Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 28 juni 2024


Hoi allemaal,


Wat een hitte deze week. Ik kan daar zo slecht tegen. Nu wil ik niet klagen over het weer, maar hogere temperaturen en ik zijn geen goede vrienden. Blijkbaar had ik zoveel last dat ik tijdens mijn crowdfunding stream per ongeluk een spel dat gebruikmaakt van AI als spel van de week had gekozen. Dat is eigenlijk tegen mijn principes in. Dat spel had ik eerst dus ook in mijn top vijf voor deze week, maar tijdens het schrijven kwam ik erachter en toen heb ik snel nog een andere titel gekozen. Gelukkig is het vandaag weer wat koeler!

Peaks (link)

Uitgever: Tangerine Games
Designer: Sam Gray
Artwork: Nilanjan Malakar
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 46,-
Eindigt op: 26 juli 2024
Verwachte levering: mei 2025

Peaks

In Peaks draait het om het bereiken van heuvel- en bergtoppen. Je begint op een simpele heuvel, maar naarmate je meer toppen bereikt, krijg je meer ervaring en mag je nog hogere toppen bereiken, daarnaast worden je drie hoofdacties (rusten, voorbereiden en klimmen) ook steeds beter. Maar in welke volgorde die verbeterd worden is aan jou. Ook welke bergtoppen je beklimt is aan jou, maar spelers kunnen wel meeliften. Het spel eindigt zodra een speler zijn laatste vlag op een top heeft geplaatst. De andere spelers krijgen nog een beurt en wie de meeste vlaggen over alle continenten heeft geplaatst, die wint.
Er zijn niet veel spellen die over klimmen gaan en meestal draait het dan om een bepaalde klimtocht. In Peaks is het je doel om snel beter te worden en zo veel mogelijk toppen te bereiken. Dat maakt het toch net even anders. De bergen die je beklimt zijn ook bestaande bergen. Het zal ook wel leuk zijn zodra dat bord steeds voller komt te staan met vlaggetjes.

Odalin: Dungeons of Doom (link)

Uitgever: Dragori Games
Designer: Michael Alves
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 123,17
Eindigt op: 11 juli 2024
Verwachte levering: juli 2025

Odalin

In deze dungeon crawler stel je je eigen held samen. Je hebt namelijk als held ook toegang tot demonische krachten. Maar let op, elke keer als je demonische krachten gebruikt, wordt je meer en meer corrupt tot dat je controle over jezelf verliest. Lukt het jou om een held te blijven en de grote eindbaas te verslaan?
Helaas wordt er niet verteld wat er precies gebeurt als je de controle verliest. Dat zal waarschijnlijk spoilers bevatten. Wel geeft dat unieke tactische keuzes. Hoever laat je je corruptie gaan en in tegenstelling tot The Others, kan je corruptie ook weer afnemen. Verder ziet het spel er gewoon geldig uit en komt er een cross-over met Dante: Inferno.

Effortless: Prepping for Adventure (link)

Uitgever: Barn Made Games
Designers: Isaac Meyer
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 37,-
Eindigt op: 26 juli 2024
Verwachte levering: maart 2025

Effortless

Effortless speelt erg simpel weg en kost geen moeite, pun intended, om te leren. Je plaatst een blokje, jouw ‘effort’, op een locatie en doet wat de locatie aangeeft. Meestal ontvang je een kaart. Met die kaart probeer je een verzameling te maken, want als je ergens het meeste van hebt, dan scoor jij de meeste punten daarvoor. Elke locatie krijgt willekeurig een setting tijdens de setup. Deze setting geeft ook nog eens punten aan het eind van het spel, afhankelijk van de verdeling van effort op de locatie.
Het kost mij geen moeite, ja, weer pun intended, om Effortless aan te raden. Het speelt snel, het is voor de meesten snel op te pakken en doordat de combinaties van locatie en setting kunnen verschillen, is de herspeelbaarheid vrij groot. Allemaal voordelen, toch?

Oh Crab! (link)

Uitgever: Smart Flamingo
Designers: Bartosz Szopka, Bart?omiej Zielonka
Artwork: Rados?aw Jaszczuk
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 30,-
Eindigt op: 21  juli 2024
Verwachte levering: april 2025

Oh Crab!

Oh Crab! leeft volgens de regels: om te overleven hoef je niet het snelst te zijn, maar in ieder geval ook niet het langzaamst. Je bent een krab en samen met andere krabben ren je weg voor een chef. Je doel? De zee bereiken! Maar het strand ligt vol met troep, gevaar en hindernissen. Ook kan je je de andere krabben wegduwen en hun meer problemen geven. Dit alles gebeurt via het spelen van kaarten, die bepalen hoe jij over het strand loopt.
Ik ben dol op racespellen. Oh Crab! richt zich meer op kinderen en dat is prima. Er is niet veel Engels aanwezig, dus met een beetje uitleg kunnen de kinderen volgens mij best zelfstandig spelen, maar is het niet leuker om samen te spelen?

Yield - Battle for Oshra and Artbook (link)

Uitgever: BFF Games
Designer: Andreas Müller, Markus Müller, Raphael Stocker
Artwork: Satoshi Matsuura, Luigi Sampieri Rodriguez
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 65,-
Eindigt op: 19 juli 2024
Verwachte levering: oktober 2025

Yield

In Yield ben je een van de maximaal vijf legers op het speelbord. Jouw doel is om de meest waardevolle vestingen in te nemen. Je kan een vesting alleen in nemen door de kleur kaarten (welke je kracht voorstellen) te spelen van dezelfde kleur als de vesting. Maak daarom slimme keuzes wie je aanvalt en waar. Een vesting wordt trouwens steeds meer waard, naarmate deze steeds vaker van eigenaar wisselt.
Yield is een tactisch spel, je moet goede keuzes maken. Je kan je toch niet verdedigen als je geen kleur kaart hebt van de vesting. Daarentegen kan je dat ook bijhouden bij je tegenstander. Als die weinig kaarten in de hand heeft, dan wordt de kans dat ze van een bepaalde kleur zijn ook kleiner. Dat zorgt voor een heerlijk kat-en-muisspel.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie hadden verwacht? Zo ja, welke en waarom? Hebben jullie enig idee welk spel ik toch niet hier geplaatst heb, en welk spel daarvoor in de plaats gekomen is.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 28-06-2024
Aantal keer bekeken: 782

Reacties

Door GeorginaK (172 reacties) op 29-06-2024 22:54
( PM )
HEXploreIT vervangen door Oh Crab! ?
Door Dutchyoda (277 reacties) op 01-07-2024 08:08
( PM )
Quote:
HEXploreIT vervangen door Oh Crab! ?
Voor de helft goed.