Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Duik in Dive met Geronimo Games

Geronimo Games zit niet stil. Ze brengen behoorlijk wat releases op de markt en de aankomende tijd hebben ze nog veel leuke bordspellen in petto. Nieuw in de stal is Dive; een unieke spelervaring met transparante kaarten die je observatievermogen testen.

"Dive is een spel voor 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar en speelt in zo’n 30 minuten. Dit bijzondere observatiespel maakt gebruik van action programming en blind bidding. Het werd ontworpen door Romain Caterdjian & Anthony Perone en wordt uitgegeven door Sit Down! Games. Deze uitgever is vooral bekend van de bekroonde reeks Magic Maze-titels.

Je bent een duiker van de Windbark-stam en vandaag is de dag van de Grote Duik. Volgens het eeuwenoude ritueel gooit de dorpsoudste zo meteen de heilige steen in het water. Als jij die als eerste weet te bemachtigen, ben jij de winnaar. Spring in het water en duik naar de zeebodem zonder de haaien te ergeren. Enkel wie zijn ogen goed openhoudt en de kansen en risico’s goed inschat, zal als de grote held van het dorp gevierd worden. Een stapel bedrukte, transparante kaarten in een kartonnen frame springt meteen in het oog bij Dive.

Deze stapel wordt in het midden van de tafel geplaatst en stelt de zee voor waarin iedere speler simultaan zal duiken op zoek naar de heilige steen. Tijdens je beurt moet je eerst goed observeren door van bovenaf door de transparante stapel te kijken. Iedere kaart heeft een andere opdruk en de combinatie van alle kaarten toont een uniek tafereel van het wateroppervlak tot aan de zeebodem. In je beurt programmeer je in het geheim je duik op je persoonlijke bord waarop 5 duikniveaus (= vakjes) staan. Ieder duikniveau komt overeen met een kaart op de stapel (vb. duikniveau 2 = 2e kaart van boven). Je probeert telkens in te schatten op welke kaart(en) je behulpzame zeedieren en op welke je gevaarlijke haaien zult tegenkomen. Dat doe je door je persoonlijke fiches met waarde 1 tot 5 in te zetten. Denk je op een kaart een haai te hebben gezien? Dan leg je een fiche met de haaizijde naar boven op dat duikniveau op je bord. Denk je een vriendelijke zeeschildpad of manta rog te hebben gespot? Dan leg je een fiche met de neutrale zijde naar boven op dat duikniveau. Enkel de speler die de hoogste waarde op een duikniveau heeft ingezet, zal echter door het aanwezige zeedier vooruitgeholpen worden. Je mag daarom steeds fiches combineren op een duikniveau om een hogere totaalwaarde te bekomen. Voor elk duikniveau waarop een fiche ligt en je de juiste inschatting hebt gemaakt, mag je duiker 1 stap vooruitgaan op het gedeelde duikerspoor. Te laat opgemerkte haaien vertragen je duik. De gunst van zeedieren winnen levert dan weer bonusstappen op. De eerste duiker die vakje 23 op het duikerspoor bereikt, wint het spel in Dive."

Dive ligt nu in de (digitale) winkels.

Geplaatst door Linnsane op 07-04-2021 10:30
Aantal keer bekeken: 200

Reacties


Er is nog niet gereageerd.