Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De LEGO Millennium Falcon is hier!

De geruchten gingen al een tijdje rond, maar sinds vandaag is de Millennium Falcon UCS dan officieel aangekondigd.. Met 7541 steentjes is dit de grootste LEGO set ooit en niet voor niks spreekt LEGO zelf dan ook over de ultieme Millennium Falcon. Bij zo een grote set hoort uiteraard ook een grote doos en daarom is er een aparte verpakking waar alle steentjes in te vinden zijn.

Ook in de doos inbegrepen zijn 10 minifiguren, waaronder Han Solo, Chewbacca, Leia, Rey en Finn. Van Han Solo zijn zowel de jonge als oude variant inbegrepen.

Het hoofdgedeelte bestaat uit diverse herkenningspunten voor de Star Wars-fans. Er is een zitgedeelte, een holografisch Dejarik-spel, een helm voor gevechtstraining op afstand, een technisch station met draaistoel voor een minifiguur en een deuropening met doorgangsdecoratie.

In het achterste gedeelte vindt men de motorkamer met hyperdrive en console, 2 deuren, een verborgen ruimte onder de vloer, 2 luiken voor ontsnappingscapsules, een technische console en een ladder voor toegang tot het wapenstation.

In het wapenstation is plek voor één minifiguur en ook een afneembaar paneel met volledig draaiend laserkanon. Een extra laserkanon vinden we nog eens aan de onderkant.

De set is zo een 21 cm hoog, 84 cm lang en 56 cm breed. Wil je hem dus uitstallen, dan zul je toch redelijk wat ruimte vrij moeten hebben. Heb je deze ruimte, dan is er wel een informatiebordje inbegrepen om bij de set te plaatsen, zoals we van de Star Wars UCS modellen gewend zijn.

Zoals verwacht komt zo een grote set ook met een grote prijs en de Millennium Falcon zal in Nederland dan ook verkrijgbaar zijn voor €849. De set is vanaf 1 oktober verkrijgbaar via de webshop van LEGO en vanaf 14 september voor LEGO VIP leden via de Early Access actie.







Geplaatst door Tailsknux op 01-09-2017 23:43
Aantal keer bekeken: 1656

Reacties

Door Imrail (112 reacties) op 03-09-2017 12:01
( PM )
Ziet er heel goed uit!
Als je het vergelijkt met de eerste millennium falcon zie je pas hoe ver Lego is gekomen.
Het is voor mij helaas veel te duur om te kopen.
Door NotMegalodon (51 reacties) op 04-09-2017 10:03
( PM )
Héél vet, maar véél te veel geld.
Door Skull_kid (2509 reacties) op 04-09-2017 15:59
Rol: Forum Moderator
( PM )
Tja, stiekem is ie per blokje net zo duur als vele andere SW-sets, maar omdat er zoveel blokjes inzitten, wordt ie gewoon heel erg duur.
Ik weet niet echt wat LEGO hiermee heeft willen bereiken, want ik denk dat, ondanks dat de €/blokje-prijs prima is, er veel mensen voor deze set gaan.

Ik vind hem zelf wel heel erg vet maar:
1) Geen plek voor
2) Ik vind het toch wel absurd om zoveel geld uit te geven aan één set
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 04-09-2017 20:37
( PM )
Vind hem ook vet, maar ook hier vooral het probleem van ruimte Tenzij ik hem aan het plafond ga hangen maar dat zie ik ook niet zo zitten.
Door NotMegalodon (51 reacties) op 07-09-2017 09:30
( PM )
Quote:
Tja, stiekem is ie per blokje net zo duur als vele andere SW-sets, maar omdat er zoveel blokjes inzitten, wordt ie gewoon heel erg duur.
Precies. En voor dat geld koop ik veel liever 4 of 5 andere sets, met een veel breder kleurenpallet in de steentjes; dit is héél veel grijs.

Ik begrijp dat de fans, en dan vooral AFOLS, deze fantastisch vinden, maar voor de meeste is dit gewoon te gek.