Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Best of the Month - April 2019

Deze maand ging Dick ter land, ter zee en door de lucht. Anna bezocht Mars. Klaas testte zijn mentale gezondheid in een herenhuis en Nona schilderde de natuur.

Nona - Sunset Over Water


April was een hectische maand voor mij, waarin ik helaas veel minder spellen heb gespeeld dan ik zou willen. Voor mijn doen is ongeveer 50 spellen spelen erg weinig, zeker als je bedenkt dat bijna de helft ervan tijdens mijn marathon was. De rest van de maand was dus karig. Qua spellen waren het voornamelijk roll & writes of spellen die ik al eens noemde. Toch heb ik wel een Best of the Month om te delen, namelijk Sunset over Water. In dit spel ben je een schilder die door allerlei natuurlandschappen wandelt en deze gebruikt als inspiratie voor schilderijen. Ik vind het artwork prachtig en voel me altijd heerlijk zen als ik dit speel, zelfs als iedereen gigantisch in de weg loopt en mijn score verpest ;-) Het is een ideaal spelletje voor even tussendoor, want het leert makkelijk aan en duurt niet lang. Er zit ook een solo modus bij, perfect voor tijdens mijn lunch pauzes :)



Dick - Heroes of Land, Air and Sea


April was voor mij een rustige maand wat bordspellen betreft. Ik heb niet veel verschillende spellen gespeeld, maar wel bijna van elke spel genoten. Het spel dat er voor mij met kop en schouders bovenuit stak is Heroes of Land, Air and Sea. In dit spel van een tot zes spelers (zeven met de Pestilence uitbreiding) heeft iedereen een eigen ras. Hoewel elk ras dezelfde verdeling qua eenheden en gebouwen heeft, functioneren die allemaal verschillend.
Tijdens tijdens een ronde kom je tweemaal aan de beurt om een actie te doen. Deze acties verschillen van het recruteren van nieuwe eenheden, het bouwen van gebouwen tot het verplaatsen van eenheden. Bij sommige type acties kunnen je medespelers volgen. Dat wil zeggen een eenheid gebruiken om dezelfde actie te doen, bij anderen mag jij zo’n eenheid gebruiken om nog zo’n type actie te doen. Het uiteindelijk doel is punten halen. Punten kunnen behaald worden door gebieden te ontdekken, gebouwen te bouwen of te vechten met een van je medespelers. Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint.
Met de 3D gebouwen, voertuigen (iedereen heeft een schip en een luchtvaartuig) en miniaturen komt de strijd schitterend tot leven. Ik heb het spel solo en met vier spelers gespeeld en ik kan niet wachten om het een keer met zeven spelers te doen.



Anna - Terraforming Mars


Hij is gespeeld. Terraforming Mars. Het spel wat elke spelavond steevast ergens op een tafel komt. Afgelopen weekend kwam hij dan op mijn tafel en wat heb ik genoten. We speelden met de Prelude uitbreiding die wat mij betreft essentieel is met nieuwe spelers. Prelude zorgt door direct aan het begin richting te geven aan je strategie dat je als nieuwe speler veel makkelijker in het spel komt. Terraforming was dan ook makkelijker om te begrijpen dan ik verwacht had. De effecten van de kaarten zijn duidelijk en het feit dat er zoveel verschillende kaarten zijn, maakt elk potje anders. Ookal kun je op veel verschillende manieren punten scoren, voelt het nooit overweldigend. Ik ben bang dat de vaste Terraforming Mars tafel er nog een lid bij heeft gekregen.



Om jullie ook nog een nieuw spel te geven na deze gouwe ouwe, wil ik het kort over Corinth van Days of Wonder hebben. In deze Roll and Write hebben ze voor twee dingen gezorgd die je niet bij elke Roll and Write ziet. Ten eerste is er behoorlijk wat player interaction doordat je na elkaar kiest welke dobbelstenen je gaat gebruiken. Ten tweede voelt het blaadje meer als een speelveld waarop je verschillende acties kunt uitvoeren. Corinth is wat mij betreft dus zeker een aanrader om is uit te proberen!



Klaas - Mansions of Madness


Net als Anna heb ik ook een moderne klassieker van mijn must play lijstje afgestreept afgelopen maand, want ik heb mijn eerste scenario van Mansions of Madness gespeeld. Met vier andere onderzoekers werd ik wakker in een cel in de kelder van een groot huis, dat bewoond bleek te worden door de leden van een enge sekte die van plan waren mij te slachten tijdens een offerritueel, aargh! Dat is de schurken niet gelukt, maar na flink wat uurtjes dwalen door de villa werden we toch overmeesterd door agressieve sekteleden en hogepriesters. Pittig potje dus, maar geamuseerd heb ik me! Ik snap wel dat dit spel zo geliefd is, al was ik blij dat ik aan het handje mee kon met een paar meer ervaren spelers. De volgende keer wil ik nog beter mijn mannetje staan.



Ook nieuw voor mij en het noemen waard was Pulsar 2849. Heel wat anders, maar even boeiend. In dit spel kies je dobbelstenen uit waarmee je acties kunt doen en bonussen kunt activeren, terwijl je door verre sterrenstelsels reist, energie melkt uit pulsars en verre werelden ontdekt. Uiteindelijk komt het neer op slim punten sprokkelen en dat is genieten voor liefhebbers van spellen als Orléans en Underwater Cities.


Geplaatst door Dutchyoda op 29-04-2019 22:14
Aantal keer bekeken: 1329

Reacties


Er is nog niet gereageerd.