Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spring Meadow volgt Cottage Garden/ Indian Summer op

Deze week is bekend gemaakt dat Spring Meadow de trilogie zal gaan completeren en zich afspeelt ergens tussen Cottage Garden en Indian Summer. Het goede nieuws hierbij is deze nieuwste creatie in juli al in de winkels ligt. Dat is al vrij snel en zeker een titel om naar uit te kijken voor de fans van bovengenoemde spellen.



Creëer je eigen weide
Er is ook een uitleg vrij gegeven rondom de manier van spelen:

Hoe Spring meadow werkt Ii meer detail: spelers trekken tegels van een centraal speelbord, vergelijkbaar met Cottage Garden, maar dit keer is het speelbord 5x5 weide tegels in plaats van 4x4 tegels. Je kiest de tegels uit de rij waar de wegwijzer. Leg de gekozen tegel op jouw eigen speelveld en verplaats vervolgens de wegwijzer. Probeer gaten dicht bij elkaar te plaatsen zodat je hier weer een bonustegel op mag plaatsen. Wanneer de wegwijzer uitkomt op een rij met slechts 1 weide tegel, dan wordt de score geteld. Om je score te bepalen, moet je het aantal compleet gevulde rijen op je speelveld tellen, beginnend onderaan en eindigend bij de eerste incomplete rij. (het lijkt wel echt Tetris dit keer) Die rij wordt ook nog meegeteld, maar alles daarboven wordt genegeerd. Die gene die twee scorerondes wint, wint het spel.

De uitgever Edition Spielwiese meld dat dit waarschijnlijk de meest strategische is van de trilogie. Zodra de bordspelwinkels het spel opgenomen hebben in hun assortiment, zullen we deze ook toe gaan voegen op Budgetspelen.




Kort kennismaking met de bordspellen van Uwe Rosenberg
Er zullen misschien veel beginnende Budgetspelers zijn die Uwe Rosenberg niet kennen, maar als je ooit het zeer vermakelijke tweespeler spel Patchwork, Cottage Garden, of het recent uitgekomen Indian Summer hebt gespeeld, dan ben je inmiddels al in aanraking gekomen met één van zijn spellen.

Waarin de spellen zich onderscheiden is het Tetris achtige puzzelwerk wat je voor de kiezen krijgt. Of het nu een dekentje is of een tuintje dat je zo efficient mogelijk in elkaar moet puzzelen, Uwe Rosenberg zijn titels hebben altijd een soort van ontspannen effect. Je frustreert elkaar haast nooit wanneer je tegen elkaar speelt, alleen als je misschien net een stukje voor de neus van iemand anders wegkaapt. Heb je nog niet eerder kennis gemaakt met de serie, dan is Patchwork niet duur voor € 13,50 ter introductie in de serie.



Bron: Boardgamegeek

Geplaatst door Yorn op 30-05-2018 13:09
Aantal keer bekeken: 1969

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 30-05-2018 15:27
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik weet het niet, het "tile laying ft. tetris" is ondertussen wel echt uitgemolken en ik gok dat zo'n beetje elke enthousiast ondertussen al minstens 2 spellen heeft met deze mechanic.

Ik heb zelf iig Bärenpark, Cottage Garden en Patchwork. Indian Summer heb ik al overgeslagen, en ook Spring Meadow zal hier gepasseerd worden denk ik.
Door Flentrop (464 reacties) op 30-05-2018 18:07
( PM )
Misschien dat er een mooie bundelprijs komt? Ik heb alleen berenpark en patchwork.
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 30-05-2018 23:30
( PM )
Quote:

Ik heb zelf iig Bärenpark, Cottage Garden en Patchwork. Indian Summer heb ik al overgeslagen, en ook Spring Meadow zal hier gepasseerd worden denk ik.

Hier net zo. Berenpark, Cottage Garden en Patchwork zijn wel alledrie andere games ook al zijn het tile laying spellen, maar die andere 2 doen niet echt iets heel bijzonders voor mijn gevoel. Patchwork is leuk omdat het zo simpel is, Cottage Garden is net wat uitdagender en was eerst wel apart met de stijl van je tuintjes aanleggen en Berenpark heeft vooral dankzij de opdrachten en het verplicht moeten aansluiten een leuke manier van spelen.
Door MaryAnn (216 reacties) op 31-05-2018 09:47
( PM )
Ik vind de artwork wel mooi van die spellen, maar ik heb inderdaad ook al Patchwork en Berenpark. Waarvan Berenpark zelden op tafel komt. Ik sla dus ook deze over.
Door Flentrop (464 reacties) op 31-05-2018 10:52
( PM )
Patchwork word hier niet gespeeld. Degene met wie ik speel heeft een knoopjes fobie. Misschien als ik die andere voor een leuk prijsje zie ga ik overstag. Berenpark zonder opdrachten nog gespeeld maar erg geslaagd
Door Dutchyoda (258 reacties) op 31-05-2018 16:47
( PM )
Deze komt er sowieso wel weer bij, ze zijn toch telkens net anders. Ik heb geen echte favoriet, maar ze worden allemaal regelmatig gespeeld.