Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Het aftellen is begonnen, Spiel 2018

De pepernoten liggen al weer in de winkels en het aftellen naar de kerstdagen is alweer begonnen, nog 135 dagen, oftewel nog 19 weekenden. Maar wij bij Budgetspelen hebben een compleet andere countdown,
namelijk nog maar 74 nachtjes slapen tot Spiel!





Spiel is HET grootste bordspelevent ter wereld en bestaat uit meer dan 72 000 m2 bordspelplezier. De beurs vind plaats van 25 t/m 28 oktober 2018 in de Messe Essen.
Vorig jaar heeft Spiel wederom een nieuw record kunnen vestigen met ruim 1100 standhouders en 1200 nieuwe spellen. De voorspellingen voor 2018 zijn dat deze records verbroken gaan worden.
En….. Budgetspelen is er wederom weer bij! Candyshine en ik gaan ook dit jaar weer voor jullie de nieuwste spellen spelen, de meest opvallende releases opzoeken en uiteraard leuke koopjes spotten.

Mocht je nieuwgierig zijn naar onze indrukken van vorig jaar, lees ons verslag van
de persconferentie en de eerste dag

Praktische informatie:
Entree: Dagkaart 13 euro, alle-dagenkaart: 31 euro
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 19.00 uur, zondag van 10.00 – 18.00 uur
Adres: Messeplatz 1, 45131 Essen voorheen Norbertstrasse 2)


Alle praktische informatie is hier te vinden, Mocht je net als wij vooraf je route willen uitstippelen dan kan je 10 dagen voor Spiel op hun website alle zaalindelingen vinden. Deze zijn echt aan te raden omdat het bijna onmogelijk is om alles te zien en te spelen.





Op internet zijn inmiddels ook de releaselijsten in de omloop met de nieuwste spellen, die met name ons Redactieteam al aan het doorspitten is en de komende weken zal toelichten. Daarnaast zijn er veel Kickstarter bedrijven die een afhaaloptie op Spiel hebben. Genoeg redenen om naar Spiel te gaan.

Budgetspelen zal er bij zijn, maar wie gaat er nog meer heen en waar kijken jullie naar uit? Laat het ons weten in de comments.

Geplaatst door Carientje op 12-08-2018 11:16
Aantal keer bekeken: 2304

Reacties

Door Videostar (477 reacties) op 12-08-2018 22:43
( PM )
Het is wel heel erg groot aan het worden. Maar goed, ik ga één dagje en probeer vooraf uit te vinden waar ik moet zijn om wat te zien. Spelen komt er op die ene dag amper van, het is meer een veredeld boodschappen doen. De tijden zijn voorbij dat ik met tientallen spellen thuis kwam, omdat ik ondertussen geleerd heb dat het gros van de fors afgeprijsde spellen op z’n best middelmatig zijn. Toch leuk om dat ene pareltje er dan uit te vissen.
Door Egg citizen (944 reacties) op 13-08-2018 02:08
( PM )
Ik zal ook weer van de partij zijn. Een kamer is alweer geboekt voor 4 nachten want ja, ik zal er donderdag t/m zondag op de beurs rondlopen. Zelf ben ik juist meer geïnteresseerd in het daadwerkelijk spelen van de spellen, heb ik de vorige jaren ook gedaan... eigenlijk ben ik erg weinig van het kopen op SPIEL. Ik koop een spel niet, omdat het in de aanbieding is, ik koop een spel, omdat het mij bevalt... en mocht ik nog twijfelen, dan is het blijkbaar niet leuk genoeg
Door Carientje (624 reacties) op 13-08-2018 18:01
( PM )
Leuk om te lezen dat mensen komen voor shoppen en spelen. Zelf heb ik een mengelmoes. Ga 2 kickstarters afhalen, ga een paar spellen spelen en probeer natuurlijk wat bijzondere spellen te scoren. Candyshine en ik hebben een apartementje voor 5 dagen.
Door CandyShine (1137 reacties) op 13-08-2018 18:26
( PM )
Quote:
Leuk om te lezen dat mensen komen voor shoppen en spelen. Zelf heb ik een mengelmoes. Ga 2 kickstarters afhalen, ga een paar spellen spelen en probeer natuurlijk wat bijzondere spellen te scoren. Candyshine en ik hebben een apartementje voor 5 dagen.

Jaa zin in! Voor mij zal het evenwicht daar jaar waarschijnlijk voor het eerst meer op kijken/kopen en minder op spelen liggen. Verder afspraken met uitgevers en daarnaast achter de Dice Tower booth staan en wellicht nog wat content maken aangezien mijn zusje waarmee ik ook filmpjes voor DT schiet ook komt voor een dag. Er komen op verschillende dagen ook best wat vrienden, dus het wordt met veel mensen gezellig hangen en rondlopen.
Door Yoghurt_Bij (62 reacties) op 13-08-2018 21:24
( PM )
Hahahaha Wurst Case Scenario viel me meteen op in de lijst, ik hou wel van die duistere humor spellen. Sort a like Sausage Party the game , Ik ga zelf helaas niet moet maar even iemand sjatteren om een exemplaar mee te nemen