoe dan ook, je zult moeten zorgen dat jij altijd wint en de beste Witcher ooit wordt.

Mijn mening: Ik ben een fan van de Witcher serie. Ik heb de boeken gelezen, de spellen gespeeld (nog niet uitgespeeld) en de Netflix serie gezien. Ik heb alleen al daarom zin om het spel te spelen. Het spel ziet er daarnaast prima uit en doet veel denken aan de videospellen. Dat zijn voor mij veel pluspunten om het spel op z’n minst te willen spelen.

Mechanical Beast (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $24,- (ca. €20,-)
Verzendkosten: $7,- (ca. €13,- en Eu-vriendelijk)
Eindigt op: 25 juni 2021
Verwachte levering: januari 2022

Mechanical Beast

Omschrijving: De robot die gemaakt was om de mensheid te helpen, heeft zichzelf doorontwikkeld. Nu hebben we er geen controle meer over. We moeten het mechanische beest ingaan en het uitschakelen. Onderweg kan je de robot aanpassen door tandwielen te activeren, hierdoor kan je het doolhof naar je hand zetten. Maar zodra je de robot uitgezet hebt, moet je maken dat je wegkomt, voordat je voor altijd gevangen zit in het beest.

Mijn mening: Het unieke aan dit spel is zowel het grootste pluspunt als minpunt voor mij. Het puzzelaspect met de manipulatie van de layout trekt mij enorm. Maar continu de tegels moeten oppakken om te draaien of te verplaatsen lijkt me erg irritant na een tijdje, vooral als je spelers op de tegels hebt staan. Ik wil dit spel zeker het voordeel van de twijfel geven, maar daarvoor moet ik het eerst een keer geprobeerd hebben.

Fall of the Mountain King (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: CA$95,- (ca. €65,-)
Verzendkosten: CA$16,- (ca. €14,- excl. belasting)
Eindigt op: 25 juni 2021
Verwachte levering: mei 2022

Fall of the Mountain King

Omschrijving: In deze prequel van In The Hall of the Mountain King wordt het verhaal verteld hoe de gnomes de trollen verdreven hebben. Jij bestuurt een clan van trollen. Het is aan jou om zolang mogelijk de strijd aan te gaan met de gnomes en met anderen, want hoewel deze gebeurtenis de geschiedenis ingaat als een verlies, jouw clan zal herinnerd worden voor hun inzet en dapperheid. Puzzel met kaarten om de juiste combinaties te maken en zo je acties te versterken.

Mijn mening: Wat mij het meeste aantrekt in Fall of the Mountain King, is het puzzelen met de kaarten. Het doet me een beetje denken aan Smartphone Inc., maar deze heeft meer diepgang omdat je ook connecties probeert te maken tussen dezelfde symbolen. Verder ziet het spel er prima uit, dus leid me naar een tafel waar ik deze kan spelen!

The Isle of Cats: Don’t forget the kittens! (link)

Aantal spelers: 1 tot 4 (6 met uitbreiding)
Basis pledge level: £43,- (ca. €51,-)
Verzendkosten: £10,- (ca. €12,- en EU-vriendelijk)
Eindigt op: 24 juni 2021
Verwachte levering: maart 2022

The Isle of Cats: Don\'t forget about the kittens!

Omschrijving: Dit is een modulaire uitbreiding voor het populaire The Isle of Cats. Als eerste zijn er Kittens & Beast. De kittens kan je redden in plaats van de katten, deze zijn ideaal om kleine gaten op je boot te vullen. Beasts vervangen de 5-vis-kostende katten. Deze beesten scoren punten op basis van de kleur van de aangrenzende katten. Een andere module zijn de Events, dit zijn gebeurtenissen waar alle spelers rekening mee moeten houden. Ook zijn er nieuwe layouts voor de boten waar je je katten mee red. Iedere speler kan een unieke boot hebben. Dit maakt het puzzelen met de katten elke keer weer anders. Als je alles wilt in een mooie grote doos wilt hebben, dan kan dat ook. Ten slotte is er nog de Explore & Draw een stand-alone spel wat doorontwikkeld is vanuit de remote-edition.

Mijn mening: Mam! Ben je hier? Even niet meelezen, ok?
Ik heb vorig jaar mijn moeder The Isle of Cats cadeau gedaan. Het was een superhit. We hebben regelmatig plezier met het spel. Ik ga daarom deze uitbreidingen sowieso voor haar aanschaffen. Dan neem ik de Explore & Draw voor mezelf. Deze kan ik dan voor mijn livestreams gebruiken.
Mam! Je mag weer verder lezen!

Snelvuur:

Er zijn veel campagnes verschenen in de afgelopen twee weken. Veel daarvan zijn uitbreidingen:

Robot Quest Arena (link): Betreed de arena en vecht met de meest schattige robots. 
Paris l’Étoile (link): Dit is een uitbreiding op Paris. 
Lockup: Breakout (link): Dit is een uitbreiding op Lockup. 
CastleScape (link): Bouw kasteelmuren om het meeste grondgebied te kunnen claimen.
Path of Light and Shadow: Solstice (link): Dit is een uitbreiding voor Path of Light and Shadow.
Fighters of the Pacific (link): Strijd tegen een ander in het luchtruim boven de Grote Oceaan.
The Binding of Isaac: Four Souls Requiem (link): Dit is een uitbreiding voor The Binding of Isaac.
Rune & Write (link): Dit is een roll & write spel, maar dan met runen. 
Dwar7s Winter & The Lost Tribes (link): Verdedig je burcht tegen alle gevaren die de winter te bieden heeft. 
Fossil Canyon (link): Bouw je dinosaurus skelet door te graven in de kaarten. 

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 04-06-2021
Aantal keer bekeken: 562

Reacties

Door Stef (151 reacties) op 05-06-2021 09:52
( PM )
Ik kijk al een hele lange tijd uit naar the Witcher.
Tot nu toe valt de campaign niet tegen en zodra het mogelijk is ga ik all-in.
Door Fantasyfreak (1176 reacties) op 07-06-2021 02:23
( PM )
Ik was erg benieuwd naar The Witcher, maar ik ben dan iemand die het ook compleet wilt hebben met de figures en uitbreidingen. Helaas kom je dan op deluxe (€128,50) + 2 uitbreidingen (€75) + shipping (€20) uit en dat ga ik never nooit uitgeven aan 1 bordspel.
Door Skull_kid (2157 reacties) op 07-06-2021 10:35
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik vind The Witcher ook erg duur voor wat het is, moet ik toegeven. Voor de prijs van de deluxe versie krijg je normaal gezien echt heel veel (veel te veel!) plastic figuurtjes, dat valt nu tegen.

Daarnaast is het niet het soort spel dat ik verwachtte. Ik verwachtte een legacy, of in ieder geval avonturenspel. De wereld van The Witcher en de computerspellen hebben laten zien dat dit IP perfect is voor een lang verhaal met duizenden side-quests, terwijl dit bordspel een spel is dat je wint en de volgende keer weer vanaf het begin speelt.

Ik denk dat ik meer verwachtte een Pandemic Legacy te zien, dan een Pandemic, als dat een beetje logisch klinkt?

Ik heb gebacked met €1, zodat ik dat eerste figuurtje meekreeg mocht ik kiezen om voor het hele spel te gaan, maar overweeg sterk om m'n pledge te annuleren. Het lijkt gewoon niet het spel te worden waar ik op had gehoopt.
Door Fantasyfreak (1176 reacties) op 08-06-2021 11:45
( PM )
Ja dat is ook een keuze die ik niet helemaal begrijp. Daar was dit ideaal voor geweest.