LEGO: Fabrieksluiting in China en prijsverhogingen Europa

LEGO heeft bekend gemaakt dat de adviesprijzen verhoogd gaan worden. Door de vele namaakmerken waar Lepin de bekendste van is heeft LEGO besloten de fabriek in Jiaxing (China) te gaan sluiten en verder te gaan met de fabrieken in Mexico, Hongarije en Denemarken. LEGO heeft niet heel lang geleden de rechtzaak tegen Lepin gewonnen, maar toch willen ze het lekken van de sets liever voorkomen en heeft daarom deze harde stap moeten maken. Hierdoor komenen honderden mensen op straat te staan. Toch hebben ze dit moeten opvangen en dus is de fabriek in Nyíregyháza (Hongarije) de afgelopen jaren al uitgebreid zodat ze aan de vraag van consumenten kunnen blijven voldoen.

Het sluiten van de ene fabriek en een uitbreiding van een andere fabriek is een duur project. Gelukkig worden er wel tegen 2020 maar liefst 1600 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd in Hongarije. Die moeten helaas ergens van betaald worden en dus is er een prijsverhoging aangekondigd. LEGO CEO Niels B. Christiansen heeft laten weten dat ze de prijsverhoging zoveel mogelijk proberen te beperken, maar dat de consument wel moet rekenen op een verhoging van ongeveer 25% tot 30% op de LEGO adviesprijs in Europa. De adviesprijs in Amerika blijft voor zover bekend hetzelfde, maar door geplande uitbreidingen van de fabriek in Monterrey (Mexico) zullen de Amerikanen ook binnen enkele jaren aan een prijsverhoging moeten geloven. Die fabriek zou in 2022 volledige operationeel moeten zijn en zelfs 3000 nieuwe banen opleveren.

Gelukkig hebben wij Budgetspelen om de sets zo goedkoop mogelijk te vinden, maar het zal kunnen betekenen dat we in Europa binnenkort meer moeten betalen dan in Amerika. Ga jij de sets liever importeren of neem je prijsverhoging maar voor lief? Laat het hieronder weten in de comments.


Niels B. Christiansen die sinds 1 oktober 2017 LEGO CEO is


Update: dit was natuurlijk een hele flauwe 1 april grap. Maar wat sowieso zeker is is dat je op budgetspelen terecht kunt om je favoriete LEGO sets zo goedkoop mogelijk te vinden!

Geplaatst door Fantasyfreak op 01-04-2018 14:52
Aantal keer bekeken: 900

Reacties

Door Fantasyfreak (955 reacties) op 01-04-2018 15:01
( PM )
Ik baal er zelf wel flink van. Ik heb de afgelopen tijden al veel minder gekocht door de prijsverhogingen van vorig jaar en 25% meer is een flinke verhoging. Importeren vind ik alleen teveel gedoe en ze pakken mij ook altijd bij de Douane waardoor er weer een boete overheen komt...
Door Gebruikersnaam (4 reacties) op 01-04-2018 18:36
( PM )
Quote:
Ik baal er zelf wel flink van. Ik heb de afgelopen tijden al veel minder gekocht door de prijsverhogingen van vorig jaar en 25% meer is een flinke verhoging. Importeren vind ik alleen teveel gedoe en ze pakken mij ook altijd bij de Douane waardoor er weer een boete overheen komt...


1-4...
Door Fantasyfreak (955 reacties) op 02-04-2018 00:34
( PM )
Quote:
[..]
1-4...


Pssst weet ik... Ik heb het artikel zelf geschreven en verzonnen ;)
Door Gamemaster (16 reacties) op 02-04-2018 11:25
( PM )
Ik was er ingetuind! Maar in my defense: ik las het pas 2 april :)
Door Skull_kid (1439 reacties) op 03-04-2018 12:11
Rol: Forum Moderator
( PM )
Haha, ik tuinde er ook in, maar toen ik ging Googlen, kwam er niets naar voren. Goed bedacht
Door Egg citizen (667 reacties) op 03-04-2018 16:36
( PM )
Lees het net pas.
Dacht al wel dat er iets niet klopte in de beredenatie... lego duurder omdat een fabriek uitbreid klopt al snel niet :p.
En zo'n prijsverhoging om de namaak tegen te gaan is ook een "interessante" keus natuurlijk :).
Maar goed, zoals al aangegeven, 01-04 was dit artikel geplaatst.