Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Vanaf nu verkrijgbaar: Helden uit het Noorden

Rovers van de Noordzee staat bij menig bordspel-speler in de spellenkast. Goed nieuws voor diegene die een extra dimensie aan het populaire bordspel wil toevoegen, want nu is ook de uitbreiding in het Nederlands verkrijgbaar.

In Helden uit het Noorden gaat het avontuur verder Twee modules uit de uitbreiding kun je combineren met het basisspel én je krijgt er ook nog eens een solo-modus bij én een uitbreiding om met maar liefst 6 spelers te spelen.

"Module Taveerne: In deze module is er een taverne gebouwd waar nieuwe avonturiers op af komen. Na elke overval kunnen degenen die dat aandurven op een eerder overvallen locatie op avontuur gaan om daarmee een aantrekkelijke beloning in de wacht te slepen. Met drank in overvloed is er weinig ruimte voor omzichtigheid. Dus slijp je bijl en maak je schild gereed. Er wachten nieuwe avonturen!

Module Opstand van de Jarls: In deze module hebben vijandige jarls hun krachten verenigd. Ze werken samen om zich te verdedigen tegen de recente overvallen. Ondanks deze bedreiging wacht degene die het tegen hen durven op te nemen roem op het slagveld! Je komt nooit zonder kleerscheuren uit een gevecht met een jarl, maar er is nu geen tijd voor weekhartigheid. Op naar het slagveld!

Tevens bevat deze uitbreiding twee varianten: Startkaarten-draft en Walkuren-dobbelstenen, die je kunt gebruiken met het basisspel of met de modules. Wij raden aan om eerst beide modules afzonderlijk te spelen, voordat deze gezamenlijk worden gecombineerd met het basisspel. Wij adviseren wel om met de “Startkaart-draft”-variant te spelen als je speelt met 4 of meer spelers."


Geplaatst door Linnsane op 13-07-2020 11:54
Aantal keer bekeken: 821

Reacties

Door Nostromo (37 reacties) op 14-07-2020 07:10
( PM )
Krijg deze vandaag binnen. Nu al zin om m te spelen!!

Tevens krijg je nieuwe scheepskaarten. Op die uit het basisspel staat een fout. Er staat dat je maximaal 8 buit op hand mag hebben, terwijl in de spelregels staat dat er geen limiet is. Met deze uitbreiding zetten ze dit recht.
Door Fawful (710 reacties) op 14-07-2020 12:07
( PM )
Die foutjes sluipen er wel vaker in bij de vertalingen van White Goblin Games. Blijft toch jammer.
Door Nostromo (37 reacties) op 15-07-2020 06:58
( PM )
Ja, ik vind de oplossing dat je de uitbreiding moet kopen om het op te lossen niet heel chique...
Door BjornSlimbo (584 reacties) op 15-07-2020 10:51
( PM )
despellentrein.nl heeft een combo aanbieding basis spel en uitbreidingen samen voor €73,99 geen verzendkosten. Ik krijg mijn uitbreiding vanavond binnen link
Door Nostromo (37 reacties) op 17-07-2020 23:46
( PM )
Vanavond eerste module gespeeld: taveerne vol avonturiers. En dat was meteen voor herhaling vatbaar. Super leuke uitbreiding die een fijne dimensie aan het spel geeft.

De regels zijn simpel en daardoor kun je meteen van start. Voor de liefhebber van het basisspel zeg ik: probeer deze eens!
Door Zanesie (6 reacties) op 17-07-2020 23:52
( PM )
Wij vonden Rovers van de Noordzee niet een heel sterk spel en is hier niet vaak op tafel gekomen. Geef het een 6/10.
Zo snel mogelijk gaan voor veroveren zodat je tegenstander dat niet kan doen.

Deze uitbreiding maakt het naar mijn idee wel een stuk leuker.
Eigenlijk had dit al in het basisspel moeten zitten.
Ik vind de prijs wel wat aan de hoge kant voor een uitbreiding.
Twijfel over de aanschaf of misschien toch de verkoop van Rovers.