Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Russian Railroads krijgt Big box Ultieme editieToevoeging Azië en Solo modus, maakt van Russian Railroads nu Ultimate Railroads
Waar het begon in Rusland brengt Hans im Glück (en in het Engels Z-Man Games) nu een pakket uit waarmee je de hele wereld rond kunt als treinliefhebber. Het bordspel Russian Railroads krijgt een big box ultieme editie met nog wat exclusieve uitbreidingen.

De ultimate editie is vooralsnog aangekondigd voor een release van augustus 2021.

Wat zit er allemaal in de Ultimate Editie?
Het Basisspel: Russian Railroads
Grote uitbreidingen: German Railroads & American Railroads
Mini uitbreidingen: New Engineers, Juri Dreigleisky, Manufactory Train
Uniek voor deze ultimate set: Asian Railroads, Solo variant

Russian Railroads is een spel van 90-120 min en speelbaar van twee tot vier spelers. In Russian Railroads bouw jij langzaam aan een (hopelijk goed geoliede) puntenmachine. Door jouw werkers slim en efficiënt te gebruiken kun je de eerste voorzichtige punten in het begin, ontwikkelen tot een ware puntenregen naar het einde toe om de winst te behalen met de meeste punten. In het basisspel vooral in Rusland, maar met uitbreidingen ook elders over de wereld. Bouw spoorrails, verbeter je treinstellen en balanceer je werkkracht nauwkeurig.

Heb jij als treinliefhebber de beste strategie al ontdekt of ben je nu geïnteresseerd geworden in de beste variant die er aankomt?

Geplaatst door Fusirion op 23-01-2021 16:04
Aantal keer bekeken: 896

Reacties

Door Buur (398 reacties) op 23-01-2021 20:18
( PM )
Ik vind Russian Railroads een meer dan geinig spel (was een tijdje in de aanbieding bij Alternate voor 12,95 LOL) maar afgezien van de namen van de vier sporen die je kunt bouwen is er weinig tot geen Russisch aan. Het thema ontgaat me tijdens het spelen in het geheel, dus hoe German, American en Asian Railroads verandering zouden moeten gaan brengen gaat een grote verrassing worden. Worker placement pur sang
Door Videostar (151 reacties) op 23-01-2021 21:56
( PM )
Wat een rare omschrijving. RRR is een spel waarin het er om gaat jouw puntenmachine hey meest efficiënt te ontwikkelen. Vroeg inhebt spel komen die punten druppelsgewijs binnen, aan het eind als een tsunami. Goed spel en misschien dat de belachelijke prijzen die voor de uitbreiding German RR gevraagd worden nu eindelijk zakken naar een iets realistischer niveau.

*als iemand nog die GRR voor mij in de aanbieding heeft dan houd ik me van harte aanbevolen!
Door Buur (398 reacties) op 24-01-2021 16:17
( PM )
Ja dat is inderdaad een beetje vreemd. Het is een letterlijke vertaling van wat er op boardgamegeek staat:
"In Russian Railroads, players compete in an exciting race to build the largest and most advanced railway network." (bron)
Ik vind dat ook niet echt passend. Bij 'railroad network' moet ik toch echt aan iets anders denken, eerder Ticket to Ride of zoiets, en laat dit spel daar nou net geen bal mee te maken hebben
Door Fusirion (29 reacties) op 24-01-2021 23:13
( PM )
Thanks @Buur en @Videstar, ik heb het enigszins gewijzigd op basis van jullie feedback. Hopelijk is deze omschrijving treffender? Moet ook eerlijk bekennen dat ik er zelf niet helemaal bekend mee ben, haha.
Door Buur (398 reacties) op 25-01-2021 10:20
( PM )
Nou die tekst die op bgg staat is een promotionele tekst, die waarschijnlijk ook op de doos staat, of van de website van de producent of uitgever komt, dus dan mag ik aannemen dat de makers die zelf hebben verzonnen en die klopt. Een beetje raar wel dat zowel Videostar als ik dat anders hebben ervaren.

Deze is ook wel mooi, deze komt uit de Engelse spelregels:
"The players embody railroad moguls who have been commissioned to build the Trans-Siberian Railway, as well as two additional railroads. In addition to track construction, the players will purchase new locomotives, promote industrialization, and hire workers and engineers. All this is done in the lofty pursuit of acquiring the most victory points – the truest measurement of a player’s rail building skills.

The players take actions one after the other in order, until all players have passed. At the end of each round, players score points as a measurement of their progress.

In the four-player game, the game ends after the seventh round and the player with the most points wins."


Je kunt het spel gratis op BoardGameArena spelen (wel even een accountje aanmaken). Ook als je zelf een game wilt aanmaken, heb je geen premium account nodig Maar dit is wel de basisversie, dus niet deze nieuwe big box met alle expansions.
Door Fusirion (29 reacties) op 25-01-2021 10:59
( PM )
Mooie bijdrage @Buur! Dan kunnen mensen inderdaad zelf even kijken of het iets voor hen is
Door Skull_kid (2011 reacties) op 25-01-2021 11:06
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik kende het spel niet, dus googlede even een foto. Dit lijkt inderdaad op geen enkele manier op TTR, haha!