Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Azul wint prestigieuze Spiel Des Jahres 2018 prijs

Zondag is op nieuw de meest prestigieuze internationale bordspelprijs uitgedeeld; de Spiel Des Jahres. In de running voor deze titel waren dit jaar The Mind, Luxor en Michael Kiesling’s Azul. De hoge hoed is zondagavond omgekeerd en is het vermakelijke legspel Azul gekroond als grote winnaar! Een welverdiende beloning voor een zeer toegankelijk nieuwe familie spel.


Azul is een fantastisch spel, wat vooral erg simpel is om uit te leggen, maar uitdagend is om volledig te meesteren. Je leert er alles over in de Azul recensie van onze Jeroen.



Mocht je Luxor en The Mind overigens niet kennen, dan kan dat kloppen. De focus bij de Spiel des Jahres ligt op het beste familiespel van het jaar, de genomineerden worden vooraf gekozen door een jury die zich jaarlijks over alle titels die dat jaar zijn uitgekomen. Zoals de titel ‘Spiel Des Jahres’ doet vermoeden, is het wel een prijs die in Duitsland wordt uitgegeven, een titel moet daar dus ook zijn uitgekomen.
Dit blijkt ook wel uit de winnaar van het ‘Expert van het jaar 2018’ die uitgedeeld is aan Die Quacksalber von Quedlinburg. In Nederland is dit spel nog niet uitgekomen, maar misschien dat dit na het winnen van deze prijs niet lang meer zal duren.



Tot slot is het Kinderspiel des Jahres (Kinderspel van het jaar) dit jaar gegaan gaat naar Funkelschatz, van Haba, ook wel bekend in Nederland als Fonkelschat. In Fonkelschat hebben drakenbabies een bevroren ijszuil gevonden vol fonkelstenen, echter ze kunnen nog geen vuur spuwen en hebben papa draak nodig om deze kristallen uit het ijs te ontdooien. Wie weet een leuk spel dus als cadeautje voor de kids. Heb jij één van bovenstaande spellen gespeeld? Wat vond je er van?




Geplaatst door Yorn op 24-07-2018 11:06
Aantal keer bekeken: 1152

Reacties

Door Buur (748 reacties) op 24-07-2018 11:22
( PM )
Dat viel te verwachten na alle hype.
En het is ook alleraardigst; ik heb het gespeeld op Zuiderspel, maar ik heb het niet meteen gekocht dus zo superfantastique vond ik het nou ook weer niet. Ieder z'n ding natuurlijk!
Maar, aan de andere kant, van dit jaar kan ik zelf ook geen ander spel noemen wat de prijs zou moeten krijgen!
Door Geert27 (645 reacties) op 25-07-2018 07:18
( PM )
Wat een verrassing!
Door Skull_kid (2507 reacties) op 26-07-2018 11:01
Rol: Forum Moderator
( PM )
Mooi spel wel, dus vind het wel terecht! Leuk voor iedereen, makkelijk uit te leggen, niet te lang, goede player interaction (niet teveel en ook niet te weinig). Terechte prijs!