Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Patrick’s Kick & Found van 8 mei 2022

Patrick Kick & Found

Patrick’s Kick & Found van 8 Mei 2022

Zoals ik vorige keer al aangaf maken we deze deze keer wel de slapende goden wakker, en wel met een campagne van bijna twee miljoen! Ook is er treurig nieuws voor de makers van Euthia, die niet alleen de tweede campagne hebben af moeten kappen, maar daarmee ook direct besloten hebben de deuren van het bedrijf te sluiten tot onbegrip van vele liefhebbers. Een opvallende uitkomst, want Euthia werd toch wel door velen als een soort alternatieve Mage Knight, enorm gewaardeerd. Helaas hoort ook dit bij de staat van de industrie, dat Indie studios moeilijk rondkomen. Gamefound is weer goed van de partij deze update, dus laten we maar snel beginnen. 

Terugblik
Hier blikken we even kort terug op de vorige Kick & Found, zoals nog lopende campagnes en mogelijkheden om eerder genoemde projecten alsnog te backen. 

De volgende campagnes lopen niet meer, maar krijgen zeker nog een late pledge of pre-order mogelijkheid:

The Dark Quarter: Detective in New Orleans van Lucky Duck en Van Ryder Games.
Aldarra: Landjepik en strategisch 4x wedijveren met luchtschepen in een fantasierijke wereld.
Maul Peak: Vervolg op Skulk Hollow, een asymmetrisch duel tussen grote monsters en beren.
Legacy of Thracks: Versla of wees de schaduw in deze euro met resource management.

Sleeping Gods: Distant Skies (Gamefound)

Aantal spelers: 1 - 4
Pledge Levels:
Distant Skies: $85 (€81), Distant Skies Collector’s edition.
Distant Skies Everything New: $128 (€122), Bovenstaand + Forteller koppeling + Sleeping Gods: Primeval Peril.
Sleeping Gods Original Game: $205 (€195), Sleeping Gods met alle uitbreidingen en extra’s.
Sleeping Gods Complete Collection: $333 (€316), All-in van deze campagne.
Verzendkosten: Minimaal $21 (€20), afhankelijk wat je pledged. EU vriendelijke levering. VAT/ BTW is niet inbegrepen in de prijs.
Eindigt op: 11 mei 2022
Verwachte levering: Augustus 2023

Sleeping Gods: Distant Skies

Omschrijving: Naar eigen zeggen het epische, opzichzelfstaande vervolg op de hit Sleeping Gods, maar tevens ook de mogelijkheid om alsnog de Sleeping Gods versie met alle extra’s te bemachtigen. In deze Distant Skies speel je met vijf in plaats van met negen crewleden en dat maakt het behapbaarder voor solo. Ook zijn er verschillende andere kritieken zoals het vechten van Sleeping Gods op de schop genomen voor een meer gestroomlijnde ervaring. Tot slot heb je nu geen boot maar een vliegtuig.

Mijn mening: Dit vervolg ziet er nog even schitterend uit en slaagt er in toch een ander sfeertje weg te zetten met het vliegen versus varen. Ik heb het origineel zelf niet gespeeld, maar het feit dat mensen die dat wel gedaan hebben reikhalzend uitkijken naar nieuws over deze additie in de Ryan Laukat serie zegt denk ik genoeg. Zo te horen is er geluisterd naar de kritiek op het origineel en het spel wordt daarnaast geïntroduceerd met een stripboek. Om nog meer immersie op je avontuur te bieden biedt deze Distant Skies ook complementerende ingesproken Forteller audio. Primeval Peril brengt een soort derde spel wat dient als introductie naar de serie om er makkelijker in te komen. Heb je niet zoveel met Sleeping Gods, zal dit je waarschijnlijk niet op andere gedachten brengen, maar als je van het eerste deel genoten hebt of baalt dat je die gemist hebt is dit de campagne voor jou.

Uprising | Titans of the First Age (Gamefound)

Aantal spelers: 1 - 4
Pledge Levels:
Titan: $59 (€56) - De nieuwe Titans of the First Age uitbreiding + Stretch goals.
Uprising: $99 (€56) - Reprint van de core box met premium componenten.
Veteran: $134 (€127) - Titans uitbreiding plus extra’s.
Hero: $199 (€189) - Core box en twee uitbreidingen (Arch Nemesis en Titans.)
Ultimate: $299 (€284) - Alles van deze campagne en daarmee alles van Uprising.
Verzendkosten: Tussen de $19 (€18) en $27 (€26). EU vriendelijk, maar nog geen VAT/ BTW inbegrepen.
Eindigt op: 10 mei 2022
Verwachte levering: April 2023

Uprising: Titans of the First AgeOmschrijving: Coöperatieve 4x in een donkere fantasiewereld. Je kiest uit twintig unieke helden en tien asymmetrische rassen om het samen met je geallieerde medespelers op te nemen tegen een set AI bestuurde vijanden, die ook nog oorlog voeren met elkaar. Iedere losse speler dient meer overwinningspunten te behalen dan de Chaos of imperial AI tegenstanders. Deze uitbreiding brengt vooral meer variatie in mogelijke vijanden, speelbare facties en verschillende manieren om de componenten te upgraden, maar natuurlijk ook de kans om het origineel te bemachtigen. Dit is je kans om Uprising te bestellen, want er zal geen retail variant van komen.

Mijn mening: 4x zijn meestal competitief van aard en spelen zich ook vaak af in een sci-fi setting. Dit maakt Uprising om deze reden al bijzonder. Blijkbaar is het een heel goed spel, want niet elk spel krijgt een 8,5 op boardgamegeek, maar ook een gruwelijk moeilijk spel, omdat overwinning schaars is. In plaats van miniaturen verkiest Uprising hoge kwaliteit acryl standaarden voor het vertegenwoordigen van de figuren op het bord. Door deze keuze krijg je een heleboel spel voor een redelijke prijs met toch een indrukwekkend schouwspel op tafel. Uprising speelt als een soort gecompliceerde variant van Pandemic. Hou je van stevige uitdaging en ingewikkelde spellen waar heel veel gebeurd dan moet je Uprising zeker in de gaten houden.


Wayfarers of the South Tigris (Kickstarter)

Aantal spelers: 1 - 4
Pledge Levels:
Wayfarer: €41: Core box + Promo pack
Coinfarer: €:51 + (50) Metal Coins + Promo pack
Verzendkosten: $20 NZD (€13), EU vriendelijk. 
Er is GEEN pledge manager, dus deze prijs is ook inclusief VAT/BTW.
Eindigt op: 12 mei 2022
Verwachte levering: December 2022

Wayfarers of the South Tigris
Omschrijving: 
Het eerste deel in de derde trilogie van Garphill, dit keer niet in het Noorden of het Westen maar in het Zuiden. Samen met de windrichting verandert ook de focus van de spelmechanieken en deze ‘’Zuiderlijke’’ trilogie zal zich meer op mechanieken rondom dobbelen richten. In het bijzonder het plaatsen van dobbelstenen in combinatie met worker placement en tableau bouwen. Wayfarers of the South Tigris speelt zich af rond 820 AD in Arabië waar reizigers Baghdad verlaten om de sterrenhemel en omliggende landen en wateren te verkennen. Hoe meer gebied je verkent, hoe meer interessante plaatsen voor je dobbelstenen beschikbaar komen. Je zult je caravan en uitrusting nauwkeurig moeten managen om zoveel mogelijk te verkennen en regelmatig je progressie rapporteren om ook de nodige credits te krijgen voor je inspanningen.

Mijn mening: Het is in ieder geval erg ambitieus om niet een nieuw spel maar een nieuwe trilogie aan te kondigen en ik heb goede dingen gehoord over de ‘’north sea’’ en ‘’west kingdom’’ reeksen. Persoonlijk heb ik geen ervaring met een van de Garphill spellen, maar ze staan algemeen bekend als slimme goede spellen. Ook hier lijken liefhebbers weer aan hun trekken te komen. Als ik reviewers mag geloven, oogt ook dit deel weer vertrouwd, dus zullen bekenden van de spellen makkelijk kunnen instappen. Het uitbouwen van de Arabische gebieden en sterrenhemel oogt erg origineel en ik kan me voorstellen dat het uitbouwen van je karavaan ongetwijfeld gepaard zal gaan met veel tactische beslissingen. Bovendien heeft Garphill meer speler interactie beloofd bij deze nieuwe trilogie middels het invloed systeem. Voor liefhebbers van de spellen van Garphill lijkt me dit een simpele keuze, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op een versie uit de winkels wachten.


Roundup

 

DC Deck Building Game 10th Anniversary (Kickstarter)
De populaire deckbuilding serie van DC loopt al sinds 2012 en heeft vele uitbreidingen gehad. Vier het tienjarig jubileum met de nieuwe uitbreidingen Injustice of The Flash vs Reverse-Flash of breidt je collectie uit met Multiverse big boxen.

Assault on Doom Rock: Ultimate Edition (Gamefound)
Wat als het roguelike genre vertaald wordt naar een bordspel in een wereld die zichzelf niet te serieus neemt? Spelers genereren een unieke held met speciale eigenschappen en klasse vaardigheden en trekken ten strijde op zoek naar voorwerpen om hun kansen te verbeteren en avontuur. 

Waste Knights: Beyond the Horizon - Expansion (Kickstarter)
Enorme uitbreiding op de Mad Max achtige Waste Knights, een avonturen spel waar je moet overleven in post-apocalyptisch Australië voor een t/m vier spelers. Verlaat het continent en verken ook de wateren en eilanden daaromheen met deze uitbreiding. Deze campagne biedt ook de mogelijkheid Waste Knights en alle eerdere uitbreidingen te verkrijgen.

Autobahn (Kickstarter) 
Een flinke euro titel met een prachtige cover voor een t/m vier spelers, van de makers van Merv en Newton. Bouw snelwegen, tankstations, promoveer je werkers en ontwikkel technologie om de beste economische grootmacht te worden. Vol met unieke meeples en houten screenprint onderdelen, maken dit een erg fraaie euro om naar te kijken.

Lawyer Up: Season 2 (Gamefound)
Thematisch en strategisch duel in de rechtszaal voor twee spelers. In deze tweede campagne zijn er meer verschillende zaken, maar ook een solomodus tegen een AI tegenstander en uiteraard kun je ook het basisspel en eerdere uitbreidingen verkrijgen.

Oranienburger Kanal (Gamefound)
Het nieuwe en tevens enige crowdfunded project van Uwe Rosenburg. Oranienburger Kanal benut mechanieken eerder gebruikt in Ora & Labora en Le Havre en is speciaal ontworpen als solo ervaring of spel voor twee spelers. Bouw wegen, bruggen en gebouwen en graaf kanalen om de beste ontwikkelaar van de regio te worden. 

Explorers of the Woodlands (Kickstarter)
Een zeer betaalbare en toegankelijke coöperatieve dungeon crawler met bosdiertjes voor een t/m vier spelers. Tegels plaatsen, verkennen, dobbelen en het plaatsen daarvan combineren voor een vlugge en innovatieve kijk op het genre.


Genoeg mogelijkheden om op avontuur te gaan, of dat nu episch en tijd opslurpend is of kort een potje om wat progressie te boeken. Stevige euro titels zijn ook van de partij, word jij de nieuwe magnaat op industrieel of logistiek gebied? Ook diversiteit is zeker aanwezig, want we gaan van high dark fantasy tot dystopisch Australië en zelfs bekvechten in een rechtszaal. Ik ben benieuwd hoeveel mensen niet kunnen weerstaan aan de lokroep van een nieuwe Garphill titel. Zit er iets bij of wacht je op andere projecten? Laat het hieronder weten!

 

 

Geschreven door Patrick Sekeris

Geplaatst door Fusirion op 08-05-2022
Aantal keer bekeken: 1584

Reacties

Door Usurper (126 reacties) op 09-05-2022 09:50
( PM )
Heel lang niets gebackt op kickstarter. Maar met Autobahn heb ik me toch weer laten verleiden.
Door Nin (1258 reacties) op 09-05-2022 14:24
( PM )
Ik doe mee met:
- Wayfarers of the South Tigris
- Sleeping Gods: Distant Skies
Door Videostar (360 reacties) op 09-05-2022 17:10
( PM )
Ook hier wordt een Autobahn aangelegd na meer dan een jaar van Kickstartstilstand.
Door GeorginaK (115 reacties) op 09-05-2022 17:49
( PM )
Twijfel erg over Sleeping Gods- ik heb het orgineel destijds gebacked (+uitbreiding) en die staat op het punt om op tafel te komen. Ik 'baalde' er wel van dat het ook in het Nederlands uitkomt binnenkort.

Dus nu twijfel ik of ik voor deze niet gewoon wel zal wachten tot de Nederlandse uitgave.... Maar de uitbreidingen! De kickstarter exclusives...! Aargh...
Door Geert27 (549 reacties) op 09-05-2022 18:33
( PM )
Autobahn had ik nog niet echt in het vizier. Merv van Fabio Lopiano vind ik een erg goed spel. Toch maar eens onderzoek doen.
Door TimVerfbom (86 reacties) op 09-05-2022 20:08
( PM )
Explorers of the Woodlands ziet er wel erg leuk en toegankelijk uit voor met kids en inderdaad wel heel aantrekkelijk geprijst...
Door Fusirion (167 reacties) op 09-05-2022 22:00
( PM )
Leuk om te zien dat we zoveel economische wonderen hebben hier, en veel plezier op de Autobahn! @GeorginaK Als Engels je niet stoort, is de Forteller wel een hele goede reden om bij Engels te blijven. Hoewel er misschien wel op enig moment een vertaling komt zal daar heel onwaarschijnlijk een ingesproken Nederlandse audiotrack voor zijn. En inderdaad de extraatjes
Door Fairplaybordspel (71 reacties) op 10-05-2022 01:38
( PM )
Hoi Nin,

Ik twijfel.
-Wat is het voordeel van Wayfarers of the South Tigris? Natuurlijk hebben zijn spellen een uitstekend imago. Maar er zijn geen stretch goals en de kickstarter editie is gelijk aan de retail editie. Via Crowdfinder krijg je een beetje groepskorting. Maar zal het spel in retailversie aanzienlijk duurder zijn dan 43,50, denk je? Eigenlijk jammer dat ze de trilogie niet als big box uitbrengen.

-Sleeping Gods Distant Skies is niet goedkoop. Het is opvallend dat het spel met zo'n sterke titel (voorganger) niet op Crowfdinder staat.

-Ik twijfel ook over Through Ice and Snow. Wat vind jij/ vinden jullie daarvan? Ook niet op Crowdfinder.

Ik heb nog nooit zelfstandig iets gesteund via Kickstarter of Gamefound. Is dat lastig?

Alvast hartelijk bedankt!

Quote:
Ik doe mee met:
- Wayfarers of the South Tigris
- Sleeping Gods: Distant Skies
Door Metroid_Dark_Sky (292 reacties) op 10-05-2022 09:12
( PM )
Wilde misschien Sleeping gods, maar denk dat ik op retail wacht.
De prijzen met Verz. + Vat zijn de extras (in mijn persoonlijke mening) het niet waard.

Door Nin (1258 reacties) op 10-05-2022 10:51
( PM )
Quote:
Wat is het voordeel van Wayfarers of the South Tigris? Natuurlijk hebben zijn spellen een uitstekend imago. Maar er zijn geen stretch goals en de kickstarter editie is gelijk aan de retail editie. Via Crowdfinder krijg je een beetje groepskorting. Maar zal het spel in retailversie aanzienlijk duurder zijn dan 43,50, denk je? Eigenlijk jammer dat ze de trilogie niet als big box uitbrengen.
Kan natuurlijk ook prima. Ik wil hem graag in het Engels, snel in huis hebben en ik vind het fijn om rechtstreeks de designer/uitgever te steunen, zonder tussenkomt van andere partijen die er iets vanaf snoepen.

Quote:
Sleeping Gods Distant Skies is niet goedkoop. Het is opvallend dat het spel met zo'n sterke titel (voorganger) niet op Crowfdinder staat.
Ja, hopelijk komt deze nog naar CrowdFinder. Het is prijzig, maar als ik de NL versie van het eerste spel zie met alle uitbreidingen en extra's, tikt deze ook bij de Spelletjesvrienden de 135 euro aan. Andere retails zullen goedkoper zijn, maar dan valt het verschil ook wel mee.

Door Placebo (125 reacties) op 10-05-2022 20:18
( PM )
Nog een tip. Het viel mij recentelijk op dat spelonk.be soms kickstarters aanbied als pre-orders. Vaak gedurende de campaign en/of pledge manager fase van het desbetreffende spel. Soms bieden ze 'pre-orders' aan die Crowdfinder niet aanbiedt (als KS), bijvoorbeeld Autobahn. Soms zijn ze een stukje goedkoper dan Crowdfinder zoals bij Mercurial (€50,35 vs €55) maar soms ook iets duurder. Het kan dus de moeite zijn om voor Kickstarters naast Crowdfinder ook Spelonk te checken.

Dit is overigens geen reclame voor Spelonk. Ik wou het alleen benoemen als extra optie. Ik heb met beide zaken (Crowdfinder & Spelonk) supergoede ervaringen. Nadeel bij Spelonk vind ik wel dat ze met dynamische prijzen werken en dat je voor de maximale korting meer dan €100 uit moet geven. En dat ze geen losse add-ons aanbieden wat Crowdfinder vaak wel doet.
Door GeorginaK (115 reacties) op 11-05-2022 21:08
( PM )
Quote:
... @GeorginaK Als Engels je niet stoort, is de Forteller wel een hele goede reden om bij Engels te blijven. Hoewel er misschien wel op enig moment een vertaling komt zal daar heel onwaarschijnlijk een ingesproken Nederlandse audiotrack voor zijn. En inderdaad de extraatjes
Dank je, oké, ik ben overstag Ik wist dat vandaag de laatste dag was... maar hij is al gesloten - kennelijk om 18:00 - had die tijd niet in de gaten.
Gelukkig komt er in juli een pledge manager open voor iedereen! Dus even in de gaten houden...