Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Slay the Spire, succesvolle indie game krijgt bordspelSlay the Spire
Een trend die we steeds vaker zien is dat videogames worden omgezet naar de fysieke tafel. Met wisselend succes, maar hier en daar zitten er geslaagde projecten tussen.
De volgende succesvolle videogame die het gaat proberen is Slay The Spire. In Slay the Spire krijg je één kans om een kerker te overwinnen. Bij het verslaan van meer monsters word je steeds sterker en bouw je je deck verder uit met nieuwe vaardigheden, magie of relieken. Slay the Spire haalt inspiratie uit het verslavende aspect van Magic the Gathering en heeft al vele uren verslonden van spelers. Zowel bij het publiek als bij de deskundigen gooit Slay the Spire hoge ogen, dus aan de licentie zal het niet liggen.

Er is nog niet veel bekend, behalve dat de campagne voor de fysieke variant rond de lente zal gaan lopen en dat deze variant een coöperatief karakter gaat krijgen tot vier spelers. Bovendien zal het de trend van 2020 volgen en een uitgebreide solo modus krijgen. Waarschijnlijk zul je wel net als in het spel een karakter met variabele krachten en zwaktes kunnen kiezen wat grote invloed op je speelstijl krijgt.

De enige hint die we voor nu hebben is het voorgaande project van de ontwikkelaar:Imperium the Contention , maar dit is een 4x competitief kaartspel, dus eigenlijk is het alsnog een mysterie.

Heb jij al uren in de virtuele Slay the Spire gestopt, en wil je graag de transitie fysiek maken of heb je gewoon interesse in het thema op zichzelf? Laat het weten in de comments.

Geplaatst door Fusirion op 23-01-2021 15:43
Aantal keer bekeken: 536

Reacties

Door Fawful (793 reacties) op 23-01-2021 15:58
( PM )
Ik heb zo'n 250 uur in de digitale versie op pc zitten (ascension 18 met 2 karakters, maar kom niet echt verder). Het is een heerlijk spel om met muziek op de achtergrond even je gedachten te verzetten. En zelfs nu kom ik nog nieuwe combo's tegen waar ik nog niet eerder aan had gedacht.

Ik ben erg benieuwd naar deze implementatie, maar heb er weinig vertrouwen in dat het zich goed laat vertalen. Het tofste aan de pc versie dat je het spel helemaal kunt breken me bepaalde combo's, maar daarvoor zijn er wel behoorlijk wat modifiers nodig. Lijkt me lastig te doen in het echte leven tenzij ze een goed checklist systeem verzinnen en zelfs dan komt er nog veel rekenwerk bij kijken.
Door Robbus (94 reacties) op 23-01-2021 19:15
( PM )
Ik kan me niet voorstellen dat dit net zo goed gaat worden als het computerspel, maar ik laat me graag verrassen.
Door Carrot87 (120 reacties) op 24-01-2021 10:17
( PM )
Ooooh, ik vind het heerlijk om dit even tussendoor te spelen op de pc. Ik hoop echt dat het mooi vertaald wordt naar een bordspel! Ik hou het zeker in de gaten.
Door Swizard (130 reacties) op 25-01-2021 10:24
( PM )
Ben benieuwd maar sceptisch. Vond zelf de laatste characters die ze gemaakt hadden niet zo goed gedesigned als de eerste twee, dus benieuwd hoe dit alles terugkomt in een bordspel vorm.