Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Stonemaier Games komt met Between Two Castles Of Mad King Ludwig

Vandaag heeft Stonemaier Games hun nieuwste spel aangekondigd: Between Two Castles Of Mad King Ludwig. Mensen die al langer in de hobby meedraaien herkennen hierin de titels van twee bekende spellen: Between Two Cities van Stonemaier Games en Castles of Mad King Ludwig van Bezier Games. Deze zijn dus nu samengekomen in één spel.
Bezier heeft de “Mad King Ludwig”-licentie gedeeld met Stonemaier Games om dit mogelijk te maken.

Between Two Castles (om het kort te houden) is een spel voor drie tot zeven spelers met een variant voor twee spelers. Het duurt ongeveer 45 tot 60 minuten om te spelen en kost $45 (ca. €40).
In Between Two Castles bouw je een kasteel samen met de spelers naast je; één aan je linkerkant en één aan je rechterkant. Overleg met je je medespeler welke tegel jullie waar moeten plaatsen. Je begint met negen tegels en kiest daarvan twee, voor elk van je kasteel één. De overige tegels gaan naar de spelers aan je rechterkant. Dit wordt herhaald tot er nog maar één tegel over is. Nu herhaal je het proces nogmaals maar deze keer geef je de stapel door naar de speler aan je linkerkant. Na deze ronde wordt de score van je kasteel opgemaakt. Kamers scoren punten afhankelijk van hun positie in het kasteel en de naastgelegen ruimtes. Het kasteel met de minste punten is je score. Degene met de hoogste score wint.

Het spel komt op 19 oktober aanstaande uit, maar is nu al als pre-order beschikbaar op de site van Stonemaier Games. Mocht je echter van plan zijn om naar Essen Spiel te gaan, dan kan je je pre-order plaatsen bij Bezier Games en het bij hen ophalen.

Geplaatst door Dutchyoda op 29-08-2018 21:40
Aantal keer bekeken: 2237

Reacties

Door Geert27 (646 reacties) op 30-08-2018 22:05
( PM )
Ziet er goed uit
Door Skull_kid (2507 reacties) op 31-08-2018 13:15
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik ken alleen Castle of Mad King Ludwig, dus ik vind het lastig om te zeggen of dit iets goeds is of niet.
Door Sunnyfield (202 reacties) op 31-08-2018 16:31
( PM )
Ik vind beide oorspronkelijke spellen heel leuk. Dit nieuwe spel voelt aan als een complexere versie van Between Two Cities. Ik vind de charme van Between Two Cities juist dat het zo lekker simpel en snel speelt. Ik kijk er naar uit Between Two Castle te spelen.