Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Digitale versie Gloomhaven nu in Steam Early Access

Het #1 spel op Boardgamegeek, is vanaf deze week ook digitaal te spelen. Gloomhaven is namelijk in Early Acces verschenen. Eindelijk geen gedoe meer met een half uur alles opzetten, je kunt nu direct aan de slag met een klik van de muis.Alleen nog de solo Adventure mode, uiteindelijk de hele coop campaign
De Early Acces versie is nog wel ‘early’, zo zitten er nu nog slechts vier van de 17 klassen in het spel (o.a. de Brute en Spellweaver) en negen typen vijanden, plus drie bazen. Daarnaast is de game op dit momenteel alleen speelbaar in de random adventure mode die dungeons op willekeurige wijze opbouwt. Het spel is nu nog alleen in singleplayer speelbaar, maar krijgt in een later stadium ook een coop modus.

De game blijft in ieder geval 9 tot 12 maanden in early acces, uiteindelijk zal de gehele campagne worden toegevoegd inclusief alle 17 de klassen. Bedenker Isaac Childres helpt tevens mee om enkele digitale exclusieve vijanden aan het spel toe te voegen. Ook de Adventure mode map is in samenwerking met hem opgebouwd.De eerste Steam recensies druppelen binnen
Al met al zijn de eerste recensies over het algemeen positief. Goed om te weten is wel dat een tutorial nog ontbreekt, dus je moet de game momenteel kennen voor je hem kunt spelen. Er zijn verder nog wat bugs glad te strijken en de werking van de potions is men nog niet tevreden over (Ze verdwijnen na enkele gespeelde scenarios automatisch) Daarnaast verdwijnen de schatkisten, vallen en deuren weg in de omgeving, maar het is dan ook een early access titel, grafisch ziet de game er in ieder geval goed uit.

Wie weet leuk dus om solo de random adventure mode door te spelen. Heb je de game bijvoorbeeld al een keer uitgespeeld? Dan biedt de digitale versie een kans om een andere klasse uit te proberen en bij de verschillende scenario’s voor alternatieve keuzes te gaan.

En straks biedt coop in ieder geval genoeg kansen, zo wordt het afspreken met vrienden een stuk gemakkelijker omdat je slechts je PC aan hoeft te zetten. Al blijft rond de tafel zitten met zijn allen natuurlijk het leukst.

Gloomhaven is vanaf nu beschikbaar in Early Acces voor € 24,99.

Wat vind jij van een digitale versie van een game?


Geplaatst door Yorn op 19-07-2019 09:23
Aantal keer bekeken: 436

Reacties

Door Carrot87 (103 reacties) op 28-07-2019 12:32
( PM )
Ik vind het tot nu erg leuk om te doen, wel wat bugs en inderdaad nog weinig variatie. Maar veel potentie! Ideaal als ik geen zin/tijd heb om de bordspel campagne verder te spelen.