Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Azul: Summer Pavillion vandaag aangekondigd

Hoewel de zomer meteorologisch gezien al voorbij is wordt het een prachtige nazomer met een gloednieuwe Azul getiteld Azul: Summer Pavilion.

We keren terug naar Portugal ten tijde van de 16e eeuw. Nu we de paleizen Evora en Sintra hebben verfraaid met de prachtige Azulejos in zowel het origineel als het vervolg: De ramen van Sintra, dienen we koning Manuel I opnieuw door hem te voorzien van een heus zomerpaviljoen vol prachtige keramische tegels. En niet zomaar een zomerpaviljoen, nee namelijk één waar de meest hooggeplaatste leden van de Koninklijke familie kunnen vertoeven.Helaas liet Koning Manuel I het leven voordat er ook maar een steen gelegd was. Aan jou, de nobele meester-ambachtsman de taak om deze laatste wens alsnog te vervullen.
Gedurende zes rondes kun je genieten van nieuwe score-mechanismen, welke gebaseerd zijn op setverzameling en patroonopbouw. De nieuwe stijl van tegels in de vorm van langwerpige diamanten en de spelers- en scoreborden toegevoegd aan deze uitbreiding geven het spel een geheel nieuwe dimensie aan het alom geprezen Azul.

Ontworpen door de beroemde Michael Kiesling en geïllustreerd door Chris Quilliams is Azul: Summer Pavilion een lust voor zowel de geest als het oog. Wees welkom in het prachtige Portugal waar ambachts- mannen en vrouwen van 8 jaar en ouder aan de slag gaan om in circa 30 tot 45 minuten een waar meesterwerk te bouwen. Het bordspel wordt koninklijk gereleased tijdens SPIEL 2019 (24 tot 27 oktober) in het Duitse Essen. Ben je niet in de gelegenheid om dit spektakel te bezoeken dan zal het bordspel kort erna verkrijgbaar zijn in diverse (web)winkels.

Dit zomerse kunstwerk is geschreven door onze nieuwe aanwinst VincenityGeplaatst door Yorn op 03-09-2019 20:49
Aantal keer bekeken: 1034

Reacties

Door Skull_kid (1693 reacties) op 04-09-2019 09:30
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik vind het maar lelijk. Vergeleken met Azul en Azul Sintra zijn dit maar lelijke, fletse kleuren met een vormpje erop. Het is mooi dat ze het systeem zo kunnen veranderen (zonder het ècht te veranderen) en je dus meerdere spellen met hetzelfde idee kan hebben, maar qua uiterlijk hadden ze hier echt wel wat meer kunnen doen.
Door Bleh (158 reacties) op 04-09-2019 10:17
( PM )
Welkom Vincenity.
Dit soort berichten over wat er allemaal nieuw aankomt vind ik wel ontzettend intressant. Mis nog wel eens het een en ander dus dit soort berichten zijn dan altijd welkom.
Door Geert27 (291 reacties) op 05-09-2019 05:35
( PM )
Wat is de functie van de toren die is afgebeeld?

Ik vind de kleuren ook lelijk. Het scoringsmechanisme zal misschien interessant zijn, maar ik houd het voorlopig denk ik nog steeds maar bij het origineel.
Door Mesa (31 reacties) op 05-09-2019 09:58
( PM )
Quote:
Wat is de functie van de toren die is afgebeeld?

Ik vind de kleuren ook lelijk. Het scoringsmechanisme zal misschien interessant zijn, maar ik houd het voorlopig denk ik nog steeds maar bij het origineel.


Die toren zal zijn om de steentjes in op te vangen die 'afgelegd' moeten worden, net als het torentje dat in deel 2 ook toegevoegd was. Kwaliteit van het materiaal was niet heel hoog maar het idee was prima en werkte in mijn ogen beter dan de doos van het spel gebruiken als aflegstapel.

Azul en Azul Sintra spelen we vrij regelmatig dus deze zal ongetwijfeld ook meteen aangeschaft worden. Ik ben het wel eens met de rest dat met name de tegeltjes er een stuk minder mooi uit zien dan bij de vorige delen, hopelijk krijgen die nog een kleine make-over...
Door Fantasyfreak (1070 reacties) op 09-09-2019 07:42
( PM )
Het begint nu al uitgemolken te voelen. Het is mij een beetje te makkelijk om steeds opnieuw een spel wat succesvol was uit te brengen met wat wijzigingen en vraag mij af of veel mensen het dan gaan kopen. Voelt nogal overbodig wat ik met spellen als dobbel zo clever en alle vervolgen van cottage garden ook had dus lekker laten liggen.