Dicks Starter Kick voor 20 december 2018


Hoi allemaal,

Nog een handjevol nachtjes tot Kerst en vervolgens slechts een week later zit het jaar 2018 er al weer op. De periode rond de feestdagen is een erg rustige periode op kickstartergebied. Ik heb daarom dit keer geen thema bepaald. Tijd om met jullie mijn laatste keuzes voor 2018 te delen!

Roll Through The Ages: The Iron Age (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $29,- (ca. €25,-)
Verzendkosten: $14,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 2 januari 2019
Verwachte levering: februari 2019Omschrijving: Dit is de opvolger van Roll Through The Ages: The Bronze Age. Het doel van het spel is om de meeste punten te verzamelen door het welvarendste rijk te verkrijgen. Tijdens je beurt gooi je met dobbelstenen. Gooi je doodskoppen, dan ben je die dobbelstenen kwijt. Bij de rest mag je kiezen om te bewaren of nogmaals te gooien net als bij Yahtzee. Vervolgens kan je de dobbelstenen gebruiken voor verschillende acties: voedsel en goederen verzamelen, je mensen voeden, rampen verwerken, vechten met anderen en/of bouwen. Is jouw rijk aan het eind het machtigst?

Mijn mening: Ik heb het eerste deel nooit gespeeld. Dit spel lijkt me iets voor mensen die ook van Roll for the Galaxy houden of misschien erg genoten hebben van The Bronze Age. Zelf ben ik niet de grootste fan van het Yahtzee mechanisme. Ik voel mezelf te afhankelijk van wat ik gooi.

Valda (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: €49,-
Verzendkosten: €15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 6 januari 2019
Verwachte levering: april 2019Omschrijving: Je bent uitgekozen om een Noorse god te worden. Ben jij na zes ronden de speler met de meeste volgers? Dan ben jij de winnaar. Tijdens je beurt gooi je met dobbelstenen om te zien hoeveel middelen je hebt. Vervolgens ga je in combinatie met je kaarten tempels en gebouwen voor grondstoffen bouwen. Deze grondstoffen zijn goddelijk bloed, goud en diamanten. Tempels geven je extra volgers en kaarten voor je volgende beurt. De andere gebouwen geven je extra dobbelstenen voor de volgende beurt. Heb je aan het eind de meeste volgers, dan ben jij de winnaar.

Mijn mening: Net als bij Through The Ages wordt er veel met dobbelstenen gewerkt. Maar nu heb je meer controle over de hoeveelheid dobbelstenen die je kan gebruiken. Ook heb je nog kaarten waarmee je verschillende acties kan ondernemen. Toch wil ik deze eerst proberen voordat ik mijn geld er aan besteedt. Ik weet niet precies waarom, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd.

Stonehenge and the Sun (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: Y6200,- (ca. €49,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en EU vriendelijk (alleen bij basis pledge level)
Eindigt op: 19 januari 2019
Verwachte levering: december 2019Omschrijving: In dit spel bouw je gezamenlijk Stonehenge na. Maar na je beurt moet je een sloopkogeltje tussen de stenen zwaaien naar de andere kant. Gooi je stenen om, dan houd je die bij je. Als alle stenen in jouw eigen gecreëerde Stonehenge geplaatst zijn, is het spel afgelopen en is degene die de minste stenen heeft omgegooid, degene die je bij je houdt, is de winnaar.

Mijn mening: Ik ben een fan van Jordan Drapers pogingen om met innoverende ideeën te komen. Ook dit is weer iets wat ik nooit in een spel heb gezien. Het spel komt met een permanente en tijdelijke haak om het sloopkogeltje op te hangen. Hoe praktisch dit is, moet nog blijken, maar uniek is het zeker.

Fences (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $25,- (ca. €22,-)
Verzendkosten: $22,- (ca. €19,-)
Eindigt op: 15 januari 2019
Verwachte levering: april 2019Omschrijving: In Fences plaats je tegels met hekken om verschillende weides te maken. Zodra je een tegel legt mag je, in een weide die nog niet is opgeëist, een schuur plaatsen. Zodra een weide wordt dichtgebouwd, worden er punten toegewezen aan degene met de meeste schuren in een weide, en aan degene die de weide dicht heeft gebouwd. Hoeveel punten je krijgt is afhankelijk van je boer(in) die je aan het begin gekregen hebt. Elke boer(in) heeft een voorkeur voor een type dier. Zodra de tegels op zijn is het spel afgelopen en weides, die niet dicht zijn, geven geen punten. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Mensen die bekend zijn met Carcassonne, krijgen waarschijnlijk een déjà vu. Dit spel lijkt me echter nog simpeler dan Carcassonne en dat is niet per se verkeerd. Voor mensen die juist houden van lichte tegel spellen is dit ideaal.

En zit er nog wat tussen voor jullie? Hoe is jullie 2018 verlopen wat betreft Kickstarter? En wat verwacht je van 2019? Laat het hieronder weten. Dit is de laatste Kickstarter update van het jaar. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling. Ik hoop jullie volgend jaar weer van mooi updates te voorzien!

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 20-12-2018 21:24
Aantal keer bekeken: 627

Reacties

Door Carientje (554 reacties) op 21-12-2018 08:21
( PM )
Vergeet dit hilarische spel niet. War on chicken island. Kijk vooral eens naar de minis
Door Sander (7 reacties) op 24-12-2018 10:56
( PM )
Hmm, dat ziet er inderdaad vermakelijk uit!
Door Videostar (47 reacties) op 24-12-2018 11:59
( PM )
Wat is ‘Stonehenge and the Sun’ een stom spel zeg. Thematisch slaat het nergens op en met die haak in het plafond mag je het ook zelf lekker uitzoeken.
Faal.

De link van ‘Stonehenge and the Sun’ verwijst trouwens naar Chai.
Door Dutchyoda (65 reacties) op 24-12-2018 14:46
( PM )
Quote:
Wat is ‘Stonehenge and the Sun’ een stom spel zeg. Thematisch slaat het nergens op en met die haak in het plafond mag je het ook zelf lekker uitzoeken.
Faal.

De link van ‘Stonehenge and the Sun’ verwijst trouwens naar Chai.

Ik deel die mening niet, anders deelde ik hem niet. De link klopt nu wel, bedankt.
Door StanTem (139 reacties) op 29-12-2018 17:45
( PM )
Ik heb Valda gebackt. Heb woensdag een playtest gedaan en ben toch wel overtuigd.