Dicks Starter Kick voor 22 november 2018


Hoi allemaal,

Het snelle dalen van de temperatuur (en misschien ook mijn fysieke conditie) zorgden er voor dat ik vorige week tijdelijk was uitgeschakeld door koorts. Maar de koorts is weer weg, dus hoog tijd voor een nieuwe lijst kickstarters, want ondanks dat december voor de deur staat, staan de campagnes niet stil. Het thema van deze week is: buitengewoon / apart. Laat in de comments weten of er wat voor je tussen zit. Of laat je Kickstarter nu even links liggen om je geld uit te geven aan cadeaus voor de komende maand?

Awkward Guests (link)


Aantal spelers: 2 tot 8
Basis pledge level: €31
Verzendkosten: €8 en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 december 2018
Verwachte levering: juni 2019Omschrijving: Mr. Walton is vermoord en het is aan jou om te achterhalen wie het heeft gedaan, waarom en waarmee. Tijdens je beurt geef je aan waarover je informatie wilt (locatie of gasten). Andere spelers kunnen dan gedekt kaarten neerleggen die daarmee te maken hebben en hun waarde aangeven. Jij kiest vervolgens een speler uit en ruilt kaarten van jouw hand met dezelfde totale waarde. Met behulp van de aanwijzingen op de kaarten kan je de moord oplossen.

Mijn mening: Deze variatie op een ‘wie heeft het gedaan’-spel spreekt mij erg aan. Er is geen geschreeuw. Omdat de aanwijzingen via de kaarten gaan is er veel minder kans dat iemand zich vergist met het geven van de aanwijzingen. Al met al lijkt me dit een leuk spel.

Extraordinary Adventures: Pirates! (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $49 (ca. €43)
Verzendkosten: $16 (ca. €14) en EU vriendelijk
Eindigt op: 5 december 2018
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: Varend over drie verschillende zeeroutes ga je eropuit om kooplieden te overvallen, havens aan te doen en schatten te werven. Gebruik je kaarten om te bepalen hoe ver je vooruit gaat, of gebruik ze voor hun speciale kracht. Tijdens je rooftocht over het Caribisch gebied verzamel je goederen, schatten en bemanning. Zo wordt jouw verzameling kaarten steeds beter. Heb jij aan het eind de meeste punten, dan ben jij de beste piraat!

Mijn mening: Het race aspect van het spel lijkt me geweldig. Racen over de routes, racen om de juiste schatten te vinden of racen om als eerst kooplui te overvallen. Nooit zal je zonder een optie zitten. Dit maakt het spel erg aantrekkelijk voor mij.

Metal (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $35 (ca. €31)
Verzendkosten: $15 (ca. €13) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 december 2018
Verwachte levering: juni 2019Omschrijving: Alles is in dit spel is van metaal, zelfs de doos. De handleiding is de enige uitzondering. In de doos zit een verzameling aan spelletjes. De meesten draaien om het omgooien van kegeltjes en punten scoren. Ideaal als je maar heel even tijd hebt. Dit moet het begin zijn van een spellenlijn gebaseerd op één materiaal. In de toekomst komt nog hout, papier, rubber en kleding stof.

Mijn mening: Het unieke karakter is naar mijn mening erg cool. De spelletjes zelf zijn erg simpel en daar kan ik prima mee leven. Soms wil ik een simpel spelletje spelen om even de tijd door te komen.

Snelvuur


Pipeline: Een zwaar economisch spel over het raffineren van olie. (link)
Atlantis Rising: Samenwerken om de mensen van Atlantis te redden terwijl het eiland wegzakt in de zee.(link)
City of the Big Shoulders: Bouw Chicago op in een economisch spel met 18xx-achtige mechanismen, maar zonder de treinen. (link)
Oak & Iron: Een strategisch spel waarin je met jouw vloot probeert je tegenstander uit te schakelen. (link)
Rallyman: GT: Een racespel met zeshoekige tegels waardoor je veel verschillende banen kunt maken. (link)
Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice: Een sluipspel gebaseerd op de videogame en met de mechanismen uit V-Commandos. (link)

Geplaatst door Dutchyoda op 22-11-2018 11:59
Aantal keer bekeken: 408

Reacties

Door Skull_kid (1543 reacties) op 22-11-2018 14:10
Rol: Forum Moderator
( PM )
Voor mij deze keer alleen maar Awkward Guests!