Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Road to SPIEL 2017: Top 5 Must Haves deel 1



Over iets meer dan een maand is het al zover: SPIEL 2017! Van 26 oktober tot 29 oktober zullen alle bordspelfanaten afreizen naar Essen om te ontdekken welke spellen ze komend jaar moeten gaan kopen en spelen. Dit jaar zullen er extra hallen zijn, extra ingangen, extra parkeerplaatsen, extra metro's en uiteraard weer veel nieuwe spellen!
Op dit moment staan er op de Boardgamegeek al zo'n 714 nieuwe spellen hun opwachting te maken en de komende maand zal dit getal alleen maar verder oplopen. Om in dit oerwoud aan titels wat ordelijke heggen te snoeien kun je uiteraard rekenen op de hulp van de Bordspelcrew leden!
Dus bij deze presenteren Tom en Carina hun top 5 anticipated SPIEL games!

Tom (Thomas)

1. Photosynthesis
Heel soms komt er een spel voorbij waarin alles klopt: een spel dat je zowel qua thema, uiterlijk en speelstijl aanspreekt. Dat spel is Photosynthesis voor mij. Een spel waarin je wint door je kartonnen bomen zoveel mogelijk zonlicht te geven. Ik wil dit op mijn tafel zetten en nooit meer afruimen, dit spel is gemaakt voor mij.



2. Habitats (second edition)
Het vervelende aan Spiel is vaak dat je pas achteraf hoort wat je gemist hebt. De eerste versie van Habitats was zo'n spel waarvan ik pas naderhand hoorde hoe goed het was, en toen was het al onverkrijgbaar. Mijn vreugde was dan ook groot toen ik hoorde dat er een tweede editie aan was gekondigd. In dit legspel maak je een leefomgeving voor je eigen dieren. Het ziet er mooi uit, heeft simpele regels en speelt goed met twee: klinkt als een winnaar.

3. Catacombs & Castles
Ik ben altijd al gecharmeerd geweest van Catacombs en deze versie met uitbreiding zou wel eens het moment kunnen zijn waarop ik overstag ga. Sowieso heeft mijn spellencollectie een chronisch tekort aan dexterity games dus een disk-flicking spel als Catacombs zou een goede aanwinst zijn.


4. Shadows in Kyoto
Opvolger van het geweldige kaartspel voor twee spelers Hanamikoji en alleen daarom al op mijn lijst. Wederom voor twee spelers, maar ditmaal een strategisch bordspel.

5. Burgle Bros
Technisch niet nieuw maar normaal gesproken niet in Europa verkrijgbaar en daarom toch zeker een van de hoogtepunten van mijn Essen lineup. In dit coöperatieve spel probeer je een in te breken en op iedere verdieping de kluis te kraken zonder gepakt te worden. De reviews zijn lovend en de artstyle is geweldig, wat kan hier nog mis gaan?

Carina (Carientje)

1. Covil: The Dark Overlords
Een koddig area control spel waarbij jij de Dark Overlord bent. Deze is onlangs op Kickstarter geweest en ik heb lang getwijfeld maar uiteindelijk niet gebacked. Misschien een herkansing?


2. Die Gefährten des Marco Polo
Marco Polo is een van mijn favoriete Dice/workerplacement spellen en dit is de eerste grote uitbreiding. Helaas in het duits, maar ik ga zeker een kijkje nemen en waarschijnlijk ongeduldig wachten op de nederlandse versie.

3. Metal Mania
Naast bordspellen en dan met name workerplacement, ben ik ook gek op hardrock muziek. Metal Mania combineert dit. Klinkt te leuk om niet te gaan proberen.

4. Queendomino
Een variatie op Kingdomino met meer strategie en tevens te combineren met Kingdomino.En als ik daar toch al ga kijken, dan ben ik erg nieuwsgierig hoe groot de Giant Size Kingdomino is die uitgebracht gaat worden

5. Charterstone
Wederom een workerplacement, maar met stickers en leren terwijl je speelt. In 12 spellen bouw je je eigen workerplacement. Mijn aandacht is getrokken!


Volgende week is het de beurt aan Anna en Steven om met jullie hun top 5 SPIEL te delen!
Welke spellen zijn jullie benieuwd naar? Laat het weten in de reacties!

Geplaatst door CandyShine op 18-09-2017 17:40
Aantal keer bekeken: 1553

Reacties

Door AnpuAnubis (85 reacties) op 18-09-2017 23:04
( PM )
Helaas ben ik niet in staat om te gaan.....voor mijn flappen is het wel beter....het geld zou er spontaan uitlopen ben ik bang.
Door BjornSlimbo (623 reacties) op 20-09-2017 15:28
( PM )
Leuk om te lezen. Shadows in Kyoto heeft mijn interesse gewekt.
Had zelf ook al de uitbreiding van Marco Polo op mijn radar.

En ik ben al in bezit van een eerste editie van Habitats (Cwali). Spellen van Cwali staan echter niet in de budget lijsten helaas.

Ik ga zelf wel naar Spiel, 2 dagen.
Door Carientje (624 reacties) op 20-09-2017 19:09
( PM )
Mocht je interese hebben in alle spellen die tijdens spiel gereleased worden, kijk dan hier
Door Magitta (3 reacties) op 06-10-2017 12:47
( PM )
Cool, ik kijk uit naar deel 2! Mijn top:
1. Clans of Caledonia by Karma Games
2. Photosynthesis by Blue Orange Games
3. Merlin by Queen Games
4. Indian Summer
5. Rhino Hero Super Battle
Door Egg citizen (944 reacties) op 06-10-2017 15:43
( PM )
Ik heb op dit moment iets van 16 spellen op de lijst staan die ik wil spelen, ook best wel afwisselende spellen. Moeilijk om hier een top 5 voor samen te stellen, maar zal ik in eider geval een top 5 nerzetten om aan te geven hoe divers het kan zijn
1. Nemesis (bordspel omtrent aliens)
2. Expedition Zetta
3. Vengeance (ook gemiste kickstarter)
4. Tokyo Jidohanbaiki
5. Charterstone