Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 23 augustus 2018


Hoi allemaal,
Het is weer tijd voor een Kickstarter update. Met Essen Spiel voor de deur is de kans dat ik daadwerkelijk al mijn waardevolle geld in een kickstarter pomp erg klein. Je kan ten slotte je geld maar één keer uitgeven. Maar mocht geld geen bezwaar zijn, dan heb ik hier een lijstje met spellen die onlangs op Kickstarter zijn verschenen en je nu nog kunt backen!

Colonialism (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $79 (ca. €68)
Verzendkosten: $25 (ca. €22) en EU vriendelijk
Eindigt op: 13 september 2018
Verwachte levering: september 2018



Omschrijving: Colonialism is een heruitgave nu op kickstarter gebracht door Compass Games, die het origineel van Spielworxx nu aan een groter publiek willen aanbieden.
Het spel draait om het imperialisme van de 19de en vroege 20ste eeuw. Elke speler neemt de rol van een anonieme koloniale macht. Spelers zullen proberen invloed te krijgen in de niet-geïndustrialiseerde gebieden van het spelbord en zo veel mogelijk bronnen te verzamelen. Hoewel de koloniale machten anoniem zijn, probeert het spel wel een serieuze, maar abstracte, blik te werpen op dit duistere hoofdstuk in de recente wereldgeschiedenis.

Mijn mening: Dit spel ziet er inderdaad erg abstract uit. Het koloniale thema komt ondanks dat wel goed naar voren, de spelmakers schromen niet om je te laten weten dat je de lokale bevolking misbruikt. Dit wordt op een zo respectvol mogelijke manier gedaan. Toch kan dit thema sommige mensen afschrikken, maar deze uitvoering stoort mij niet. Het spel valt onder de zwaardere categorie wat mij ook erg ligt. Dus als dit ook voor jou geldt, , dan is dit een aanrader.

Blackstone Castle (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $29 (ca. €25)
Verzendkosten: $15 (ca. €13) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 september 2018
Verwachte levering: maart 2019



Omschrijving: Help je koning om politieke intriges uit te voeren om het koninkrijk te beschermen! Beveel tovenaars en ridders om het bord aan te passen en meer tovenaars en ridders aan te trekken, de koning te beïnvloeden en trucs the voltooien! Door het schuiven, verplaatsen of omdraaien van de vazal kaarten, kun je je opdrachten vervullen en invloed krijgen om het koninkrijk te redden.

Mijn mening: Dit spel is één grote puzzel, waarbij je ook in de gaten moet houden waar andere spelers voor gaan. Het systeem voelt voor mij erg origineel aan en ik denk dat dit een goed spel kan zijn voor mensen die houden van het strategisch plaatsen van speelstukken of kaarten. Ik ga deze zeker weten in de gaten houden.

Infinities: Defiance of Fate (link)
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $39 (ca. €34)
Verzendkosten: $10 (ca. €9) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 september 2018
Verwachte levering: juli 2019



Omschrijving: Het multiversum is een onmogelijk uitgestrekt bestaan dat rekening houdt met elke mogelijke uitkomst van elk mogelijk punt van verschil. In Infinities: Defiance of Fate ben jij de leider van een sci-fi of fantasie factie die probeert:
  • - een leger te vormen.
  • - de werelden waar je doorheen loopt vorm te geven.
  • - je lotsbestemming te vervullen of te herdefiniëren.
Ervaar een combinatie van toegankelijke, tactische gameplay en rijke, flexibele verhalen terwijl je je eigen tijdlijnen smeedt.

Mijn mening: Dit spel ziet er erg mooi uit. Ik vind de combinatie van fantasie en sci-fi erg leuk. Dat je dit spel co-op met een verhaal of juist als een ieder voor zich spel kan spelen maakt dit spel erg aantrekkelijk. Wederom een spel om in de gaten te houden.

The Ancient World (2nd edition) (link)
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $50 (ca. €43)
Verzendkosten: $15 (ca. €13) en EU vriendelijk
Eindigt op: 8 september 2018
Verwachte levering: juni 2019



Omschrijving: In The Ancient World strijden spelers om de grootste en meest invloedrijke stadstaat te worden door burgers, inkomsten en het leger te beheren en door titanen te verslaan. Spelers sturen omstebeurt burgers om speciale acties te ondernemen of gebruiken militaire kaarten om titanen aan te vallen. Één van de acties die een burger kan uitvoeren, is het bouwen van Keizerrijk kaarten. Deze geven je meer burgers, geld en mogelijkheden. De invloed van een stadstaat wordt gemeten door de verzameling van stam vaandels. Elk Keizerrijk kaart heeft één of meerdere stam vaandels en stam vaandels kunnen ook gewonnen worden door titanen te verslaan. Spelers krijgen overwinningspunten voor hun verzamelingen en wie na zes rondes de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

Ten opzichte van de eerste editie (uit 2014) zijn er een aantal punten aangepast:
  • - De titanen zijn iets bijgewerkt en er zijn nieuwe bij gekomen.
  • - De titanen vallen ook jou aan!
  • - Er is een nieuwe resource, namelijk Ambrosia.
  • - De spelerborden zijn aangepast en vergroot.
  • - De kaarten zijn bijgewerkt.

Mijn mening: Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik nog nooit een Red Raven game heb gespeeld. Ik hoor heel vaak dat ze erg goed zijn, maar het is er nog nooit van gekomen. Toen ik keek naar deze kickstarter begreep ik wat ik tot nu toe gemist heb. Red Raven heeft een unieke grafische stijl en het spel oogt erg gestroomlijnd. Zeker een spel voor mijn “nog-te-spelen” lijstje.

Geplaatst door Dutchyoda op 23-08-2018 22:24
Aantal keer bekeken: 1718

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 24-08-2018 09:22
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik heb het gevoel dat ik KS-moe ben geworden. Waar ik voorheen echt gegrepen kon worden door zo'n beetje elke succesvolle campagne, is dat nu een beetje weg.

Ik denk dat er 3 redenen voor zijn:
1) Ik heb nog superveel kickstarters waar ik wacht op het product
2) Ik heb geen plek meer
3) Mijn ervaring met The Grid Game (zie KS-topic)

Maar toch mooi, zo'n overzicht Misschien handig met wat linkjes naar desbetreffende campagnes?
Door Dutchyoda (258 reacties) op 24-08-2018 10:02
( PM )
Quote:
Maar toch mooi, zo'n overzicht Misschien handig met wat linkjes naar desbetreffende campagnes?
Bedankt, ik heb de links toegevoegd.
Door CandyShine (1137 reacties) op 24-08-2018 10:03
( PM )
Ja ik heb nu ook wel wat moois wat eraan zit te komen idd! Dus herkenbaar. Ben wel vandaag benieuwd naar de start van Starcadia Quest. Heb de vorige allebei, dus de completionist in mij wil deze wel graag.
Door Videostar (480 reacties) op 24-08-2018 12:34
( PM )
Denk dat het ook wel goed is om het KS-pakketje van Quined te vermelden, de sympathieke Nederlandse uitgever. Met name Counterfeiters ziet er goed én leuk uit. Pick-up op Spiel is een mogelijkheid.
https://www.kickstarter.com/projects/875312453/firenze-raiatea-counterfeiters
Door StanTem (505 reacties) op 25-08-2018 17:42
( PM )
Onbekende verzendkosten? Klopt toch niet hoor.

Colonialism kost 25 dollar om te verzenden.
The Ancient World 15 dollar. (upgrade pack is 10 dollar)
Door Lorddraco (24 reacties) op 26-08-2018 12:25
( PM )
Infinities: Defiance of Fate gebacked. Ziet er te fraai uit om het niet te doen Plus ik wacht maar op 1 andere KS op moment.
Door Dutchyoda (258 reacties) op 26-08-2018 12:40
( PM )
Quote:
Onbekende verzendkosten? Klopt toch niet hoor.

Colonialism kost 25 dollar om te verzenden.
The Ancient World 15 dollar. (upgrade pack is 10 dollar)
Bedankt, ik heb het aangepast.