Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

BudgetSpelen wenst jullie Vrolijk Pasen!

Vrolijk Pasen! Gezien we dit jaar Pasen wederom grotendeels thuiszitten, de Meubelboulevards vast al helemaal volgeboekt zitten en (bijna) iedereen vrij is een uitgelezen moment om bordspellen te spelen met een Paas-element. We delen nogmaals onze Paasspecial van vorig jaar vol konijntjes, haasjes, kippetjes en eitjes.

Vrolijk Pasen aan alle Budgetspelers! Wij zijn reuze benieuwd welke bordspellen er bij jullie deze dagen allemaal op tafel komen.

Paas-tip van Grrrr: Bunny Kingdom
Oké oké, een konijn is geen haas, maar het heeft twee lange oren en het springt en dat is genoeg om Bunny Kingdom een plek te geven tussen de ultieme Paasspellen. In de doos van het basisspel (er bestaat ook nog een uitbreiding, voor wie echt dol is op stampertjes) zitten niet minder dan 144 konijntjes, die zich uitbreiden over een landschap met bergen, bos, water en grasland. De spelers bezetten gebied met hun kleur konijnen en proberen zo aaneengesloten oppervlaktes te krijgen die verschillende grondstoffen produceren. Dat is de voornaamste manier om punten te scoren, maar er zijn meer strategieën om gebruik van te maken. Dit alles gebeurt met het draften van kaarten, wat het spel lekker vlot maakt.

Bunny Kingdom is nu te krijgen voor 41,39Paas-tip van Yorn: Dixit
Dixit in de Paaslijst? Jazeker, in het welbekende Dixit moet je de dromen raden van je medespelers. Het is één van de bekendere gatewayspellen en vooral leuk met een wat grotere groep. De konijntjes zijn weliswaar geen integraal onderdeel van het spel, maar ze zijn natuurlijk essentieel om de puntentelling bij te houden. Iedereen heeft zo’n zachte stuiterbal in zijn eigen kleur en elke keer als je punten scoort, hobbel je ze vooruit. De winnaar is die gene die als eerste een rondje completeert en alle medespelers zijn pluizige staart heeft laten zien.
De regels zijn simpel, het spel vermakelijk en stiekem dragen daar de aandoenlijke konijntjes ook zeker in bij.

Dixit is nu te krijgen voor € 26,99Paas-tip van Dutchyoda: Eierdans
Wat is Pasen nu zonder eitjes? De kinderen verven ze op de basisschool, de winkels liggen vol met chocolade-eitjes en als klap op de vuurpijl eten we extra veel eieren tijdens Pasen. Dus waarom spelen we dan niet een spel dat alleen maar om eieren draait? Eierdans is ideaal voor de kleinste onder ons en diegene die zich nog lekker jong (willen) voelen. Het principe is heel simpel. Er zijn tien eieren. Elke ronde wordt een rode dobbesteen gerold om te zien wat je moet doen om het ei te verdienen. Moet je keihard “Kukeleku Uuuuh” roepen? Of snel een rondje om te tafel rennen? Hoe dan ook degene die het eerste dat gedaan heeft krijgt het ei. Maar…. Dat ei moet je dan bij je houden en op welke plek wordt bepaald door een witte dobbelsteen. Je elleboog, je oksel of tussen je benen? Je gaat het steeds moeilijker krijgen, want je mag het ei niet meer laten vallen. Gebeurt dat dan toch, dan ben je af. En krijgen de anderen een punt voor elk ei dat ze hebben. Het is snel, het is gek en het is lachen met het hele gezin.Paas-tip van CandyShine: The Hare and the Tortoise
1,2,3 en weg zijn ze! In het op het sprookje gebaseerde ‘Hare and Tortoise’ van Iello is het doel om te gokken wie als eerste over de finishlijn zal komen. Om het wat op te leuken doen het schaap, de vos en de wolf ook mee. Elk dier beweegt op zijn eigen manier en door kaarten te spelen wordt er bepaald wie zich verder verplaatst. De haas houdt van sprintjes trekken, zeker als er veel kaarten gespeeld worden. De wolf laat soms iedereen schrikken met een ijzingwekkende roep waarna alleen hij zich voortbeweegt. En de schildpad? Die neemt zijn tijd, maar beweegt altijd. Zelfs als er geen kaarten gespeeld worden. Zo ontwikkelt zich een spannende race waarbij het ook belangrijk is om te ontdekken wie welk dier als eerste over die finishlijn probeert te helpen. Het spel heeft net als de andere spellen uit de Iello sprookjes spellenreeks de vorm van een boek met in de doos het sprookje om van te voren voor te lezen. De regels hebben daarnaast twee moeilijkheidsgraden waardoor het uitermate geschikt is om mee te groeien voor een gezin met jonge kinderen. Zelfs als de kinderen de puberleeftijd hebben bereikt, is dit vermakelijke gokspel iets om niet alleen met Pasen uit de kast te trekken.Paas-tip van Vincenity: Wingspan
Natuurlijk mag Wingspan niet ontbreken in de Paaslijst.
Momenteel kun je als spellenliefhebber haast niet om Wingspan heen. Vooral nu er een Europese uitbreidingsset te bemachtigen is met vogels die dichter bij ons eigen nest te spotten zijn.
Het vrolijke en kleurrijke spel rondom het verzamelen van vogels en eieren ademt de lente.
Op een speelboord dat zich afspeelt in de lente op zowel grondniveau als in de toppen van de bomen, krijg je het gevoel dat je er alles aan moet doen om de natuur zijn gang te laten gaan. Bescherm je vogelnestjes! Zorg dat je vogels lekker kunnen broeden (want eieren zijn punten waard).
De speler proberen op strategische wijze de juiste combinaties van verschillende vogels op hun speelbord te krijgen om een soort bonus reeks te creëren. Deze bonus reeks zorgt voor nieuwe inkomsten die weer inzetbaar zijn voor het bemachtigen van meer vogels en die zijn punten waard. De speler met de meeste punten aan het eind van het spel, wint.

Een mooi detail aan het spel vind ik dat er een ware fanatiekeling van de kennis van vogels heeft meegewerkt. Elke vogelkaart is uniek en vertelt een klein stukje informatie over de vogel zoals bijvoorbeeld zijn leefgebied en bijzonder gedrag.
En wie durft te beweren dat hij niet smelt als wintersneeuw voor de eerste lentezon wanneer je ziet hoe je de dobbelstenen mag rollen … door een vogelhuisje?!

Wingspan is nu te krijgen voor € 48,99

Geplaatst door Linnsane op 04-04-2021 10:47
Aantal keer bekeken: 556

Reacties

Door Jonkerman (21 reacties) op 05-04-2021 14:15
( PM )
Fijne Paasdagen allen!