Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 7 juni 2024


Hoi allemaal,


Ter ere van dat het gisteren 80-jaar geleden D-Day was. heb ik een solo potje van D-Day Dice gespeeld. De vrijheid, die we genieten dankzij de strijd die op die dag begon, blijft een groot goed. Zo ook de vrijheid om te kiezen tussen vele campagnes die wekelijks starten op Kickstarter en Gamefound. Om je toch een beetje te begeleiden heb ik weer vijf spellen uitgekozen, die mij het meest aanspraken.

Apothebakery - The Culinary Alchemists (link)

Uitgever: Lux Lupo
Designer: Paolo Jones
Artwork: Jonas Fischer, Paolo Jones
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 58,-
Eindigt op: 28 juni 2024
Verwachte levering: april 2025

Apothebakery

In Apothebakery ben je niet de held die de kerkers in gaat. Nee, je bent de genezer die zorgt dat de held weer opknapt en er weer tegenaan kan. Je hebt kleine wezentjes, genaamd Forries, tot je beschikking. Deze gaan de natuur in om ingrediënten voor je te halen. Met deze ingrediënten en je eigen alchemy-kunsten brouw je de beste drankjes. Dit alles om de helden snel te genezen, voordat ze overlijden en jou beginnen lastig te vallen.
Apothebakery heeft een schattige uitstraling, maar biedt toch wel wat uitdaging. De regels zijn niet moeilijk te volgen, maar je keuzes zijn nog steeds erg belangrijk. Voor welke ingrediënten ga je? Welke held wil je genezen? En ben ik sneller dan de andere spelers. Allemaal belangrijke zaken om aan te denken. Dit maakt Apothebakery in mijn ogen een leuk spel.

Cysmic (link)

Uitgever: Star Reach Games
Designer: Jason Blake
Artwork: Jason Blake, Szymek Dmitruk
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 131,81
Eindigt op: 28 juni 2024
Verwachte levering: augustus 2025

Cysmic

We hebben de planeet, naam onbekend, bijna uitgeput van haar natuurlijke grondstoffen. Nu zijn er constant seismische activiteiten en wordt het tijd om de planeet te verlaten. Je zult moeten onderhandelen of zelfs vechten voor grondstoffen en bouwinstructies voor je schip. Je doel? Als eerste de planeet verlaten.
Cysmic voelt op eerste gezicht aan als een typisch puntenspel, maar er zijn geen punten te verdienen. Je doel is simpel, wees de eerste die het schip af heeft en verlaat de planeet. Klinkt simpel genoeg. Het feit dat je niet alleen maar spullen verzamelt maar ook moet ruilen of zelfs ervoor moet vechten, zorgt dat de interactie in het spel hoog zal zijn. Dat is in mijn ogen altijd een plus.

Secret Villages & Santa’s Workshop (link)

Uitgever: Elf Creek Games
Designer: Brian Suhre / Keith Ferguson
Artwork: Andrew Bosley, Jacqui Davis, Matt Paquette & Co
Aantal spelers: 1 tot 4 / 2-5
Basis pledge level: € 32,- / € 59,-
Eindigt op: 22 juni 2024
Verwachte levering: december 2024

Merchants of teh Dark Road: Secret Villages

Deze campagne bestaat in principe uit drie dingen. Als eerste zijn er puzzels van Merchants of the Dark Road en Santa’s Workshop. Hier ga ik verder niet op in, maar als je van puzzelen houdt, is het misschien wel leuk.
Als tweede is er een heruitgave van Santa’s Workshop. Deze was er vorig jaar ook, dus als je deze toen gemist hebt, heb je nu de kans om deze nogmaals te halen. In dit spel draait het om het maken van de cadeautjes voor kerst. Jij helpt de Kerstman om alles klaar te hebben voor kerstavond.
Tot slot is er nog de uitbreiding Secret Villagers voor Merchants of the Dark Road. Er zijn drie verborgen steden die gevonden moeten worden.Je zult hints moeten volgen om dit voor elkaar te krijgen. Eenmaal ontdekt, kan je daar als handelaar unieke kansen krijgen. Dit verandert de dynamiek van het spel enigszins, Je hebt een soort van tweede missie waar je ook mee bezig bent. Mijn ervaring met Merchants is te klein om echt te bepalen of dit goed is of niet. Als jij nieuwe ervaring wilt opdoen met Merchants, dan is deze uitbreiding wel voor jou.

Return to the 7th Citadel (link)

Uitgever: Serious Poulp
Designers: Ludovic Roudy, Bruno Sautter
Artwork: Ludovic Roudy
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 49,-
Eindigt op: 19 juni 2024
Verwachte levering: november 2025

The 7th Citadel - Season 2

7th Citadel is de opvolger van 7th Continent, welke een flinke hit was. Nu krijgt 7th Citadel zelf nog meer nieuwe content: meer gebieden om te ontdekken en meer avonturen te beleven. Als je 7th Citadel nog niet hebt, kan je deze alsnog erbij nemen.
7th Citadel ziet er mooi uit en het mechanisme van ontdekken blijft goed werken. Je kiest een richting en pakt de kaart van het bijbehorende nummer. Daarna doe je wat de kaart zegt. Vrij simpel, maar het avontuur wat je beleeft is geweldig. Er ontstaat een flink verhaal en dat maakt het spel op zijn eigen manier vrij uniek.

Clash D-Day Special Edition (link)

Uitgever: Elwin Klappe
Designer: Elwin Klappe
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 59,-
Eindigt op: 3 juli 2024
Verwachte levering: februari 2025

Clash D-Day Edition

Gisteren was het D-Day en nu is er een speciale uitgave van Clash. Clash is een spel waarbij je probeert een doel te halen. In het geval van D-Day probeer je een bepaald gedeelte van het strand te veroveren. Dit doe je door houten tegels te plaatsen. De tegels hebben verschillende lengtes. Uiteindelijk werk je naar elkaar toe en ontstaat er een gevecht. De winnaar mag verder, terwijl de verliezer de tegel terug krijgt in hun voorraad. Degene die als eerste het doel volbracht heeft, is de winnaar.
Clash speelt snel en simpel. Het is een waar kat-en-muisspel, waarbij je niet alleen probeert jouw deel te veroveren, maar ook de ander probeert te misleiden, door tegels anders te plaatsen, of proberen je tegenstander te blokkeren. Clash zelf is al erg leuk en ik denk dat de D-Day versie minstens net zo leuk wordt.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 07-06-2024
Aantal keer bekeken: 1603

Reacties

Door Argamas (2 reacties) op 08-06-2024 09:50
( PM )
Hallo Dick

Dank voor je mooie overzicht elke week! Altijd wel even kijken of er wat leuks bij zit. Ik was benieuwd of je Grimcoven ook gezien had en wat je er van vind.
Door Dutchyoda (270 reacties) op 08-06-2024 19:26
( PM )
Quote:
Hallo Dick

Dank voor je mooie overzicht elke week! Altijd wel even kijken of er wat leuks bij zit. Ik was benieuwd of je Grimcoven ook gezien had en wat je er van vind.
Ik heb Grimcoven gezien, maar ook dat Awaken Realms helaas AI gegenereerde content gaat gebruiken. Daarom zal ik Grimcoven niet behandelen.