Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 14 juni 2024


Hoi allemaal,


Geslaagd of niet geslaagd. Dat was het thema voor vele tieners deze week. Ben jij zo’n tiener en ben je geslaagd? Gefeliciteerd! en deel het in het commentaar. Voor mijzelf was deze week wat minder geslaagd. Maar daar zal ik jullie niet lastig mee vallen. Waar ik wel in geslaagd ben, is het vinden van vijf nieuwe campagnes voor deze week!

Ada’s Dream (link)

Uitgever: Alley Cat Games
Designer: Toni López
Artwork: Javier González Cava
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 54,-
Eindigt op: 4 juli 2024
Verwachte levering: februari 2025

Ada's Dream

Je bent één van Ada Lovelace assistenten en helpt haar om de analytische machine te maken. Dit doe je door dobbelstenen te kiezen en tactisch op je spelersbord te plaatsen. Ondertussen zijn er verschillende manieren om bonussen te verdienen. Zo kan je verschillende instituties bezoeken  om je kennis te delen, of kan je partners ontmoeten voor hun kennis. Gedurende het spel verdien je punten en degene met de meeste punten, is de meest hulpvolle assistent.
Ada Lovelace wordt gezien als een van de grondleggers van de IT-wereld. Zelf werk ik al jaren in de IT, dus het thema ligt precies in mijn straatje. Alley Cat heeft al een tijdje wat complexere spellen op de markt gebracht, zoals Autobahn en Arborea. Deze spellen waren mij prima bevallen en dat geeft me hoop dat Ada’s Dream ook wel goed zal zijn.

Rise of the Wastelands (link)

Uitgever: Wulfhorn Games
Designer: Jesús Casasola Boyero
Artwork: Jens Lindfors
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 59,-
Eindigt op: 11 juli 2024
Verwachte levering: maart 2025

Rise Of The Wastelands

Dit spel van Nederlandse bodem is een 4X spel. Dat betekent over het algemeen dat er vier wegen tot overwinning zijn: eXpand (je gebied uitbreiden), eXploit (grondstoffen verzamelen), eXterminate (andere spelers uitschakelen), eXplore (op onderzoek gaan). Zo ook in Rise of the Wastelands. Aan het eind van deze eeuw zal de aarde verwoest zijn door een meteorenregen. Het is aan jou om jouw groep overlevers te leiden naar een nieuwe succesvolle samenleving. Dit doe je door je invloed te plaatsen bij het behalen van doelen. Deze invloed verplaatst zich dan naar de andere spelers. De speler die als eerste invloed heeft verspreid over alle spelers wint zo het spel.
4X-spellen vallen onder mijn favoriete genre. Ze geven je de mogelijkheid om je eigen ding te doen, zonder dat er gebrek aan interactie is met anderen. De meeste 4X-spellen kunnen nogal lang duren, maar Rise of the Wastelands houdt het binnen twee uur. Dat is erg mooi, want dan hoef je niet een dag vrij te maken om het te spelen.

Bubble Net (link)

Uitgever: Drayer Ink
Designer: Cat Drayer
Artwork: Cat Drayer
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 38,-
Eindigt op: 11 juli 2024
Verwachte levering: juni 2025

Bubble Net

In Bubble Net speel je vooral tegen jezelf. Jouw overwinning hangt namelijk niet af van de anderen. Je doel is om als walvis meer vis te eten dan dat er ontsnapt. Elke ronde verplaatst je je ring van bubbels waarmee je de vissen gevangen houdt. Je kan eventueel hulp krijgen door twee tokens in te zetten. Deze kunnen bubbels langer vasthouden op een locatie of vissen verplaatsen. Aan het einde van elke ronde kijk je waar de vissen heen willen ontsnappen. Als je daar bubbels of tokens hebt, dan ontsnappen de vissen niet in die richting. Als je de laatste bubbel hebt verplaatst en de ronde hebt uitgespeeld, dan tel je het verschil tussen ontsnapte vissen en gevangen vissen. Je wint als je er meer gevangen (en dus gegeten) hebt.
Bubble Net is geen super complex spel en de geluksfactor is vrij hoog. De enige invloed die je hebt zijn je tokens. Het thema is wel erg uniek en het ziet er goed uit. Als je dus op zoek bent naar een licht spel, dan is Bubble Net misschien iets voor jou.

Okinawa: The Last Battle of World War II (link)

Uitgever: Best With 1 Games
Designer: Gabe Barrett
Artwork: Drew Corkill
Aantal spelers: 1
Basis pledge level: € 22,81
Eindigt op: 28 juni 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Okinawa

In dit solo spel, ben je een soldaat op Okinawa. Het is aan jou om dit slagveld heelhuids door te komen en alle doelen te halen voordat het te laat is. Door je dobbelstenen (na een worp) goed in te zetten, verplaatst je over je acties heen en probeer je zo je acties beter te maken, je gezondheid op peil te houden en doelen te halen. Je verplaatst over een rondel, wat inhoudt dat je rondjes blijft maken. Als die acties ook sterker worden, dan heb je er de volgende keer meer profijt van.
Het spel ziet er goed uit met mooi artwork. Hoewel ik al een aantal oorlogsspellen heb die je solo kan spelen, heb ik er nog geen waarbij je gebruik maakt van een rondel. Daarom viel deze mij op. Ik verwacht dat het spel vrij vlot speelt, dus als je opzoek bent naar een solo filler, dan is dit spel een aanrader.

Dark Blood (link)

Uitgever: Meeple Pug
Designer: Aiollus, Iskios, SPAGY
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 99,-
Eindigt op: 25 juni 2024
Verwachte levering: mei 2025

Dark Blood

We sluiten deze week af met een groot miniaturenspel met een donker thema. In Dark Blood probeer je de gunst van een duistere kracht te winnen. Je breidt je cult uit met nieuwe volgers en voert onheilige rituelen uit. De aarde zal met bloed van onschuldigen besproeit worden. Degene die dat het meest voor elkaar krijgt, wint het spel.
Grote spellen met veel plastic miniaturen doen het over het algemeen altijd goed. Bedrijven zoals CMON draaien vooral op dit soort successen. Voor Meeple Pug is dit hun eerste spel van dit type. Hun allereerste titel Age of Inventions was eigenlijk thematisch totaal anders. Maar terug naar Dark Blood, ik vind het wel leuk om ook eens de slechterik te zijn. Dit kan op allerlei manieren in Dark Blood. Als je niet van zo’n duister thema houdt, dan is dit zeker niets voor jou. Maar ik wil graag een poging wagen om de beste cultleider te zijn.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 14-06-2024
Aantal keer bekeken: 1026

Reacties

Door GeorginaK (172 reacties) op 15-06-2024 10:39
( PM )
Trekking the World 2nd Edition & Bucket List Expansion?
Vermeldt wel gebruik van AI maar met de uitleg erbij lijkt het mij verantwoord....?

Ada’s Dream ziet er ook leuk uit.
Door Dutchyoda (277 reacties) op 15-06-2024 20:35
( PM )
Quote:
Trekking the World 2nd Edition & Bucket List Expansion?
Vermeldt wel gebruik van AI maar met de uitleg erbij lijkt het mij verantwoord....?
Het AI verhaal is inderdaad niet zo erg, maar ik vind Trekking zelf geen leuk spel, dus een 2de editie zal me ook weinig interesseren. Dan wordt het voor mij ook lastig om het aan te prijzen.
Door GeorginaK (172 reacties) op 16-06-2024 10:37
( PM )
Check - Als dat de reden is, is dat helder!