Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 23 februari 2024


Hoi allemaal,


De vorige Kickstart werd mij gevraagd om de designer(s) toe te voegen in het overzicht. Op zich vind ik dat geen probleem, maar dan zal ik ook de uitgever en vormgever(s) toevoegen. Het maken van een spel blijft ten slotte een team effort (tenzij je Ryan Laukat heet ?). Dus als experiment zal ik deze vandaag toevoegen. Laat me weten of je hier waarde aan hecht, of dat je je er misschien aan stoort. Opbouwende kritiek is altijd welkom.

Button Shy Reprint Campaign Spring 2024 (link)

Uitgever: Button Shy
Designers: Milan Zivkovic / Corry Damey / Dustin Dobson
Artwork: Luke Flowers / Jerome Damey / Marty Cobb
Aantal spelers: 1 / 2 / 2 tot 3
Basis pledge level: € 10,42
Eindigt op: 2 maart 2024
Verwachte levering: juni 2024

Button Shy Reprint Campaign Spring 2024


Deze reprint bevat drie kleine spellen. Als eerste is er het solospel Numbsters. In Numbsters probeer je van je kaarten, ook wel Numbsters genoemd, af te komen. Elke kaart bevat een nummer en een speciale actie. Als het je lukt om met slechts één Numbster en the mouth, dat is de Numbster 8, in je hand het spel te eindigen, dan heb je gewonnen.
Het tweede spel is Seasons of Rice en dat is een twee-speler-spel. Omstebeurt kies je een kaart uit. Je probeert hiermee je rijstvelden uit te breiden en zo veel mogelijk punten te scoren.
Ten slotte is er Skulls of Sedlec. In dit spel ben je een monnik met de taak om de beste verzameling schedels te hebben. Open graven, pak kaarten en sorteer deze in een mooie stapel.
Drie totaal verschillende spellen en allemaal passen ze makkelijk in je broekzak. Als je nog op zoek bent naar een klein spelletje dat je makkelijk mee kan nemen, dan zijn de spellen van Button Shy bij altijd wel een succes. 

Dante: Inferno (link)

Uitgever: Creative Games Studio LLC
Designers: Mauro Carvalho
Artwork: Filipe Castro en Bruno Marquez
Aantal spelers: 1 tot 4

Basis pledge level: € 93,76
Eindigt op: 29 februari 2024
Verwachte levering: augustus 2025

Dante: inferno

Dante: Inferno is gebaseerd op het eerste boek van de Goddelijke Komedie. Terwijl je samen met anderen de negen ringen van de hel doorkruist, kom je allerlei bekende personages uit het boek tegen. Jullie zullen keuzes moeten maken die een blijvend effect hebben op jullie avontuur. Aan het eind van elke ring staat een eindbaas te wachten. Lukt het jullie om deze eindbazen en uiteindelijk de duivel zelf te verslaan?
Ik zelf raakte geïnteresseerd in de Goddelijke Komedie na het spelen van Dante’s Inferno op de Xbox 360. Ik had er weleens van gehoord, maar nooit gelezen. Het boek leest niet makkelijk weg, maar ik begrijp van de verschillende previews dat dit spel dat gelukkig wel doet. Met een heerlijk donker thema is dit spel niet voor iedereen, maar ik kan niet wachten om de hel in Dante Inferno te betreden.

Age of Eon (link)

Uitgever: Giza Games
Designers: Zion Wu
Artwork: Zion Wu
Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 28,-
Eindigt op: 18 maart 2024
Verwachte levering: november 2024

Age of Eon

In Age of Eon duelleer je met een andere speler. Je strijdt om de controle over drie gebieden. Degene die aan het eind van een ronde de meeste gebieden controleert, wint die ronde. Wie het eerst drie rondes wint, wint het spel. Elke speler heeft dezelfde type kaarten, maar één van de gebieden kan je thuisland zijn. Dat kan je een voordeel geven, omdat sommige van je kaarten daar sterker zijn. Aan het begin van een ronde wordt ook nog bepaald of een land magische of fysieke kaarten toelaat. Dit zorgt voor de nodige variatie.
Age of Eon ziet er mooi uit. Het artwork op de kaarten is schitterend. De regels van het spel zijn vrij simpel, maar toch heb je genoeg strategische keuzes. Dit lijkt me een ideaal spel om tijdens de lunch met een collega te spelen.

Forgeflame (link)

Uitgever: Lord Raccoon Games
Designers: Quentin Vernet en Marc Vernet
Artwork: Nastya Lehn
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 49,-
Eindigt op: 14 maart 2024
Verwachte levering: januari 2025

Forgeflame

Kies drie mijnwerkers uit en duik in de dieptes van de smederij. Terwijl je naar die smederij gaat, zal je mineralen moeten mijnen. Deze heb je namelijk nodig om verschillende artefacten te smeden. Deze artefacten leveren je punten op aan het einde van het spel. Maar pas op voor kobolds. Zij stelen mineralen en blokkeren locaties. Na elf rondes is het spel afgelopen en kijk je wie de meeste punten verzameld heeft.
Forgeflame is een leuk uitziende deckbuilder met pick-up-and-deliver elementen. De regels zijn makkelijk te begrijpen en ze zijn ook erg logisch. De miniaturen zijn mooi en kunnen ook de mineralen vasthouden, wat het extra leuk maakt. Het bord kan druk worden met vier spelers, maar toch is dit spel in mijn ogen een aanrader.

Inferno Deluxe Edition (link)

Uitgever: Red Mojo Games
Designers: Fernando Eduardo Sánchez
Artwork: David Benzal en Cristian Casado Otzua
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 79,-
Eindigt op: 12 maart 2024
Verwachte levering: december 2024

Inferno Deluxe Edition

Wacht! Hebben we het niet al over Dante en Inferno gehad? Ja zeker! Er zijn deze keer twee spellen met hetzelfde thema en zelfs op hetzelfde crowdfunding platform. In Inferno Deluxe speel je niet samen, maar juist tegen elkaar. Terwijl Dante steeds dieper in de hel reist. probeer jij zielen daarheen te sturen. Je wilt dat de straf, oftewel de juiste ring in hel, past bij de zonde van elke ziel. Ondertussen regel je ook familiezaken in Florence en bouw je je eigen toren. Dit allemaal om punten te verzamelen, want die bepalen de winnaar.
Inferno is duidelijk een ander type spel met hetzelfde thema. Dat betekent dat je kan kiezen welk het beste bij je past. Dit spel is kleurrijker omdat er verschillende sporen zijn waarop je vooruit kan. Zo zie je duidelijk het verschil per ring in de hel. Ik kan eerlijk gezegd niet kiezen tussen de twee, want beiden hebben hun charmes. Het hangt van mijn gevoel van de dag af of ik een coöperatief spel wil spelen of niet. Daarmee kan ik deze Inferno variant ook zeker aanraden.

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom? En wat vinden jullie van de extra informatie?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 23-02-2024
Aantal keer bekeken: 828

Reacties

Door Nic00011 (104 reacties) op 23-02-2024 18:56
( PM )
Dag Dick, Videostars idee en jouw toevoeging vind ik persoonlijk zeker een meerwaarde.
Bedankt voor het overzicht en het werk dat je hierin insteekt!
Door Mats313 (55 reacties) op 24-02-2024 00:10
( PM )
Ik vind deze artikelen leuk om te lezen en ben heel blij dat ze terug zijn. Maar of dit voor m'n portemonnee goed is...
Door TimVerfbom (119 reacties) op 24-02-2024 10:29
( PM )
Forgeflame ziet er wel heel interessant uit! En lijkt me ook zeer goed te spelen met m'n dochtertje. Plus een hele nette prijs! (zelfs incl. VAT). Super dat je terug bent Dick, al vind mijn vrouw dat waarschijnlijk iets minder 😅
Door Videostar (480 reacties) op 24-02-2024 13:24
( PM )
Dankjewel Dick, en je hebt gelijk dat de andere info er ook bij hoort omdat uitgeven van een bordspel teamwork is.
Ryan Laukat kan je desnoods in elke categorie vermelden