Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 5 november 2021

Dit weekend is het weer tijd voor SpellenSpektakel en zoals je weet hebben wij weer een Bring & Buy stand voor jullie. Meer informatie kan je hier vinden. Maar wat te doen met die centjes? Natuurlijk kan je nieuwe spellen kopen op de beurs. Maar ik heb de afgelopen twee weken Kickstarter en Gamefound in de gaten gehouden en misschien heb je wel interesse in één van de volgende titels.

Marvel Dice Throne (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $ 84,- (ca. € 73,-)
Verzendkosten:$ 20,- (ca.  € 17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 15 november 2021
Verwachte levering: juni 2022

Marvel Dice Throne

Omschrijving: Het populaire Dice Throne is terug en deze keer met een IP, intellectual property. Deze keer vechten verschillende Marvel helden het uit. In Dice Throne gebruik je een yahtzee mechanisme voor je dobbelstenen. Daarmee bepaal je welke aanval je wilt gebruiken. Maar je kan gedurende het spel ook je aanvallen verbeteren. Dus je zult moeten kiezen voor welke tactiek je gaat. Eerst opbouwen en dan hard toeslaan, of juist meteen de aanval kiezen met lichtere klappen?

Mijn mening: Een paar maanden geleden noemde ik Dice Throne als mijn Best of the Month. Het speelt snel, het heeft tactiek en geluk. Ik was ook zeker van plan om meer van Dice Throne binnen te halen. En nu plakken ze ook nog het Marvel thema er over heen? Ja graag! Ik vind het ook fijn dat er niet volledig is gekozen voor de Avengers line up.  Het heeft nu een mooie mix van helden, maar naast Loki mis ik wel wat slechteriken.

Titania Ascending (link)

Aantal spelers: 1 tot 96 of 2 tot 6
Basis pledge level: $ 29,- (ca. € 26,-)
Verzendkosten: vanaf $ 24,- (ca. € 21,- ) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 november 2021
Verwachte levering: september 2022

Titania Ascending

Omschrijving: Gaia, moeder der Aarde, is stervende. Jij moet samen met anderen zes heilige stenen van zes verschillende burchten halen om haar te redden. Dit doe je door samen te werken in een flip & write spel. Je draait kaarten om en daarmee teken je een landkaart, maar deze landkaart wordt uiteindelijk een puzzel voor de volgende ronde. Je zult dus moeten samenwerken om alle puzzels te maken en weer op te lossen.

Mijn mening: Een coöperatieve flip & write? Die zag ik niet aankomen. Dit soort spellen lenen zich juist vaak voor multiplayer solitair waarbij de interactie minimaal is. Het artwork ziet er ook erg mooi uit. Dus als je dat combineert met één van mijn favoriete genres van de afgelopen tijd dan heb je zeker mijn aandacht. Ik ben ook erg benieuwd hoe het zal zijn om eerst een landkaart te maken en deze daarna weer op te moeten lossen. Voor de liefhebbers is er zelfs een mogelijkheid om toch tegen elkaar te spelen. Ook beloven ze dat het spel het goed doet voor remote-play, maar ik hoop wel dat dat tegen die tijd niet meer nodig is. Maar jullie kunnen dan altijd een potje meedoen op mijn kanaal.

Karigar-e-Taj | Artisans of the Taj Mahal (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $ 35,- (ca. € 31,-)
Verzendkosten: $ 15,- (ca. € 13,-) en niet EU vriendelijk
Eindigt op: 1 december 2021
Verwachte levering: mei 2022

Karigar-e-Taj

Omschrijving: In het India 1631 verloor keizer Shah Jahan de liefde van zijn leven Mumtaz Mahal. Hij koos er voor een mausoleum voor haar te bouwen. Jij bent een ambachtspersoon en het is aan jou om te laten zien dat jij de beste bent in het bouwen. Je zult moeten handelen in goederen, geld, een blauwdrukken om één van de mooiste gebouwen ter wereld te maken: de Taj Mahal.

Mijn mening: Ik ben zo blij dat we eens niet aan het bouwen zijn in Europa, de Verenigde Staten of het Midden-Oosten. Toegeven, India ligt niet ver van het oude Perzië, maar toch is het anders. Het artwork is zo typisch Indiaas, dat het meteen de juiste toon zet. 

The Nano9Games: Railways, City Planner (link)

Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: € 18,-
Verzendkosten: € 4,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 december 2021
Verwachte levering:  juni 2022

The Nano9Games

Omschrijving: Alban Viard komt met een serie spellen waarbij hij voor het ontwerp telkens dezelfde regels hanteert. Het moet 9 kaarten, 9 blokjes en 9 dobbelstenen bevatten. De eerste drie spellen in deze serie zijn:
Railways: een treinenspel voor één speler waarbij je goederen van punt A naar punt B probeert te brengen en er zoveel mogelijk geld mee verdient.
City Planner: Bouw je eigen stad en probeer punten te scoren met de verschillende wijken.
Empire: Een solo-speler-spel waarbij je probeert veel punten te scoren door ruwe materialen te verwerken in je fabrieken.

Mijn mening: Het kan aan mij liggen, maar spellen lijken steeds groter te worden. Of wordt mijn tafel juist kleiner? Daarom is het een verademing als een spel niet zoveel ruimte nodig lijk te hebben. Natuurlijk hebben we de thema’s van deze drie spellen eerder gezien, maar dat komt ook omdat ze gebaseerd zijn op grotere versies die AV eerder heeft uitgebracht. Maar als je op zoek bent naar een klein snel spel dat toch wat uitdaging geeft, dan is dit misschien iets voor jou.

World Auto Racing (link)

Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $ 49,- (ca. € 43,-)
Verzendkosten: $ 5 - (ca. € 4,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 december 2021
Verwachte levering: februari 2022

World Auto Racing

Omschrijving: In dit kaartspel race je met auto’s. Je kiest een auto, upgrade deze totdat ie aan je eisen voldoet en tenslotte speel je kaarten die het parcours bepalen. Vooral in de laatste probeer je tactisch te zijn en kaarten te spelen die het best bij je auto passen. Denk hierbij aan lange rechte stukken om het gas vol open te gooien, of juist scherpe bochten omdat je auto ontiegelijk veel grip heeft.

Mijn mening: Ik heb al een aantal racespellen in huis, maar dat zijn spellen waarbij het parcours reeds op het spelbord geprint staat. Dit spel is in mijn ogen uniek omdat je juist nog niet weet hoe het parcours er uit gaat zien. Je zal dus slim moeten zijn in het upgraden van je auto en het spelen van je parcours kaarten die daarop aansluiten. Dat geeft volgens mij veel tactische keuzes in een spel dat best snel lijkt te spelen.

Snelvuur:

Snackbox mini Game Series: Collection One (link): Vier kleine spellen voor twee tot drie spelers.
The Elder Scrolls V: Skyrim The Adventure Game (link): Speel nu het populaire Skyrim op tafel. Fus Ro Dah!
Wild Realms (link): De mensheid is verloren. Het is tijd dat de dieren weer de planeet overnemen.
Snake - The Board Game (link): Het aloude Snake is nu ook een bordspel. Groei terwijl je dingen van het bord eet, maar pas op dat je niet klem komt te zitten.
Warfighter WWII North Africa and Mediterranean (link): De Warfighter Serie verplaatst zich nu naar de Middellandse Zee en Noord Afrika.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Wie van jullie zien we op SpellenSpektakel? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 06-11-2021
Aantal keer bekeken: 1018

Reacties

Door Placebo (56 reacties) op 06-11-2021 11:25
( PM )
De bedragen bij Marvel Dice Throne kloppen niet helemaal. Er staat dat $84 ongeveer gelijk is aan €55 maar dit moet €73 zijn. Ook komt de BTW er nog bovenop. De box + BTW + verzending komt op ongeveer €109.

Ik heb overwogen om dit project te backen maar heb besloten dit niet te doen. Ik begin de vele Marvel varianten van (bord)spellen inmiddels een beetje zat te worden. Daarnaast is het backen van dit project eigenlijk alleen maar interessant als je de extra's wilt hebben (die cosmetisch en minimaal zijn) en als je per sé alle 8 de karakters wilt. Zo niet, dan kun je t.z.t. beter wat duo-boxen kopen bij een Nederlandse/Belgische webwinkel.

Wat ik wel een groot pluspunt vind (en ook meteen een reden is waarom ik dit project niet ga backen) is dat deze nieuwe karakters te gebruiken zijn met de oude karakters van vorige delen. Alle Dice Throne delen kunnen door elkaar gespeeld worden. Ik kijk dus even de kat uit de boom en koop dan 1 a 2 duo-boxen welke mij interessant lijken.
Door Keyskully (4 reacties) op 06-11-2021 11:32
( PM )
Hij staat misschien in het snelvuur maar Snake the Board Game greep mij helemaal. Ziet er uit als een enorm goeie vertaling van de game en je kan zelfs even een virtuele playtest doen. Bovendien van Nederlandse bodem dus goedkope shipping.
Door Streetnerd (514 reacties) op 06-11-2021 17:54
( PM )
Quote:
Hij staat misschien in het snelvuur maar Snake the Board Game greep mij helemaal. Ziet er uit als een enorm goeie vertaling van de game en je kan zelfs even een virtuele playtest doen. Bovendien van Nederlandse bodem dus goedkope shipping.
Haha ik had die trailer aanstaan en ging scrollen. hoorde ineens een NL accent... hey locatie Rotterdam! hopelijk ook een pick up location?
Door San Kroepoek (381 reacties) op 06-11-2021 21:26
( PM )
Quote:
[..]

Haha ik had die trailer aanstaan en ging scrollen. hoorde ineens een NL accent... hey locatie Rotterdam! hopelijk ook een pick up location?
Aah cool! Alles dichtbij rotterdam is natuurlijk wel een plus :p
Door Swizard (204 reacties) op 08-11-2021 14:40
( PM )
Dice thrones lastig, ik vind de game echt heerlijk maar Marvel is voor mij echt drie keer niks. Prijs-punt is wel aardig, alhoewel alsnog wat duur voor 8 doosjes met dobbelstenen en wat kaartjes.

Snake the board game staat ook zeker op de to watch board. Vind balancing door een AI wel beetje tricky, maar de design ziet er simpel en strak genoeg uit om zeker te overwegen