Dicks Starter Kick voor 3 januari 2019


Hoi allemaal,

Laat ik beginnen met jullie het allerbeste toe te wensen voor het aankomende jaar. Op dit moment is het nog erg rustig op Kickstarter, maar over een week gaat het feest weer beginnen. Over die campagnes zal je over twee weken kunnen lezen, maar voor nu zijn er toch een aantal die ik met jullie wil delen.

Brutus (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €34,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 31 januari 2019
Verwachte levering: december 2019Omschrijving: In Brutus probeer je de meeste invloed te krijgen en de nieuwe leider te worden. Iedere speler is een keizer. Elke beurt verplaats je je keizer naar een gebied dat niet grenst aan dat van een andere keizer. Je krijgt de eventuele bonussen van die locatie. Dit is bijvoorbeeld geld, invloed of Sicarii. Vervolgens verplaats je een Sicarius in een rechte lijn vanaf je keizer. Met Sicarii probeer je een gebied af te zetten. Je kan zo een gebied afsluiten zodat niemand deze meer kan afpakken. Degene die aan het eind van het spel de meeste invloed heeft, wint. Elk veld in jouw gebied is invloed en met je geld kan je ook invloed kopen.

Mijn mening: Dit spel klinkt erg interessant. Het spelbord is trouwens ook modulair waardoor het zich makkelijk aanpast aan het spelersaantal. Ik hou deze zeker in de gaten.

Nocturion (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $35,- (ca. €31,-)
Verzendkosten: $13,- (ca. €10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 16 januari 2019
Verwachte levering: augustus 2019Omschrijving: In Nocturion verzamel je goederen, laat je je leger groeien en voltooi je missies. Dit alles voor overwinningspunten. Degene met de meeste punten aan het eind wint. In het begin van de ronde gooit de startspeler een aantal dobbelstenen. Dit aantal is gelijk aan het aantal spelers plus extra dobbelstenen vanuit bonussen. Vervolgens kiezen de spelers omstebeurt een dobbelsteen uit. Als je een derde dobbelsteen krijgt, dan krijg je daarvoor in de plaats een grondstof.
Als alle dobbelstenen vergeven zijn, dan mogen de spelers deze gebruiken. De dobbelstenen mogen alleen geplaatst worden in regio’s die de waardes toestaan en op een gebied dat nog niet bezet is. De speler krijgt dan de grondstof van dat gebied tot een maximum van zes op hand. Verder kan de speciale actie van het gebied gebruikt worden om de juiste grondstoffen te krijgen. Je kan ook nog beesten activeren en erfstukken krijgen. Met je grondstoffen kan je een missie voltooien. Als iedere speler klaar is, wordt het bord hervuld. Dit gaat door tot en met de laatste ronde, waarna je punten telt voor de missies en erfstukken.

Mijn mening: Het spel klinkt in eerst instantie niet erg origineel. Toch denk ik dat het plaatsen van de dobbelstenen wat vernieuwing kan brengen. Je kiest niet meteen voor de hoogste dobbelsteen, maar voor de waarde waar jij je dobbelsteen wilt plaatsen. Het is in mijn ogen geen zwaar spel en makkelijk voor beginnende spelers om in te stappen. Dit is misschien iets te licht voor mij om nog aan mijn collectie toe te voegen.

Kraken Ataken! (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $25,- (ca. €22,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. €6,-)
Eindigt op: 26 januari 2019
Verwachte levering: october 2019Omschrijving: In Kraken Ataken ben je een reuzeninktvis die probeert een piratenschip te plunderen. Blind leg je kaarten neer onder je kraak. Op die kaarten staan het aantal en types tentakels. Je kraak plaats je bij een schip naar keuze. Als iedereen klaar is, gaat het gevecht beginnen. Is er geen tegenstander bij het schip, dan vecht je direct tegen de piraat, maar let op: piraten kunnen bestand zijn tegen bepaalde tentakels. Als je meer tentakels overhoudt dan de gezondheid van de piraat, dan is die verslagen en krijg jij de schat.
Is er daarentegen wel een tegenstander, dan zal je die eerst moeten verslaan. Degene met de meeste tentakels mag proberen het schip over te nemen.
Je kan natuurlijk proberen het gevecht te verstoren door wat tentakels uit te schakelen. Heb jij aan het eind de meeste punten veroverd? Dan ben jij de winnaar.

Mijn mening: Dit spel lijkt op Battleline of Schotten Totten met wat meer diepgang. Deze spellen spelen snel weg en dat zal dit waarschijnlijk ook doen. Al met al is dit een geinige filler om in de gaten te houden.

Terugblik op 201


Tja, drie campagnes is natuurlijk erg magertjes. Maar dit is niet raar voor deze tijd van het jaar. Het geeft ook meteen een moment om even terug te kijken naar het afgelopen kickstarterjaar.
Ik heb aardig wat projecten gebacked in 2018 en degene die ik al binnen heb, stellen mij tot nu toe niet teleur. Sterker nog: vijf ervan staan in mijn top tien van afgelopen jaar. En dit hadden er meer kunnen zijn als sommige op tijd binnen waren geweest.
Mensen die ook veel op kickstarter zijn, weten dat vertraging wel eens voor komt. Ik heb in ieder geval zes projecten die voor het einde van 2018 binnen hadden moeten zijn waar ik nog steeds op wacht. Ook heb ik nog een klein dozijn aan projecten die ik dit jaar verwacht.
Dat ik voorlopig verzadigd ben met kickstarterprojecten wil ik niet zeggen, maar ik ga het wel rustiger aan doen. Ik blijf jullie wel nog elke twee weken van leuke updates voorzien, maar ik wil voor mezelf eerst even spelen wat ik hier heb liggen, voordat ik in het volgende project stap.
Of me dit gaat lukken, zullen we nog wel zien, want ik weet nu al dat er volgende week twee projecten starten waar ik eigenlijk meteen in wil stappen: de Ante Up-uitbreiding voor Western Legends en de nieuwe delen van de Tokyo Series van Jordan Draper. Deze kunnen jullie over twee weken zeker in de update terug vinden. Verder dan dat heb ik nog niet in de toekomst gekeken.
En hoe verging jullie 2018 qua Kickstarter en wat zijn jullie plannen voor 2019? Laat het weten via de reacties hieronder.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 03-01-2019 07:54
Aantal keer bekeken: 665

Reacties

Door Bart4june (15 reacties) op 03-01-2019 10:38
( PM )
Tidal Blades: Heroes of the Reef gebacked in 2018. Wordt hopelijk oktober 2019 geleverd.
Door StanTem (139 reacties) op 03-01-2019 11:00
( PM )
Voor Nocturion is er een group pledge waarbij je 35 dollar betaalt voor de Deluxe versie. Is wel met afhaling op Spiel, dus je krijgt die later dan.

Januari wordt ook interessant, Western Legends en Circadians: First Light back ik sowieso al.
Door Carientje (554 reacties) op 03-01-2019 13:45
( PM )
Quote:
Voor Nocturion is er een group pledge waarbij je 35 dollar betaalt voor de Deluxe versie. Is wel met afhaling op Spiel, dus je krijgt die later dan.


Klopt die heb ik ook gebacked via de groupspledge. Het lijkt mij zeer interessant, ook de components. Je krijgt hem inderdaad iets later, maar de meeste mensen hebben denk ik wel genoeg te spelen.