Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bezoek het Spellenspektakel en de uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs

Budgetspelers opgelet! Ben je niet naar Spiel geweest of heb je daar net niet die game kunnen vinden die je zoekt, niet getreurd, want dit weekend vindt het Spellenspektakel plaats. Op zaterdag 11 en zondag 12 November kan je je hart weer helemaal ophalen op de grootste Spellenbeurs van Nederland.




Tijdens deze beurs zullen een aantal grote Nederlandse uitgevers weer hun leukste spellen presenteren. De namen van o.a. 999 Games, White Goblin Games, The Game Master, Jumbo, Queen Games en Haba zijn al bevestigd! Daarnaast komt ook Portal Games met hun nieuwste topper Alien Artifacts, Quined Games met het pareltje Agra en het Belgische Gamebrewer met hun succesvolle kickstarter Pixie Queen.

Ook zijn diverse spelverenigingen aanwezig en kan je gezellig bij ze aanschuiven voor een spelletje en een praatje. De uitgeprobeerde spellen zijn uiteraard tijdens de beurs te koop bij de diverse winkels die aanwezig zijn. Kijk op de site van Spellenspektakel voor een volledig overzicht van alle uitgevers, verenigingen en winkels.

Mocht je liever mee willen spelen in een toernooi, dan kan dat ook. Er worden diverse georganiseerd, waaronder Magic the Gathering: Dutch Open Series, Ice Cool, Ticket to Ride en Rifugio. Je kan je via de site http://spellenspektakel.nl/categorie/toernooien/ inschrijven voor de diverse toernooien.

Uitreiking Nederlandse Spellenprijs
Op zaterdag 13 november vindt tevens alweer de 17e uitreiking plaats van de Nederlandse Spellenprijs. De Nederlandse Spellenprijs is de kwaliteitsprijs voor de in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen.

Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. In deze categorie zijn de volgende spellen in de race: Droomhuis van Chronicle Games, Imhotep van White Goblin Games en Kingdomino ook van White Goblin Games
Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring. In deze categorie strijden de volgende spellen om de hoogste eer: Great Western Trail van 999 Games, Mombasa van The Game Master en Orleans van White Goblin Games.




Spellenavond Holiday Inn
Geen zin om zaterdag direct naar huis te gaan? Geen probleem, want zodra zaterdag de deuren van het Beursgebouw sluiten, gaat het Spellenspektakel gewoon verder bij het Holiday Inn aan de overkant van de straat. Onder het genot van een drankje kan je tot middernacht je nieuwe aanwinsten spelen .Deze avond is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen kamer hebt gereserveerd ben je van harte welkom.

Gratis goodiebag
Zorg dat je op tijd komt! Want in samenwerking met 999 Games, Enigma Games en Koninklijke Jumbo geeft het Spellenspektakel op beide dagen een goodiebag met gratis het spel Wizard weg voor de eerste 2500 bezoekers.

Wat: Spellenspektakel 2017
Waar: Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
Wanneer: 11 en 12 november van 10.00 – 18.00 uur
Entree: Dagkaarten vanaf € 10,50 per volwassene, kinderen tot 4 jaar gratis

Voor meer informatie over het Spellenspektakel en het programma, klik hier.





Geplaatst door Carientje op 04-11-2017 11:33
Aantal keer bekeken: 1616

Reacties

Door CandyShine (1137 reacties) op 04-11-2017 12:21
( PM )
Ik en Dr-Bos staan het hele weekend achter de Rode Pion stand, dus kom vooral hallo zeggen!
Door Sroberti (4 reacties) op 04-11-2017 17:21
( PM )
Is het Spellenspektakel ook leuk om alleen naar toe te gaan? Of alleen om met vrienden/familie te bezoeken?
Door Carrot87 (132 reacties) op 05-11-2017 07:42
( PM )
Quote:
Is het Spellenspektakel ook leuk om alleen naar toe te gaan? Of alleen om met vrienden/familie te bezoeken?

Alleen kan ook leuk zijn, als je het niet erg vindt om met vreemde mensen spellen te spelen.
Ik ga zelf op zondag heen, maar meestal is er wel iemand die mee wil uit de buurt.
Door Carientje (624 reacties) op 05-11-2017 10:21
( PM )
Ligt er maar net aan waarvoor je komt, als je puur voor gezelligheid komt, is met vrienden leuker, maar als je van alles wilt proberen, kan alleen net zo goed. Ik sta zelf beide dagen op de stand van Game Brewer, dus kom vooral hoi zeggen!
Door Egg citizen (944 reacties) op 05-11-2017 15:22
( PM )
Quote:
[..]


Alleen kan ook leuk zijn, als je het niet erg vindt om met vreemde mensen spellen te spelen.
...

? Ik snap hem niet... meestal als ik met vreemde mensen spellen wil spelen, speel ik juist met familie/vrienden