De genomineerden voor Spiel Des Jahres 2019 zijn bekend

De genomineerden voor de Spiel des Jahres prijs zijn vandaag bekendgemaakt. Vrij vertaald gaat het hier om de bordspellen die gaan strijden om de felbegeerde titel: Beste spel van 2019. Het jaar is nog maar net begonnen, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Just One hebben we wel eens met het team gespeeld. Ken je het spel met dat iemand een kaartje op zijn hoofd heeft met wie hij is? Just One lijkt hier op, alleen schrijft iedereen in de groep een hint op ieder hun bordje. Komen echter twee hints overeen, dan mogen die hints niet getoond worden aan die gene die moet raden wie hij is. Een supersimpel spel, maar erg leuk met een grote groep. Ook Wingspan hebben diverse van ons gespeeld en is best goed bevallen. Alle kandidaten die kansmakenvind je hieronder, welke titels heb jij al uitgeprobeerd?


Spiel des Jahres algemeen genomineerden:
- Just One
- Lama
- Werewords


Kennerspiel des Jahres genomineerden: (expertspel)
- Carpe Diem
- Detective: a Modern Crime Boardgame
- Wingspan


Kinderspiel des Jahres:
- Fabulantica
- Go Go Gecko
- Tal der Winkinger (Vallei van de Vikingen)

Geplaatst door Yorn op 20-05-2019 16:23
Aantal keer bekeken: 1033

Reacties

Door Geert27 (276 reacties) op 21-05-2019 09:14
( PM )
Pfff, Carpe Diem verdient dat niet met zo'n belabberde productie. Die gaat duidelijk naar Wingspan.
Door Videostar (52 reacties) op 21-05-2019 09:57
( PM )
Wingspan is aardig maar ik weet niet of het een waardige prijswinnaar zou zijn. Lama is een leuk kaartspelletje waarin je strafpunten management het belangrijkst is. Een originele twist.

De andere spellen heb ik nog niet gespeeld of zelfs niet van gehoord, maar ik hou niet van woordspelletjes... Carpe Diem zou ik graag eens willen spelen.
Door Slick (183 reacties) op 21-05-2019 16:55
( PM )
Ziet er meer uit als een gebrek aan beter dan echt waardige nominaties. Puur gebaseerd op meningen van vrienden en kennissen, want heb zelf geen van deze spellen gespeeld. :)
Door Robbus (65 reacties) op 22-05-2019 06:50
( PM )
Ik vind dat er bij het Kennerspiel mooie spellen uitgezocht zijn. Wingspan vond ik echt top en Carpe Diem ook erg leuk. Ze passen beide zeer goed in de Kennerspielcategorie. Van de overige aangeraden spellen vond ik Paper Tales echt top. Lowlands en Newton zitten goed in elkaar, maar vond ik persoonlijk wat minder. Al met al een mooi rijtje, al hoopte ik eigenlijk dat NEOM erbij zou staan, zodat het wat meer aandacht zou krijgen.

De nominaties en aanraders voor het 'gewone' Spiel zeggen me heel weinig op Reef na. Die vond ik top.
Door Dutchyoda (71 reacties) op 22-05-2019 13:38
( PM )
Ik hoop dat Detective Kennerspiel wint, maar ik vermoed Wingspan.
Bij Spiel zelf heb ik geen echte voorkeur. Lama heb ik nooit gespeeld.
De Kinderspiel kandidaten ken ik geen van allen, maar Vallei v/d Vikingen klinkt het leukst.