Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 17 januari 2020


Hoi allemaal,

Het kickstarter seizoen is weer in volle gang en hoe… Afgelopen dinsdag kwamen drie grote campagnes online die gezamenlijk in de eerst 24 uur al ruim twee miljoen dollar ophaalden. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn op kickstarter. Er waren ook twee campagnes die om verschillende redenen geannuleerd werden. Laten we kijken naar campagnes die nog wel draaien, beginnend met de eerder genoemde grote drie.

Return to Dark Tower (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $125,- (ca. €113,-)
Verzendkosten: $23,- (ca. €20,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 februari 2020
Verwachte levering: februari 2021



Omschrijving: Return to Dark Tower is een bewerking van het oude spel The Dark Tower uit 1981 en gebaseerd op de Dark Tower boekenreeks. In deze nieuwe versie werk je samen met anderen om het kwaad in de toren te verslaan. Je verwijdert zonden uit gebouwen, vecht tegen monsters die je het moeilijk maken terwijl je ook nog eens moet zorgen dat je verschillende opdrachten voltooid. Lukt je dit en versla je de eindbaas, dan win je. Maar als er te veel zonde over je koninkrijk valt, dan is het afgelopen.

Mijn mening: Ik ben niet bekend met het origineel, maar de nieuwe versie heeft een indrukwekkend toren in het midden staan. Deze toren is verbonden met een app op je telefoon en kan zich daardoor aanpassen aan wat er gebeurd in het spel. Ik heb helemaal niks tegen apps in spellen mits deze een logische toevoeging zijn. Dit lijkt bij RtDT het geval te zijn. Het lijkt me een leuk avonturistisch spel voor de hele familie.

Foundations of Rome (link)


Aantal spelers: 1 tot 4 (5 met uitbreiding)
Basis pledge level: $99,- (ca. €89,-)
Verzendkosten: $25,- (ca. €22,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 februari 2020
Verwachte levering: januari 2021



Omschrijving: In Foundations of Rome is het je doel om de meeste punten te verzamelen terwijl jullie allemaal Rome op bouwen. Tijdens je beurt kan je bouwlocaties kopen, een gebouw plaatsen of inkomsten ontvangen. Het bouwen vindt plaats op een algemeen bord, dus je probeert je gebouwen zodanig te plaatsen dat jij er wel punten mee scoort, maar anderen er geen voordeel uit halen. Na elke ronde raakt Rome voller en voller, waardoor het plaatsen steeds uitdagender wordt.

Mijn mening: Dit klinkt als een leuk tegel-leg-spel alleen in plaats van tegels zijn het plastic gebouwtjes. Dit drijft de prijs van het spel wel omhoog, maar zorgt er ook voor dat het er erg mooi uit ziet op tafel. Als het spel is afgelopen zie je ook echt een stad. Ik wil zeker dit spel een keer proberen.

Oath: Chronicles of Empire and Exile (link)


Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $90,- (ca. €81,-)
Verzendkosten: $27,- (ca. €24,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 februari 2020
Verwachte levering: januari 2021



Omschrijving: In Oath beginnen spelers in ballingschap en kunnen ze ervoor kiezen om het moederland met geweld te betreden of in gratie van de Opperheer verzoening te ontvangen. Tijdens het spel zoek je steun, groeit een leger of ontdekt duistere geheimen. Na elk spel verandert de status van het volgende spel. Keuzes die gemaakt zijn kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op de grondstoffen die de volgende keer beschikbaar zullen zijn. Maar dit is geen Legacy spel waarbij de wijzigingen permanent zullen zijn.

Mijn mening: Dit spel is van de makers van Vast en Root. Deze spellen vind ik zelf erg leuk en ik verwacht ook wel veel plezier te kunnen hebben met Oath. Het feit dat het spel elke keer anders is afhankelijk van het vorige spel intrigeert mij. Helemaal omdat je dit per speelgroep kan bijhouden waardoor je niet in de sessie van een andere groep verder gaat.

Herrlof (link)


Aantal spelers: 2
Basis pledge level: €9,-
Verzendkosten: €2,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 februari 2020
Verwachte levering: juli 2020



Omschrijving: Herrlof is een trick-taking (url) spel voor twee spelers. Elke speler krijg 15 kaarten en van de overige kaarten wordt de bovenste getoond als troef voor die ronde. Vervolgens voorspel je hoeveel slagen je denkt te winnen. Je speelt het spel met standaard trick taking regels (kleur volgen, hoogste kaart wint, troef wint altijd) maar er zijn ook kaarten die speciale krachten hebben. Die kunnen je helpen een slag te winnen of juist expres te verliezen. Je krijgt punten voor elke slag die je hebt gewonnen. Vervolgens kan je tien extra punten verdienen als je je voorspelling juist had. Was dit niet zo, dan kan je nog vijf punten verdienen als je drie of vier slagen gewonnen had. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Ik heb Herrlof mogen playtesten dus ik wist bij voorbaat al wat ik van dit spel zou vinden. Ik ben niet de grootste fan van trick taking, maar vooral de twee speler varianten (zoals Claim en De Vos en het Bos) vind ik wel leuk. Herrlof mag zich bij dat rijtje voegen. Het speelt snel en je zal dan ook makkelijke meerdere potjes achter elkaar spelen.

Pacific Rails Inc (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $35,- (ca. €32,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 januari 2019
Verwachte levering: september 2020



Omschrijving: In Pacific Rails bouwen spelers aan een spoorlijn van de oostkust van de Verenigde Staten naar de westkust. Terwijl je dat doet verzamel je punten door verschillende gebouwen te plaatsen. Zodra een speler een spoorlijn heeft die beide kusten met elkaar verbindt, wordt de ronde afgemaakt en worden de punten opgeteld. Degene die de meeste punten heeft, wint het spel.

Mijn mening: Ok, ok het trein thema is niet het meeste originele thema ooit, maar dit spel klinkt erg leuk. Je kan kiezen om het wat rustiger aan te doen en juist veel punten te verzamelen of om juist te racen naar de andere kant en het einde van het spel in te luiden en hopen dat je genoeg punten verdiend aan het eind. En dat maakt het interessant om te zien wat anderen doen. Je kan je tactiek natuurlijk altijd nog aanpassen terwijl je bezig bent.

Snelvuur:


Star Realms Deluxe Nova Collection (link): Een Kickstarter exclusieve verzameleditie van Star Realms.
Micro City (link): Bouw een stad in dit kleine spel.
Warp’s Edge (link): Vlieg en vecht je weg door de ruimte in dit solo spel.
Masters of the Night (link): Krijg de stad weer in je macht in dit vampierenspel.
Shiver me Timbers (link): Leef als een piraat en plunder zoveel als je wilt.
Grendha: Search for Lost Triumphs (link): Strijd om de macht in een fantasiewereld.
APEX: Collected Edition (link): De complete verzameling van het dinosaurusspel APEX.
Deep Space D6: Armada (link): Dobbel je naar succes om het universum te redden.
Crimes in History: H.H. Holmes’ Murder Castle (link): Verzamel bewijsmateriaal terwijl je vecht met de andere spelers.
School of Sorcery (link): Verzamel magische voorwerpen en wordt vrienden met tovenaars.

Zo dat was het dan voor de eerste Starter Kick van 2020. Zit er wat voor jou tussen? Laat het hieronder weten.


Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 17-01-2020 19:58
Aantal keer bekeken: 1217

Reacties

Door Geert27 (646 reacties) op 18-01-2020 07:14
( PM )
Wat waren die campagnes die geannuleerd waren?

Volgende maand komt Kanban: EV van Vital Lacerda online. Voor mij een zekere back, daar kijk ik erg naar uit!
Door Dutchyoda (258 reacties) op 18-01-2020 09:12
( PM )
Quote:
Wat waren die campagnes die geannuleerd waren?
Throne of Allegoria: the Queen's edition van Game Brewer
Beyond the Monolith Core System van Monolith
Door Videostar (480 reacties) op 18-01-2020 09:55
( PM )
Ik had me voorgenomen om dit jaar geen spellen te kopen tot ik (bijna) alles gespeeld heb wat al in de kast staat en binnenkort geleverd wordt.
Gelukkig komt Oath pas 2021 dus die telt niet mee voor dit jaar.

Door Carientje (624 reacties) op 22-01-2020 16:39
( PM )
Op Spiel al gespot en inmiddels op Kickstarter :
Kingdom Candy Monsters

17 euro met Spiel pick up optie. Een graag engine building spelletjes met cuuuute artwork