Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

999 Games Overzicht: De Aankomende Najaarstitels 2018

Vandaag plofte met een luide knal de nieuwe 999 Games gids op de mat, met daarin alle spellen die het komend najaar en een stukje van 2019 uit gaan komen! Tot onze positieve verbazing stonden daar nog diverse titels tussen waar wij nog niet van wisten, maar stiekem nu wel alvast naar uit kijken! Wat we allemaal tegen zijn gekomen, willen we ook jullie niet onthouden, dus voor het gemak hebben we een overzicht voor je gemaakt van alle 999 Games titels die het komend najaar of begin 2019 in ieder geval uit zullen gaan komen en mogelijk nog niet bekend waren.

De 999 Games titels voor het najaar 2018

A Game of Thrones Catan: Broederschap van de wacht - 3 tot 4 spelers
We beginnen vandaag met een spel dat deze week uitkomt. Het laatste Game of Thrones seizoen laat dan misschien nog even op zich wachten, maar wil je toch je shot aan Game of Thrones adrenaline verkrijgen? Dan is Catan: Game of Thrones misschien iets voor jou.



In Catan: Game of Thrones neem je de rol aan van een Broeder van de Nachtwacht en gebruik je diverse middelen om je grip op het noorden te versterken. Dit doe je door wegen, dorpen en burchten te bouwen. Verder kun je wachters voor je patrouille werven om de muur te bewaken of ontwikkelingskaarten kopen. Elk van deze acties brengt je meer macht en erkenning door het toekennen van overwinningspunten. Voor de rest speelt Catan: Game of Thrones vergelijkbaar met het basisspel, want je moet nog steeds resources verzamelen zoals hout, steen en tarwe om al je bouwwerken te kunnen voltooien. Zo kun je alvast alle versterkingen aanbrengen voor het 2019 seizoen begint. Winter is coming! Al voelt het misschien nu niet zo met de huidige temperaturen.


Een nieuwe Brains: Brains: Toverdrank – 1 speler
Brains is een puzzelspelletje voor één speler die je hersenen laten kraken. Het doel is namelijk om 50 uitdagende puzzels op te lossen. In de originele Brains moest je een Japanse tuin samenstellen die steeds aan de gegeven voorwaarden voldeed. In Brains: Toverdrank is het zaak om de juiste hoeveelheid ingrediënten neer te leggen. Met 5 moeilijkheidsgraden kan je hier wel even zoet mee zijn.



Carnavalo – 2 tot 6 spelers
Nog niet in de winkels gespot, maar komt er wel aan: Canavalo. Verdien als carnavalsleider zoveel mogelijk veren op de verschillende feestlocaties. Ontwijk Prins Carnaval, die mensen voor zijn populaire optocht werdft.Wie gaat het slimste met de chaotische en verrassende situaties om? Het lijkt voornamelijk een spel voor de Lage landen in februari, maar qua vrolijke kleurtjes en artwork spreekt het in ieder geval tot de verbeelding.

Catan: De opkomst van de Inca’s - 3 tot 4 spelers
We blijven nog even bij Catan met een gloednieuwe opzichzelfstaande Catan editie. We vertelden er een tijdje terug al meer over. Door drie era’s heen herbouw en ontwikkel je driemaal je eigen Inca stam. Tijdens elke doorgroei laat je je oude stam achter, maar blijven je oude steden bestaan totdat een andere speler overheen bouwt. Het idee is dat het spel zo dynamischer wordt als voorheen. Een leuke insteek, die eind september in de winkels zal komen te liggen.



The Climbers - 2 tot 5 spelers

Een spel wat mij persoonlijk erg aanspreekt is The Climbers, al is het alleen maar vanwege het unieke stijltje van de blokjes en de ladders. Het doel is om als eerste het hoogste punt te bereiken, je mag echter alleen klimmen via de blokjes die dezelfde kleur dragen als jouw pion. Simpeler kan het haast niet qua concept, ik ben heel benieuwd hoe deze uit de verf gaat komen.



Twee nieuwe Exits & nieuwe Pocket Escape Room
Ben je fan van de Escape room achtige bordspellen? An is het goed om te weten dat komend najaar twee nieuwe EXIT spellen het daglicht zullen zien: EXIT Het Mysterieuze Museum en EXIT: De Enge Villa. Daarnaast volgen er twee nieuwe delen in de Pocket Escape Room serie. De eerste heet Het Mysterie van Eldorado dat je meeneemt naar een mysterieus bos in de zoektocht naar Eldorado. Het tweede nieuwe avontuur is verder nog niets van bekend.



Raja’s van de Ganges – 2 tot 4 spelers
Eerder al in het engels uitgebracht door Huch!, binnenkort volgt er ook een Nederlandse versie die uitgegeven zal worden door 999 Games. Raja’s van de Ganges is een Worker Replacement spel waarbij je je arbeiders en dobbelstenen slim in moet zetten om zo rijkdom en roem te verkrijgen. Je kunt naar de haven, de markt, het paleis en de steengroeve. Daarnaast kan karma je helpen vervelende situaties de juiste kant op te sturen. Wie maakte het beste gebruik van zijn middelen? Dat zullen we binnenkort kunnen gaan zien.



De Legende van Andor: Bonusbox – 2 tot 4 spelers
Geen vierde deel, wel een jubileum doos met daarin vier gloednieuwe legenden, plus een gloednieuwe held: de Wolfskrijger. Daarnaast zitten er nieuwe gebeurteniskaarten in en... een sfeervolle ehrrr soundtrack? Ik hoop dat het een code is voor een app, want niet veel hebben nog een CD-speler, of wie weet kan die in de PlayStation, maar ja wat spannende muziek zorgt natuurlijk wel voor de nodige sfeer. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de nieuwe legendes.



Patchwork Light – 2 spelers
Patchwork is een echt spel voor koppels. Creeer een zo effiecient mogelijke deken met Tetris achtige lapjes en verzamel zoveel mogelijk knopen. Vorige week is Patchwork Light uitgekomen die gericht is op de jongere aanwinsten in de familie. Het spel is simpeler van opzet, want je tableau is kleiner en lapjes hoeven niet meer aan elkaar te grenzen wanneer je ze neerlegt. De recensie van deze nieuwste editie vind je hier binnenkort.



Beverbende uitbreiding: Beverclan
Er komt een uitbreiding voor Beverbende genaamd Beverclan. Zelfs de boxart is nog niet bekend, dus er is nog niet veel informatie. Het enige wat we weten is dat Beverclan zowel als uitbreiding gespeeld kan worden als compleet zelfstandig spel. Zelfs het aantal spelers moet nog bekend gemaakt gaan worden, al verwachten we dat die vergelijkbaar zal zijn met Beverbende die je met 2 tot 6 spelers kunt spelen.

Saboteur: De Verloren Mijnen – 3 tot 9 spelers
Er komt een nieuw deel van Saboteur! Twee dwergenclans zoeken naar schatten in de verloren mijnen. Het kan echter zijn dat niet alle clanleden even loyaal zijn en dat zich er een saboteur bevindt in de groep. Omdat pas aan het einde van het spel bekend worden gemaakt wie wie nu is, blijft het tot de laatste kaart spannend.




Genoeg speelplezier in aantocht
Dat zijn de nieuwe spellen die we uit de 999 Games gids hebben kunne vissen voor boekjaar 2018- 2019. Zit er iets bij waar jij wel warm van wordt? Ook al komt dat misschien door het weer natuurlijk. In ieder geval zijn er weer heel wat nieuwe spellen in aantocht, zodra ze beschikbaar zijn bij winkels zullen ook wij ze toevoegen aan onze prijslijsten zodat je altijd de beste prijs kunt vinden voor je bordspel cravings.

Geplaatst door Yorn op 25-07-2018 08:47
Aantal keer bekeken: 2911

Reacties

Door Flentrop (464 reacties) op 26-07-2018 07:39
( PM )
Ik dacht dat Raja’ van de Ganges eerder zou uitkomen? Hopelijk zijn er een aantal al te koop met de outletsale in november. Erg zonde van de “gelimiteerde” oplage van Catan GoT waardoor ze €84,99 kunnen vragen...
Door Skull_kid (2509 reacties) op 26-07-2018 10:34
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Patchwork Light
[..]Het spel is simpeler van opzet, want je tableau is kleiner en lapjes hoeven niet meer aan elkaar te grenzen wanneer je ze neerlegt.[..]

Volgens mij verwar je Patchwork met Bärenpark Ik heb net de regels gecheckt (stel je voor dat we Patchwork al die tijd verkeerd hebben gespeeld) en daar kan ik niets vinden over dat ze aan elkaar gelegd moeten worden?

Wel goed dat het spel nu ook uitkomt in een kindvriendelijkere versie, al is de gewone versie nou ook weer niet ZO moeilijk.
Door Yorn (402 reacties) op 26-07-2018 11:59
( PM )
Quote:
Ik dacht dat Raja’ van de Ganges eerder zou uitkomen? Hopelijk zijn er een aantal al te koop met de outletsale in november. Erg zonde van de “gelimiteerde” oplage van Catan GoT waardoor ze €84,99 kunnen vragen...

Hij zou in april uitkomen, maar door productie issues is die uitgesteld naar later dit jaar.

@Skull nu je het zegt, klopt! Wij hebben het altijd zo gespeeld dat ze elkaar aanraakten. Wel extra uitdaging:-)