Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 13 maart 2020


Hoi allemaal,

Het is vrijdag de 13de. Ik ben zelf niet een bijgelovig persoon, maar helaas heb ik wel pech. Ik zou vandaag naar Engeland gaan om onder andere te gaan gamen op AireCon. Helaas is dat dankzij COVID-19 niet het geval. Gelukkig gaat kickstarter zelf nog wel met een grote vaart door. Er zijn weer veel campagnes voor spellen verschenen. Ik heb weer de lijst voor jullie doorgespit en dit zijn mijn keuzes voor deze keer:

Monuments (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €69,-
Verzendkosten: €5,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 maart 2020
Verwachte levering: november 2020



Omschrijving: In Monuments race je tegen andere spelers om je monument te bouwen. Door slim gebruik van je kaarten probeer je je volk te laten groeien. Hiermee kan je opdrachten vervullen, grondstoffen verdienen of werken aan je monument. Na de ronde waarin een speler het monument af maakt, eindigt het spel. Degene die de meeste punten heeft verzameld tijdens het spel wint.

Mijn mening: De combinatie van een race naar een doel, maar winnen op basis van punten spreekt mij erg aan. Je moet dan namelijk altijd goed nadenken voor welke van de twee je gaat tijdens je beurt. De monumenten zien er goed uit. Zeker een spel, van Nederlandse bodem, om in de gaten te houden.

Mind MGMT (link)


Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: CA$64,- (ca. €43,-)
Verzendkosten: CA$21,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 3 april 2020
Verwachte levering: februari 2021



Omschrijving: In Mind MGMT speelt een speler een Recruiter die probeert mensen te beïnvloeden. Als hij genoeg mensen beïnvloed heeft, of tot het einde van het spel vrij blijft rondlopen, dan wint deze. De overige spelers proberen daarom de Recruiter te vangen. Als dat lukt, dan winnen zij.

Mijn mening: Spellen zoals Scotland Yard en Brieven van Whitechapel zijn mijn favoriete soorten van one vs. many spellen. Het puzzelen om of de andere spelers te ontwijken of juist uit te zoeken waar die ene speler is, vind ik geweldig. Daarom zal ik Mind MGMT goed in de gaten blijven houden.

Viscounts of the West Kingdom (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: NZ$82,- (ca. €47,-)
Verzendkosten: NZ$12,- (ca. €6,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 maart 2020
Verwachte levering: december 2020



Omschrijving: Viscounts is het derde en laatste deel van de West Kingdom trilogie (na Architects en Paladins). Het doel van het spel blijft punten scoren. Je kan deze op verschillende manieren in het spel verdienen. Je begint met een handjevol mensen. Je reist rond het koninkrijk op zoek naar talenten die je verder in het spel kunnen helpen. Het spel eindigt als het koninkrijk in staat van armoede of welvaart is.

Mijn mening: Ik heb veel plezier beleefd aan de eerdere delen van de West Kingdom trilogie. En waar het bij de North Sea trilogie niet het geval was, verwacht ik nu wel dat elk deel goed zal zijn. Ik kijk er ook erg naar uit om Viscount een keer te spelen.

Mint Control (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $10,- (ca €9,-)
Verzendkosten: $8,- (ca. €7,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 maart 2020
Verwachte levering: oktober 2020



Omschrijving: In Mint Control probeer je de meeste punten te scoren. In elke ronde kies je een van de vijf actiekaarten. Je pakt deze en voert de actie uit. Andere spelers kunnen deze actie dus niet doen in deze ronde. Zodra een speler alle vijf invloedtokens geplaatst heeft, eindigt het spel. Dan wordt er per gebied gekeken wie de meeste invloed heeft, en deze krijgt de punten voor dat gebied. Degene met de meeste punten wint.

Mijn mening: Ik ben een groot fan van de Mint-series. Het zijn kleine compacte spellen die vooral focussen op een bepaald spelelement. Dit maakt ze ideaal om mee te nemen op reis, maar ook om beginnende spelers bepaalde spelelementen bij te brengen. Daarom is Mint Control voor mij een insta-back.

18 Holes (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: AU$75,- (ca. €43,-)
Verzendkosten: AU$13,- (ca. €7,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 8 april 2020
Verwachte levering: november 2020



Omschrijving: 18 Holes draait zoals de naam doet vermoeden om golf. Na het opbouwen van een willekeurige golfbaan probeer je als speler als eerste op de green te komen. Dit doe je door kaarten te spelen. Deze kaarten staan voor je golfclub en de afstand die je slaat. Maar je mag elke golfclub slechts een keer gebruiken en je krijgt ze pas terug als ze allemaal gebruikt zijn. De spelers die als eerste op de green komen, krijgen punten. Degene die na 18 banen de meeste punten heeft verdiend, wint het spel.

Mijn mening: Dit ziet er uit als een golfspel dat ook echt goed werkt. Je hebt keuzes, maar door een beetje willekeur staat niet elke uitkomst meteen vast. Als je 18 banen te veel vindt, dan kan je altijd minder spelen voor een korter potje. Daarmee is het ideaal als filler of als groter spel.

Snelvuur:


Er zijn momenteel zoveel campagnes, dat ik ze nooit allemaal kwijt kan. Hier zijn er een aantal die mij ook nog interessant lijken:
Graphic Novel Adventures - Series 3 (link): Een nieuwe serie boeken in de Graphic Novel Adventures lijn.
Museum Pictura (link): Verzamel de mooiste kunstvoorwerpen.
Chronicles of Crime: The Millennium Series (link): Drie nieuwe stand alone avonturen voor Chronicles of Crime.
Who Goes There? 2nd edition (link): Een tweede versie van het paranoia-veroorzakende Who Goes There?
Pax Pamir reprint (link): Een reprint van het hoog gewaardeerde Pax Pamir 2nd edition.
Ruination (link): Strijd ter zijde van de Kahn.
Cleocatra (link): Red katten in de piramides.
Lions of Lydia (link): Strijd om invloed in het oude Lydia.
Vampire: The Masquerade - Vendetta (link): Wordt de prins van Chicago in dit vampierenspel.
Theurgy (link): Strijd als vergeten god om eerherstel.

Zit er iets voor jou tussen? Geloven jullie in vrijdag de 13de? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 13-03-2020 17:40
Aantal keer bekeken: 1303

Reacties


Er is nog niet gereageerd.