Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Kickstarter krijgt competitie van Gamefound & ISS Vanguard


Voor vaste bezoekers van Kickstarter zal het geen verrassing zijn dat de markt voor bordspellen via crowdsourcing groot is. In het bijzonder de laatste jaren is de industrie explosief gegroeid en is de vraag naar een goede oplossing speciaal voor dit soort projecten toegenomen. Van uitgever Awaken Realms bekend van o.a. Nemesis, Tainted Grail en Etherfields komt nu een concurrerend crowdsourcing platform en zusterbedrijf genaamd Gamefound.

Gamefound bestaat al een paar jaar als pledge manager systeem, maar zal nu met het lanceren van Awaken Realms haar nieuwste project ISS Vanguard ook als crowdsourcing platform lanceren.
(met dank aan Der_Lex) Marcin van Awaken Realms zegt te lanceren op 17 december op Gamefound

Het nieuwe platform is al meer dan vier jaar in ontwikkeling en heeft de ambitie om het beste crowdsourcing platform te worden speciaal voor bordspellen. Er zullen meer opties komen om met de community te schakelen en makkelijker pledge levels of stretch goals te verwerken. Mogelijkheden waar juist campagnes voor bordspellen behoefte aan hebben en die op dit moment in de ogen van de makers tekort schieten bij Kickstarter.

Nieuwsgierig naar details en de ontwikkelplannen? Hier lees je het originele bericht van Gamefound


Persoonlijk heb ik al enige jaren ervaring met de projecten van Awaken Realms en vind ik hun manier van met de community omgaan echt heel fijn. Ook de betalingen en verzendingen via Gamefound verlopen prima. Met de belofte van makkelijker in de comments zoeken en altijd de juiste indicatie van verzendkosten te krijgen weten ze bij mij in ieder geval de juiste snaar te raken. Sowieso kan wat concurrentie met dit soort services nooit kwaad. Bovendien kan ik niet wachten om een echte Star Trek-achtige space exploration ervaring mee te krijgen in ISS Vanguard.

Story Trailer voor ISS Vanguard.

Mocht je hier nu enthousiast van worden en willen weten wanneer ISS live gaat kun je je alvast inschrijven op Gamefound. Tijdelijk krijg je dan een 5 USD korting. Actie van Gamefound

Hebben jullie al ervaring met Gamefound? Doe je veel met Kickstarter en sta je open voor een alternatief of kun je ook niet wachten op ISS vanguard. Laat het weten in de comments!

Geplaatst door Fusirion op 02-12-2020 16:16
Aantal keer bekeken: 1347

Reacties

Door Geert27 (373 reacties) op 02-12-2020 18:52
( PM )
Is dit gesponsorde content?
Door Hedgehog (562 reacties) op 02-12-2020 21:39
( PM )
Vind Gamefound (alleen nog ervaring met Nemesis Lockdown) tot nu toe een fijne Pledge Manager, wel wat beter dan CrowdOx.

Zo kunnen ze mooi die 5% Kickstarter Fee in hun eigen zak steken 😛

Quote:
Is dit gesponsorde content?

Volgens mij is dit gewoon nieuwswaardig? Komt op mij niet over als een advertorial in ieder geval.
Door Fusirion (18 reacties) op 02-12-2020 22:43
( PM )
Quote:
Is dit gesponsorde content?

Haha nee hoor, dan zou ik dat er wel bij zetten. Ik zal wel de eerste zijn om toe te geven dat ik allicht een Awaken realms fanboy ben. Het nieuws hier is vooral Gamefound. Dat zal zeker voor de Kickstart tak een disruptieve trend gaan worden.
Door Der_Lex (16 reacties) op 02-12-2020 23:00
( PM )
Aangezien Tainted Grail voorlopig nog mijn spel van het jaar is (al moet ik Etherfields nog spelen, die is wel al even binnen, maar we zitten nog in een tweede TG-run) en omdat de sfeer overkomt als Star Trek meets Mass Effect staat Vanguard zeker wel op mijn radar. Al had ik begrepen dat de launch nog dit jaar zou zijn?

Over Awaken Realms kan ik alleen maar positief zijn. Maken mooie spellen die precies in mijn straatje liggen, leveren voor kickstarter-standaarden redelijk op tijd en ook een prima klantenservice. Ik had een kapotte mini bij TG en na een mailtje met foto had ik binnen een maand een nieuwe.

Wat Gamefound betreft, lijkt me dit een logische stap aangezien ze al pledge managers doen. Dat en er waren al genoeg bordspelmakers op zoek naar een alternatief voor KS sinds het bekend werd hoe agressief zij vakbondsvorming onder hun personeel bestrijden.
Door Geert27 (373 reacties) op 02-12-2020 23:10
( PM )
Ik vond het bericht aanvankelijk erg informatief, maar richting het einde wel erg als promotie overkomen. Vandaar.
Ik denk dat een nieuw platform met name vanwege die interactie met backers een succes kan worden.
Door Bleh (183 reacties) op 03-12-2020 09:48
( PM )
Ik heb een paar pledge managers gehad op gamefound en moet zeggen de ervaring is zeer positief. Wat mij betreft een van de betere. Had ook begrepen dat kickstarter zelf erg traag is met het doorbrengen van veranderingen op de site. Zag toevallig laatst bij een campaign dat je nu ook na het kiezen van een pledge level addons kan toevoegen, iets wat ik eerder ook nog niet heb gezien.

Voor de mensen die benieuwd zijn naar ISS Vanguard ON TABLE Board Games heeft al een aantal preview video's
Door Skull_kid (1943 reacties) op 03-12-2020 11:12
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik ben benieuwd of ze iets inbouwen qua geld teruggeven als een ontwikkelaar verdwijnt ofzo, maarja, dat zal wel lastig zijn.
Door Fusirion (18 reacties) op 03-12-2020 18:40
( PM )
Quote:
Ik ben benieuwd of ze iets inbouwen qua geld teruggeven als een ontwikkelaar verdwijnt of zo, maar ja, dat zal wel lastig zijn.

Benieuwd wat je hier mee bedoelt, heb je dit meegemaakt op Kickstarter? Misschien na´ef maar denk dat dit soort concepten wel een kredietcheck doen voordat ze een partij toelaten? Is wel een hele andere kwestie en business model van garant staan en verzekeren van de achterban uiteraard. Denk niet dat dat bovenaan de wensenlijst staat.
Door Nona (148 reacties) op 04-12-2020 00:52
( PM )
Nee er is vanuit kickstarter zelf eigenlijk geen controle, dus iedereen kan een campagne lanceren (mits je in 1 van de landen woont waarvan ze dat toestaan). Ze vertrouwen erop dat scams door de mand vallen en niet funden. Is helaas niet altijd zo, maar vaak werkt t wel. En enige regel die er wel is, is dat je officieel een campagne afgelevert moet hebben voor je de volgende mag starten. Maar er zijn een aantal grotere namen die dat niet doen en als je dan al eens een keer iets hebt geleverd staan ze het gewoon toe. Dat is dus al wel eens gruwelijk mis gegaan toen er eentje stiekem niet genoeg geld meer had en geld van t nieuwe project wilde gebruiken om de oude te leveren. Dat komt meestal neer op firma failliet en meerdere ongeleverde campagnes. Is bij bordspellen gelukkig vrij zeldzaam. Heb me laten vertellen dat de videogame tak op kickstarter een stuk meer problemen heeft met nooit geleverde games.
Door Hedgehog (562 reacties) op 04-12-2020 10:35
( PM )
Bij de bordspellen op Kickstarter is het overgrote deel geen 'investering' of 'crowfunding', maar gewoon veredelde pre-order #FOMO stuff.

GameFound kan zich natuurlijk wat beter toespitsen op dat soort campagnes. Je krijgt daar gewoon een nette factuur met orderregels, verzendkosten, btw, etc. en diverse opties mbt. add-ons en verzending in waves. Tenminste; dit was zo bij de Nemesis Lockdown late pledge.
Door Der_Lex (16 reacties) op 08-12-2020 00:11
( PM )
Vandaag is bekend gemaakt dat de launch (onder voorbehoud) op 17 december zal plaatsvinden.
Door Fusirion (18 reacties) op 08-12-2020 13:23
( PM )
Quote:
Vandaag is bekend gemaakt dat de launch (onder voorbehoud) op 17 december zal plaatsvinden.

Thanks @Der-Lex ik heb het aangepast in het nieuwsbericht! Mijn bankrekening is er niet ready voor though xD
Door Der_Lex (16 reacties) op 08-12-2020 23:06
( PM )
Quote:
[..]

Thanks @Der-Lex ik heb het aangepast in het nieuwsbericht! Mijn bankrekening is er niet ready voor though xD


Ik had er al wijselijk geld voor opzij gezet. Ik ken mezelf en kickstarters inmiddels.