Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

LEGO Disney Kasteel officieel aangekondigd

LEGO en Disney werken de laatste tijd goed samen. Zo kwamen er onlangs al de Disney Minifigures uit en ook nu komt LEGO weer met een prachtige set om al die figures een plaats te geven: Het Disney kasteel (71040).

Vorige week waren er al wat afbeeldingen verschenen, maar vandaag is de set officieel aangekondigd met de nodige informatie. Zo weten we dat je aan de slag kunt met 4080 LEGO stenen om een kasteel te bouwen waar je allerlei kleine items terug vindt uit de bekende films. Zo zijn er kamers met onder andere de schatkist van Merlijn de tovenaar, de roos van Belle en het Beest, het spinnewiel van Doornroosje, de giftige appel bij de spiegel uit Sneeuwwitje en nog veel meer.

Ook zitten er een vijftal LEGO figuren bij bestaande uit Mickey, Minnie, Donald, Katrien en een figure die we nog niet eerder hebben gezien : Tinkerbell. Mickey en Minnie hebben tevens andere kleding aan dan de Collectable Minifigures.

Dat het een groot kasteel is is één ding wat zeker is. Zo is hij wel 74cm hoog, 44cm breed en 31cm diep. De ronde afwerking van de bodem is ook prachtig gedaan en dat zorgt er ook voor dat de achterkant niet heel vlak is zoals bij oudere LEGO sets.

Er zijn de laatste tijd heel wat prachtige sets uitgekomen dus ik hoop dat je nog wat geld bewaard hebt mocht je dit kasteel willen. De prijs die momenteel al gespot is bij shop.lego.com staat op €349 voor Nederland. De set komt uit op 1 september 2016, maar VIP leden krijgen weer een early access en mogen vanaf half augustus al aan de slag met het Disney kasteel.

Het is dus een prijzige, maar ook zeker een hele mooie set. We vragen ons dus af : Wat vindt jij van de set en ga je deze ook in huis halen?
































Geplaatst door Fantasyfreak op 11-07-2016 21:48
Aantal keer bekeken: 3957

Reacties

Door Apocalypse (176 reacties) op 12-07-2016 09:33
( PM )
Hmmm ik ben dan geen lego verzamelaar, speelde er wel altijd graag mee en stiekem nog steeds zo af en toe. Zeker wanneer ik bij mijn neefjes ben.
Maar ik ben wel een groot disney fan dus deze set gaat zeker op mijn radar blijven aangezien hij inderdaad wel heel erg gaaf is.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 12-07-2016 22:15
( PM )
Zag zojuist dat hij bij shop.lego.com in Nederland ook gewoon net als in Duitsland €349 gaat kosten. Nog steeds wel wat geld, maar in ieder geval geen (grote) prijsverschillen.
Door Skull_kid (2509 reacties) op 13-07-2016 16:20
Rol: Forum Moderator
( PM )
Wat een set! Ondanks dat het me een heel leuke build lijkt (veel verschillende dingen, weinig herhaling) heb ik te weinig met Disney en te weinig plek om een aankoop te verantwoorden
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 15-07-2016 22:14
( PM )
Ik twijfel nog wat vanwege de prijs, maar ik ben wel gek van Disney dus dit is wel een set die ik heel graag wil hebben.