Koningsdag: 5 spellen die beter worden met Oranjebitter

Morgen kleurt het hele land oranje. Voor sommige mensen is dit het evenement van het jaar en voor anderen is de enige manier om deze dag te overleven een goede slok oranjebitter. Omdat in beide gevallen spelletjes en drank de dag leuker maken dachten we bij de redactie: ‘Combineer dat nou!’ Daarom ga ik het in dit artikel over (kinder)spellen hebben die met een paar simpele regels in drankspelletjes om te toveren zijn.
Wat zijn nou goede spellen om drankspellen van te maken? Er zijn wat mij betreft een paar vereisten. Het spel moet simpele regels hebben, daarnaast moet er een soort van snelheidselement inzitten waardoor het elke ronde moeilijker en moeilijker wordt om met een slok op bij te blijven. Verder wil je redelijkerwijs voorkomen dat constant dezelfde persoon moet drinken, dus een klein beetje willekeur is niet verkeerd. Benieuwd welke spellen ik het liefst uit de kast trek voor een good old drunken night? Lees dan snel verder!
1. Stef Stuntpiloot of Chewie Stuntpiloot
Voor: Mensen zonder coördinatie

Laat ik gewoon gelijk met het spel beginnen waar elke gemiddelde student aan denkt als je een spel moet bedenken wat 10x beter wordt met drank: Stef Stuntpiloot. Ik kan hier wel de regels uit gaan leggen, maar als jij niet al bij de titel van dit artikel automatisch weg hebt geklikt, ga ik ervan uit dat je Stef Stuntpiloot al kent: Mensen die triggerhappy proberen te voorkomen dat de piloot de chips van je houder omstoot. Hoe zijn de drinkregels? Zodra één van je chips wordt omgestoten moet je een slok van je drankje nemen. Het lastige is dat Stef onverbiddelijk door blijft vliegen en als je niet oplet tijdens je slokje, kun je al gelijk de volgende slok moeten nemen. Next level: doe het met shotjes. Alhoewel daar waarschijnlijk niemand echt blij van wordt.2. La Cucaracha
Voor: Mensen die nooit hebben geleerd netjes met mes en vork te eten

Spellen waar iets beweegt worden per definitie spellen leuker met drank. Het reactievermogen gaat naar beneden, je medespelers zien opeens twee in plaats van één kakkerlak hun kant opkomen en ga zo maar door. In La Cucaracha is er kakkerlak die op batterijen werkt, en in een doolhof tussen het bestek zit. Je moet proberen te voorkomen dat deze in je bakje komt. Elke beurt gooi je de dobbelsteen, deze bepaalt welk soort bestek jij mag omdraaien. Nadat je een stuk bestek hebt omgedraaid, heeft de kakkerlak opeens een heel nieuw gebied waar het een kan bewegen. De volgende gooit de dobbelsteen, draait een stuk bestek om en ga zo maar door. Je drinkt zodra de kakkerlak in je bakje komt. Pro-tip: Extra kakkerlakken zijn heel makkelijk voor een paar euro’s te koop in een speelgoedwinkel. Dan kun je twee tot oneindig veel kakkerlakken in het spel stoppen, waardoor je waarschijnlijk nog sneller bezopen raakt, maar hé! Het is wel extra grappig.3. Pim Pam Pet: Het laatste woord
Voor: Mensen die onder druk geen werkende hersenen meer hebben

Nog een gouwe ouwe Drankspel wijsheid: You shall put a time limit on the game! Iedereen kent Pim Pam Pet wel: Een kaartje met een categorie zoals ‘Dingen die je in de badkamer vindt’ wordt omgedraaid, je geeft een zwieper aan het rad, er komt een letter tevoorschijn en de eerste die iets, dat begint met die letter, kan noemen in die categorie wint het kaartje. Alhoewel old school Pim Pam Pet prima werkt als drankspel, bevalt de versie Het Laatste Woord mij toch beter. In het laatste woord heb je een speciaal spelonderdeel, waar in een cirkel knoppen met letters van het alfabet opzitten met een grote rode knop in het midden. Als je aan de beurt bent verzin je een woord in de categorie, en druk je de letter die je hebt gebruikt weg. Vervolgens mep je op de grote rode knop, waarna de countdown van 10 seconden voor de volgende speler begint. Na een tijdje zijn er alleen nog maar rotletters over en de eerste die het niet meer lukt om een woord te bedenken met de nog beschikbare beginletters is de lul en moet drinken. Hoe later op de avond hoe vunziger dit spel ook wordt en worden piemel of je moeder opeens prima acceptabele antwoorden in elke categorie.


'Lekker morgen allemaal spijkerpoepen'


4. Battleshots uhh…. ships
Voor: Mensen die van the element of surprise houden en enigszins logisch kunnen nadenken.

Ahhh het goeie ouwe Zeeslagje. Niks is zo fijn als weten dat je nu het twee hokjes schip van je bibberende tegenstander gaat vernietigen. Die intense staarwedstrijden met je tegenstander, de gezichtsuitdrukkingen waardoor je weet dat je hem te pakken hebt, muahahaha! Victory is mine! Zou dat niet nog leuker zijn als je niet alleen zijn schip vernietigt, maar je tegenstander ook moet shotten elke keer als je een schip vindt? Om nog sneller zat te worden: Drink elke keer als een schip geraakt wordt. Het is pompen of verzuipen, da’s de enige manier...5. Twister
Voor: mensen die al bezopen zijn en dus instemmen met een spel met fysiek contact

Waarschijnlijk ben je na het lezen van deze lijst al dronken van puur geluk door het zien van deze prachtige initiatieven, dus dat lichamelijk contact begint toch wel verleidelijker te worden… Dat gaat natuurlijk sowieso al niet zonder drank, dus bij deze de regels voor Twister: op sommige vakken komt ‘drinken’ te staan. Als je een lichaamsdeel hierop neerzet moet je drinken, het is echt zo simpel. Als je omvalt, moet je ook drinken. Protip: zet glazen met rietjes op de Twistermat neer, zodat de mat niet verlaten hoeft te worden om aan je taak te voldoen. Hilarisch voor de omstanders en hé, het is niet mijn schuld dat je omviel toen je niet in de buurt van het rietje kon komen, zuipen!Hopelijk kunnen jullie nu allemaal vanavond en morgen er een geweldig koningsfeest van maken! Zijn er nog spellen die ik vergeten heb te noemen?
Wat zijn jullie plannen voor Koningsdag? Al een geweldig juweeltje tegengekomen op een van de vele rommelmarkten? Laat het weten in de reacties!

Geplaatst door CandyShine op 26-04-2018 18:12
Aantal keer bekeken: 627

Reacties

Door Carientje (513 reacties) op 26-04-2018 21:52
( PM )
En wacht dacht je van Eierdans?
Door CandyShine (617 reacties) op 26-04-2018 22:36
( PM )
Quote:
En wacht dacht je van Eierdans?


Mmmh wat zouden je regels zijn? Als je je eieren laat vallen? Als je een geluid maakt als je de opdracht gooit dat je niks mag zeggen? Als je een ei van een ander steelt?
Door Mon369 (76 reacties) op 29-04-2018 12:47
( PM )
Met drank op heb ik het nog nooit gespeeld, maar Stef Stuntpiloot/Loopin' Louie is veel leuker dan het zou mogen zijn. Kind of volwassene, maakt niet uit wie het doet, als er gespeeld wordt is uiteindelijk iedereen aan boord (en fanatiek).
Er zijn ook een niet-officiële uitbreiding waarmee de snelheid van het ronddraaien variabel gemaakt wordt en daardoor minder voorspelbaar is. Ik heb het nog niet geïnstalleerd maar hij ligt klaar. Er zijn zelfs varianten waarbij het vliegtuig achteruit gaat maar dat lijkt me alleen maar frustrerend aangezien je er niets tegen doen kunt.