Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 9 februari 2024


Hoi allemaal,


Bedankt voor de positieve reacties afgelopen week! Het voelde goed om weer terug te komen. Nu moet ik nog in het ritme komen om dit artikel wekelijks te schrijven. Afgelopen week was het weer erg druk op Kickstarter. Het merendeel van de campagnes in het “tabletop”-gedeelte zijn RPG’s (Role Playing Games). Dat is niet wat ik zoek voor jullie, dus moet ik daar omheen navigeren. De meeste zijn duidelijk, maar soms zit er eentje tussen die je toch een stukje moet lezen om te merken dat het om een RPG gaat. Desalniettemin heb ik weer vijf campagnes gevonden die mijn aandacht trokken.

Knee Deep In Hexes (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 55,-
Eindigt op: 6 maart 2024
Verwachte levering: september 2024

Knee Deep In Hexes


Knee Deep is een skirmish spel. Dat betekent dat je met z’n tweeën het slagveld in gaat en er slechts één er weer af komt. Jullie strijden om de grondstoffen, verplaatsen jullie troepen en proberen het hoofdkwartier van de ander in te nemen. Normaal werkt het vechten door dobbelstenen te gebruiken, maar hier gebruik je kaarten. Ook voor de overige acties gebruik je kaarten.
Vechten op een slagveld is niet nieuw. Stratego of zelfs schaken simuleren al een slagveld voor decennia of zelfs eeuwen. Toch blijven dit soort spellen voor mij erg interessant. Je kan verschillende strategieën proberen en uiteindelijk draait het om wie dat het beste doet. Knee Deep doet me een beetje denken aan Memoir ‘44, maar dan met zeshoekige velden. Beiden zou ik met plezier spelen.

Trailblazer: The Arizona Trail (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 46,-
Eindigt op: 8 maart 2024
Verwachte levering: november 2024

Trailblazer: The Arizona Trail

In deze versie van Trailblazer reis je langs de 800 mijl lange Arizona trail. Je ontdekt dieren en planten die je in je eigen muurschildering verwerkt. Je probeert zo Arizona Grit en Superstition Gold te verzamelen die je uiteindelijk de overwinning kunnen opleveren. Want net als in Ark Nova zullen deze verzamelingen elkaar kruisen en probeer je het verschil tussen de twee zo groot mogelijk te maken.
Dit spel heeft veel in zich. Er zijn verschillende soorten grondstoffen om bij te houden. Maar ook verschillende manieren om deze te krijgen en uit te geven. Ook zijn er verschillende sporen om over te bewegen. Dat kan dus best veel worden om allemaal bij te houden. Het spel ziet er ondanks alles niet al te complex uit. Het ziet er zelfs schitterend uit. Het artwork geeft een echt Arizona gevoel.

Nature Games Trio: Sunrise, Snowfall, & Floriferous (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 14,-
Eindigt op: 24 februari 2024
Verwachte levering: maart 2025

Nature Trio

Er zitten drie verschillende spellen in deze campagne. In Sunrise at the Studio ben je een pottenbakker. In Snowfall Over Mountains maak je een wandeling in de sneeuw. En Floriferous is al uit, maar komt nu in een pocket versie. Al deze spellen hebben net als hun voorgangers, Sunset Over Water en Herbaceous, een rustig thema en geven daarmee ook een zen-achtig gevoel terwijl je ze speelt. De regels zijn erg simpel, maar dat betekent niet dat er geen uitdaging is.
Deze spellen spelen ook vrij vlot en zijn dus ideaal om even snel de tijd te doden. Als je dat combineert met het schitterende artwork, dan is het een ideaal spel om in huis te hebben voor als je een rustig momentje hebt.

Conquest Princess: Night of the Necropede (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level (voor de uitbreiding): € 14,-
Eindigt op: 23 februari 2024
Verwachte levering: augustus 2024

Conquest Princess

In Conquest Princess ben je een agent van T.I.A.R.A. Jouw kracht komt van de kleding die je draagt. Maar ook is samenwerking erg belangrijk. Jullie hebben ooit de Fashion Tyrant verslagen, maar er is nu een nieuwe tegenstander de Necropide. Samen moeten jullie jullie ruimteschip redden en de Necropide verslaan.
Ik kan best begrijpen dat niet iedereen staat te springen om dit thema, maar ik heb dit spel al meerdere keren mogen spelen en het is erg leuk.Ik ga ook zeker voor de uitbreiding. Als je het basisspel van deze bag-builder nog niet hebt, dan kan je deze ook regelen.

Ludos: The Ancient Games Collection - Asia (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 37,-
Eindigt op: 29 februari 2024
Verwachte levering: december 2024

Ludos Asia

Deze verzameling bevat vier klassieke spellen uit Azië. Het zijn allemaal abstracte twee -speler spellen zoals schaken. Het eerste spel is Hasami Shogi, dat ook wel bekendstaat als Japans schaken. Het tweede spel is Jarmo uit Mongolië, waarin je als eerste het kamp van je tegenstander moet betreden. Het derde spel is Bagh Chal uit Nepal waarin de ene speler vier tijgers speelt en de ander twintig geiten. De ene moet vijf geiten zien te eten en de ander moet de tijgers vastzetten. Ten slotte is er Yut uit Korea. In dit spel moet je als eerste alle vier jouw paarden over de finish krijgen.
Hoewel ik zeker meer van cult-of-the-new ben, kan het zeker geen kwaad om eens een oude klassieker op te pakken. Spellen als dammen en schaken bestaan al heel lang voor een reden. Als je dan ook nog eens de kans krijgt om zulke klassiekers uit een andere regio te mogen spelen, dan is dat toch prachtig?

Dat was het dan voor deze week. Laat weten naar welke spellen jullie uitkijken en tot volgende week!

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 09-02-2024
Aantal keer bekeken: 957

Reacties

Door Marcomarcomar (19 reacties) op 10-02-2024 07:34
( PM )
Ik kijk uit naar Sunrise, Snowfall, & Floriferous : Altijd lekker om wat "zen spellen" erbij te hebben
Door Launoo (144 reacties) op 11-02-2024 12:20
( PM )
Leuke lijst met tips. Mijn interesse is gewekt in het natuurspelletjes trio, maar die verzendkosten he :-( Jammer dat CF niet meedoet met een groeppledge.