Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 5 december 2021

Hoi allemaal,

Sorry dat ik wat aan de late kant ben. Er zijn wat privé-redenen waar ik jullie niet mee lastig zal vallen. Het is nagenoeg pakjesavond. Bij sommigen zal de Sint zelfs al langs zijn geweest. Ik hoop dat iedereen lief is geweest en krijgt wat je had gevraagd. Mocht je toch iets meer willen, dan heb ik voor jullie gekeken wat er de afgelopen twee weken op Kickstarter en Gamefound is verschenen. Het is altijd wat rustiger in december, dus deze keer geen snelvuur.

Voyages (link)

Aantal spelers: 1 tot ∞
Basis pledge level: £ 4,- (ca. € 5,-)
Verzendkosten: £ 0,-
Eindigt op: 12 december 2021
Verwachte levering: december 2021

Voyages

Omschrijving: Voyages is een print & play spel. Dat betekent dat je na de campagne alle benodigdheden opgestuurd krijgt om zelf thuis te printen. In het geval van van Voyages is dat een spelersvel. Zelf zal je nog dobbelstenen en een schrijfmiddel moeten pakken. Tijdens je beurt rol je drie dobbelstenen. Je bepaalt met de eerste dobbelsteen in welke richting je gaat, de volgende keuze is de afstand en met de laatste vervul je taken op het schip. Gaandeweg probeer je handelswaar te verzamelen en uiteindelijk misschien zelfs de Dread te verslaan.

Mijn mening: De laatste paar jaar ben ik steeds meer waardering gaan krijgen voor roll & write spellen. Vooral de varianten die niet alleen maar draaien om nummertjes opschrijven of afkruisen. Voyages is zo’n spel. Omdat het een print & play is, is het spel kort na de Kickstarter campagne beschikbaar, geen gedoe dus met dure verzendkosten. Ook volgen er meerdere vellen zodat er nog meer variatie zal zijn.

Pathfinder Arena (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 40,-
Verzendkosten: € 32,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 december 2021
Verwachte levering: november 2022

Pathfinder Arena

Omschrijving: Samen met andere spelers zit je gevangen in een magisch labyrint. De muren verschuiven en overal zitten monsters. Jij moet je waardig tonen om vrijgelaten te worden. Dat betekent dat je de strijd aan zal moeten gaan met de monsters, maar ook met de andere spelers. Let dus goed op je positie in het doolhof, want voordat je het weet opent er een muur die eerst gesloten was en je zit niet altijd te wachten op wat er achter zit.

Mijn mening: Een continu veranderend doolhof is natuurlijk niet iets nieuws, maar nu moet je juist proberen anderen aan te vallen, of laat je het monster het vuile werk voor je doen. Geheel in Pathfinder traditie wordt je karakter gedurende het spel steeds sterker. Als je Het Betoverde Doolhof leuk vond als kind, is dit misschien iets voor je nu je wat ouder bent.

Mindbug First Contact (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 15,-
Verzendkosten: € 10,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 december 2021
Verwachte levering: juni 2022

Mindbug

Omschrijving: Mindbug is een duellerend kaartspel. Jij neemt het op tegen een andere speler. Je begint met een stapel van vijf kaarten en vijf in de hand. Je doel is om je tegenstander drie keer te raken. Elke kaart is super krachtig op een eigen manier en er zijn geen kosten, zoals mana, om ze te kunnen spelen. Maar pas op voor de mind bug, met deze kaart kan je de kaart van je tegenstander overnemen en deze tegen hen gebruiken.

Mijn mening: In de wandelgangen had ik al veel goede dingen gehoord over Mind Bug. Het speelt snel, het is erg tactisch en zit vol variatie. Nu ik ook de artwork heb gezien, ben ik om. Ik wil dit spel liever gisteren dan vandaag nog spelen.

Speed Paper (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: MX$ 60,- (ca. € 3,-)
Verzendkosten: MX$ 0,-
Eindigt op: 21 december 2021
Verwachte levering:  december 2021

Speed paper

Omschrijving: Dit print & play spel is, niet geheel verrassend, een racespel. Je print het circuit en de auto’s. Die laatste vereisen nog een een beetje geknutsel, maar als dat gedaan is ben je klaar om te spelen. Omstebeurt geef je je auto een tik over het circuit. Zo probeer je je snel over het circuit te bewegen, maar blijf wel op de baan en bots niet tegen anderen op, je autootje kan maar zoveel hebben voordat deze de geest geeft.

Mijn mening: Dit is in principe een print & play versie van Pitch Car. Ik ben dol op Pitch Car. Helaas neemt de baan zoveel tafelruimte in dat het te weinig gespeeld wordt. Zo’n simpele printbare versie is natuurlijk veel sneller op tafel te krijgen. Wel raad ik aan om stevig papier, of zelfs karton te gebruiken, want anders zien je autootjes er echt uit alsof ze rijp voor de sloop zijn.

Borderlands®: Mister Torgue's Arena of Badassery™ (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 85,- (ca. € 76,-)
Verzendkosten: $ 30 - (ca. € 27,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 23 december 2021
Verwachte levering: november 2022

Borderlands

Omschrijving: In dit arena-spel gebaseerd op het populaire spel Borderlands kan je het tegen elkaar opnemen of juist gezamenlijk tegen een groep monsters en een eindbaas. Terwijl je aan het knokken bent, verzamel je allerlei loot welke je kan inzetten om beter te worden. Na elke potje kan je ook je karakter verder upgraden om nog sterker het volgende potje in te gaan.

Mijn mening: Ik heb helemaal niks met Borderlands. Ik heb volgens mij het eerste spel een paar uur geprobeerd en daarna was ik er op uitgekeken. Het was gewoon niet mijn ding. Ik heb daarom wat vrienden gevraagd om hun mening. Het spel heeft wel de Borderlands look & feel. Ze vonden het jammer dat het spel zich richt op het arena gedeelte van het spel, ze hadden liever meer het avontuur op zich gehad. Velen van hen backen ondanks het laatste punt, toch zeker het spel. 

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema
Geplaatst door Dick Rensema op 05-12-2021
Aantal keer bekeken: 760

Reacties

Door Swizard (204 reacties) op 05-12-2021 21:35
( PM )
Heb zelf ook mind bug gebacked, ziet er leuk uit. Zit nog te twijfelen over voyages, maar mijn PnP ervaringen zijn altijd zo 6.5/10 at best so far
Door Skull_kid (2367 reacties) op 06-12-2021 11:22
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Heb zelf ook mind bug gebacked, ziet er leuk uit. Zit nog te twijfelen over voyages, maar mijn PnP ervaringen zijn altijd zo 6.5/10 at best so far

Betere printer kopen dan!

Heb zelf Voyages gebacked.
Door Swizard (204 reacties) op 06-12-2021 15:06
( PM )
Quote:
[..]


Betere printer kopen dan!

Heb zelf Voyages gebacked.
Haha toevallig ook nog gedaan, en plastificeer apparaart - maar ben tot nu toe over nog geen enkele pnp echt razend enthusiastic
Door Buur (643 reacties) op 07-12-2021 11:05
( PM )
Quote:
[..] - maar ben tot nu toe over nog geen enkele pnp echt razend enthusiastic
Under falling skies?